Ο Παναθηναϊκός νίκησε γιατί μετέδωσε πίστη στον κόσμο του

Ο Παναθηναϊκός νίκησε γιατί μετέδωσε πίστη στον κόσμο του

Οι παίκτες του Δώνη έμοιαζαν η ομάδα που καιγόταν για τη νίκη κι έδωσαν το δικαίωμα σε 35.000 οπαδούς να ζητούν νίκη στο Φάληρο.

Ο Παναθηναϊκός προερχόταν από ήττα στην Τούμπα και η ΑΕΚ από τεσσάρα επί του Άρη. Πριν τη σέντρα επίσης, το «τριφύλλι» είχε δέκα βαθμούς διαφορά από τον ΠΑΟΚ και η Ένωση είχε την ευκαιρία να μειώσει την απόσταση από την κορυφή.

Η διάθεση, όμως, που έβγαλαν οι δύο ομάδες ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε σε όλη τη διάρκεια το σύνολο που κυνηγάει πρωτάθλημα. Με 13 τελικές έναντι πέντε της πρωταθλήτριας, με κατοχή 55%-45%, το «τριφύλλι» έδειξε ότι έχει τελικά μεγαλύτερο ταβάνι απ’ ό,τι φάνηκε με τον ΠΑΟΚ. Αυτή ήταν η νίκη του. Κι ας μην σκόραρε.

Οι 35.000 οπαδοί του βροντοφώναξαν στο τέλος ότι θέλουν νίκη επί του Ολυμπιακού. Πάντα θα το ζητούν αυτό φυσικά, αλλά η διαφορά είναι ότι το πιστεύουν ακράδαντα. Ατή είναι η νίκη της ομάδας του Δώνη. Ψήλωσε το ταβάνι της. Μετέδωσε την πίστη στον κόσμο της.

Ποιος θα το έλεγε πριν αρχίσει η σεζόν; Ο Παναθηναϊκός έδωσε διαστάσεις αγωνίας στο ντέρμπι της Τούμπας απέναντι σε μία ομάδα με πενταπλάσιο και πλέον μπάτζετ. Έκανε την πρωταθλήτρια ΑΕΚ μέχρι το 30’ να μην υπάρχει στο γήπεδο, ενώ και όσες φορές απείλησε το έκανε από λάθη των «πρασίνων» (Μαυρομμάτη, Κουλιμπαλί) κι εξαιτίας της ποιότητας του Λιβάγια και λιγότερο γιατί έβγαζε μεγαλύτερη ποιότητα.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν τρομερή αυταπάρνηση, έπεφταν δύο και τρεις παίκτες σε κάθε αντίπαλο και μέσα στο γήπεδο είχαν και πάλι αγωνιστική πειθαρχία. Αυτό φυσικά είναι έργο του προπονητή τους Γιώργου Δώνη. Ο οποίος είχε έτοιμη και πνευματικά την ομάδα του. Σε κανένα σημείο δεν φάνηκε να μην πιστεύει κανείς παίκτης στη νίκη. Αν είχε και… παράταση το ματς, πάλι στον Παναθηναϊκό θα πόνταρες τα λεφτά σου για το ποιος θα ανοίξει το σκορ. Μπήκε ο Κάτσε και ο Χατζηθεοδωρίδης στο γήπεδο και αντί να ρίξει τον ρυθμό ο Παναθηναϊκός, έτρεχε για να βγει στην αντεπίθεση να σκοράρει. Μπήκε στο 84’ ο Μουνιέ και είχε δυο πολύ καλές πάσες, αλλά δεν αξιοποιήθηκαν.

Αυτή η ομάδα στην Τούμπα πίστεψα κι εγώ ότι έχει ταβάνι. Αλλά κόντρα στην ΑΕΚ έδειξε ότι μπορεί να πετύχει την κατάκτηση υψηλότερης θέσης. Αρκεί να συνεχίσουν όλοι να έχουν και στα επόμενα ματς την κάψα που έδειξαν κι εναντίον της Ένωσης.

ΥΓ.: Τρομερή ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα από τον κόσμο του Παναθηναϊκού χωρίς παρατράγουδα.

ΥΓ.1: Φοβερή εμφάνιση από Κουρμπέλη, Ινσούα. Ο πρώτος ήταν αρχηγός με όλη τη σημασία της λέξης, ο Αργεντινός κατέθεσε την ψυχή του. Λες κι έπαιζε σε ντέρμπι Μπόκα-Ρίβερ.

ΥΓ.2: Ο Μπουζούκης επιβεβαίωσε και χθες ότι θα αφήσει εποχή. Στην αλλαγή έτρεψε σφαίρα να δώσει τη θέση του. Δεν ήθελε να χαθεί χρόνος. Αυτό δείχνει νοοτροπία νικητή. Όποιος παίζει στον Παναθηναϊκό δεν πρέπει να συμβιβάζεται με την ισοπαλία.

ΥΓ.3: Το «τριφύλλι» έπαιξε χωρίς τον πιο έμπειρο κεντρικό του αμυντικό, τον Κολοβέτσιο, αλλά δεν φάνηκε το κενό του. Ο Δώνης έχει καταφέρει να παίρνει σχεδόν το 100% από τους παίκτες κι αυτό πάντα κάνει τον καλό προπονητή.

ΥΓ.4: Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Παναθηναϊκός δεν είναι το φαβορί. Οι στοιχηματικές θα έχουν το διπλό σε μεγάλη απόδοση. Αλλά αυτή τη φορά μπορεί να πέσουν έξω. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες του Δώνη θα το παλέψουν όσο δεν πάει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ