Μετράει τις δυνάμεις του χωρίς να χάνει τίποτα

Μετράει τις δυνάμεις του χωρίς να χάνει τίποτα

Η ΤΣΣΚΑ είναι το απόλυτο φαβορί, ο Ολυμπιακός αρεσκεται στο να τον υποτιμούν και ο Ντέιβιντ Μπλατ που θεωρεί ότι κάθε έδρα είναι εύκολη για να «σπάσει» στην Ευρωλίγκα.

Το έχουμε γράψει πολλές φορές. Κάθε ομάδα όταν βλέπει το πρόγραμμά της στην αρχή της σεζόν και ανάλογα τους στόχους της, βάζει στα παιχνίδια που έχει να παίξει κάποια τικ. Σημειώνει τα ματς που έχει στο νου της ότι μπορεί να κερδίσει, ορίζει κάποια ερωτηματικά ανάλογα η δυναμικότητα κάποιων αντιπάλων και σίγουρα έχει σε χαμηλότερη βαθμίδα κάποια άλλα παιχνίδια που δεν χάθηκε και ο κόσμος εάν δεν τα πάρει.

Ακούγεται οξύμωρο το ξέρω και είναι γνωστό ότι κανένα σωματείο δεν είναι συνυφασμένο με την ήττα σε αυτό το επίπεδο, όμως δεν είναι σωστό να κρύβεται κανείς πίσω από το δάχτυλό του.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός, έχει κάποια… ερωτηματικά στο πρόγραμμά του, με τα… τικ να περνούν σε δεύτερη μοίρα καθώς έχει την δυναμική για να νικήσει σε οποιαδήποτε έδρα. Ακόμα και σε αυτήν που την τελευταία φορά που έφυγε νικητής ήταν το 2008 με το τον Λιν Γκριρ.

Η Μόσχα φαίνεται ως καταραμένη για τους Ερυθρόλευκους. Δεν είναι και τόσο τυχαίο αυτό αφού η ομάδα του Πειραιά συνήθως φεύγει χωρίς χαμόγελο από την έδρα της ΤΣΣΚΑ, η οποία σε κανονική διάρκεια μετράει απέναντί τους 17-8 ρεκόρ με έξι σερί εντός έδρας επικρατήσεις.

Είναι ένα ματς που καταστρέφεται ο κόσμος εάν το χάσει ο Ολυμπιακός; Σίγουρα όχι. Μπορεί να κερδίσει πολλά εάν το παλέψει στα ίσα και στο τέλος επικρατήσει; Σημαντικό είναι ανεξαρτήτου αποτελέσματος, να μην χάσει τον προσανατολισμό του. Εχουμε τονίσει πολλάκις ότι η Ευρωλίγκα είναι ένας τεράστιος Μαραθώνιος και κάθε τι που βάζει στο σακούλι σου είναι πολύτιμο. Ετσι το βλέπουν και οι Ερυθρόλευκοι.

Η ΠΙΟ ΓΕΜΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ

Δεν είναι κάτι νέο αυτό έτσι; Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει τον Αντρέι Βατούτιν που τον τροφοδοτεί κάθε χρονιά με ότι χρειάζεται. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας διαθέτει ένα κολοσσιαίο μπάτζετ και δεν μπορώ να διακρίνω κάποιο ψεγάδι στο ρόστερ της. Οποιος να μπει στο παρκέ, έχει τη δυνατότητα να σε «πληγώσει» και να μην υπάρχει εμφανής διαφορά στην εικόνα της. Στα τελευταία ματς έχει δείξει πως δεν έχει βρει τον δρόμο της με την Νταρουσάφακα και την Γκραν Κανάρια να αποδεικνύουν σε όλους μας ότι είναι γήινη.

Βέβαια με διαφορετική συγκέντρωση αγωνίστηκε σε αυτά τα δύο παιχνίδια η ΤΣΣΚΑ και αλλιώς θα παίξει με τον Ολυμπιακό. Στην τελική είναι ένα τεράστιο crash test για την ίδια, που θέλει να μετρήσει τις δυνάμεις της, ούσα αήττητη αυτές τις τέσσερις αγωνιστικές που έχουμε ζήσει στην Ευρωλίγκα.

Οσο και βαθιά να κοιτάξει τον πάγκο του ο Ιτούδης, όλο και ποιοτικότατες λύσεις θα βρει. Τα πάντα στηρίζονται στο δίδυμο Ντε Κολό-Σέρχιο, ο Χάκετ προσφέρει έναν αμυντικό «σκύλο» στην περιφέρεια, την ώρα που ο Κλάιμπερν είναι ο φόργουορντ για όλες τις δουλειές. Προσθέστε στους ήδη υπάρχοντες τον ερχομό του «δολοφόνου» από τα 6,75μ Πίτερς, για να καταλάβετε ότι μαζί με τους πρώην Ερυθρόλευκους, Χάινς και Χάντερ, η ΤΣΣΚΑ είναι ικανή να περνάει διαρκώς άλλους παίκτες και η σκληρότητά της σε άμυνα και επίθεση να είναι απαράλλακτη.

Οι Ρώσοι είναι μία ομάδα που δεν συγχωρούν το λάθος. Σκεφτείτε ότι πετυχαίνουν κάτι παραπάνω από 15 πόντους ανά παιχνίδι μέσω των λαθών των ανιπάλων τους, ενώ με την Γκραν Κανάρια έφτασαν τους 22 πόντους.

ΩΡΑΙΑ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ

Η αλήθεια είναι ότι ο Ζακ Λεντέι ταιριάζει γάντι για τους ψηλούς του Ιτούδη. Θα είναι λοιπόν ένα τεράστιο τεστ για τον ίδιο το αποψινό παιχνίδι. Ο Τζαμέλ ΜακΛίν πέρσι στο ΣΕΦ πραγματοποίησε μία απίστευτη εμφάνιση με τον Κάιλ Χάινς ως αντίπαλο, πετυχαίνοντας 25 πόντους στο ΣΕΦ. Στην Μόσχα δεν ήταν το ίδιο ανταγωνιστικός. Ο ΛεΝτέι θυμίζει ΜακΛίν επιθετικά, δεν θέλει να θυμίζει αμυντικά, όμως έχει ως τροχοπέδι την απειρία του, την ώρα που Χάινς και Χάντερ έχουν φάει τα ψωμάκια τους στην διοργάνωση.

Για αυτό εκτός από τον Ζακ, θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον το πώς θα ανταποκριθεί με τους ψηλούς της ΤΣΣΚΑ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Δύο αθλητικοί σέντερ, με τον σταθερότερο ψηλό της διοργάνωσης, που δείχνει ότι δεν μασάει με ψηλούς του διαμετρήματός τους.

Στην Α1 δεν κατάφερε να παίξει ούτε 13 λεπτά. Ευχαριστεί ο Ολυμπιακός τον Σώμο και την παρέα του, που τον κράτησαν φρέσκο. Τεράστιο τεστ και για τον Μίλου σήμερα στην Ρωσία.

ΥΓ1 Θέλω πολύ να δω τον Γκος σε αυτό το ματς. Εχει άγνοια φόβου ως ρούκι, οφείλει να βγάλει από επάνω του το άγχος της πρώτης χρονιάς στην Ευρώπη και όσο περνάει ο καιρός, πρέπει να είναι ο παίκτης-κλειδί στην ξεκούραση και αποσυμφόρηση του Βασίλη Σπανούλη στο παρκέ.

ΥΓ2 Προσωπικά θέλω να δω 12 καμικάζι στο παρκέ. Να μην αφήσουν ούτε δευτερόλεπτο το παιχνίδι και ας χάσουν στο τέλος. Μόνο να κερδίσει έχει ο Ολυμπιακός σε αυτήν την αναμέτρηση.

ΥΓ3 Κατανοώ ότι είναι δύσκολο, όμως την ίδια ώρα με το ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακός, έχει και το Σοπρόν-Ολυμπιακός. Και η ανδρική ομάδα και η γυναικεία αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα, με τις δεύτερες να παίζουν στην Ουγγαρία απέναντι στις περσινές φιναλίστ της διοργάνωσης. Θέση που έχει συνηθίσει η ΤΣΣΚΑ στους άνδρες. Όπως και να έχει λοιπόν, μέσω του επίσημου καναλιού της FIBA στο youtube θα μεταδοθούν (19:00) οι προσπάθειες των παικτριών του Γιώργου Παντελάκη. Θέλουν και αυτές την στήριξή σας και αν γίνεται ρίχτε κάνα… βλεφαράκι και σε αυτό το παιχνίδι εκτός του ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακός…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ