Ο διαχρονικά μεγαλύτερος εχθρός του Άρη

Ο διαχρονικά μεγαλύτερος εχθρός του Άρη

Ασθένεια που επωάζεται και χτυπά τόσο γρήγορα, την οποία κανείς δεν μπόρεσε να γιατρέψει.

Αγωνιστικά ήθελα να κινηθώ στο σημείωμα αυτό, αλλά στο τέλος θα γράψω λίγες γραμμές. Η ιστορία με το Σιώπη που χθες από το απόγευμα μέχρι και σήμερα το μεσημέρι μας… έβγαλε από τα ρούχα μας, δεν πρέπει να περάσει ασχολίαστη. Στην προπόνηση της Παρασκευής, ο Σιώπης ένιωσε ένα «τσίμπημα» και κρίθηκε σκόπιμο να βγει στο τέλος για να μη ρισκάρει, αφού έτσι κι αλλιώς το βασικό μέρος είχε ολοκληρωθεί.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, απλώθηκε στη Θεσσαλονίκη η «πληροφορία». Ο Σιώπης «δεν θα παίξει με τον Ολυμπιακό, προκύπτει… ξαφνικός τραυματισμός». Ξεκίνησε από γνωστούς «ειδήμονες» του παρασκηνίου, από αυτούς που «δε μασάνε και δεν λένε το ποίημα, όπως οι περισσότεροι».

Έψαχνε όλη η Θεσσαλονίκη να βρει ένα, ένα έστω, ρεπορτάζ που να δίνει τραυματία το Σιώπη. Που να επιβεβαιώνει ότι δε θα είναι στην αποστολή του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Το στόρι του «κρυφού δανεισμού», της συμφωνίας κάτω από το τραπέζι που δεν κοινοποιήθηκε ποτέ, βρήκε το ιδανικό σενάριο για να ευδοκιμήσει, για να ανθίσουν κατευθείαν τα μπουμπούκια της εσωστρέφειας. Την μεγαλύτερης ασθένειας του Άρη και της βασικής αιτίας για την οποία το κλαμπ αυτό έχει στερηθεί από τίτλους μέχρι και κρίσιμες μάχες στη διαδρομή του.

Πρέπει να σας πω ότι όλο αυτό, φυσικά και έφτασε στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Που είχε την ψυχραιμία να το διαχειριστεί χωρίς να φρικάρει, αλλά όπως και να ‘χει, βρέθηκε σε άβολη θέση, να σκέφτεται ότι μπορεί να χρειαστεί να απαντήσει σε κάποια σχετική ερώτηση, ενώ ο ίδιος ειδικά για τον αγώνα με την ομάδα από την οποία ουσιαστικά προέρχεται αλλά έφυγε μετά από προπονήσεις… αξημέρωτα με το Βασίλη Βούζα, έχει και ένα επιπλέον, προσωπικό, κίνητρο να θέλει να παίξει. Και να είναι καλός. Η εσωστρέφεια είναι ο διαχρονικά μεγαλύτερος εχθρός του Άρη. Η μόνη που επωάζεται και χτυπάει τόσο γρήγορα και εύκολα το σύλλογο και για την οποία ποτέ κανένας ως τώρα δε βρήκε το φάρμακο.

Στα αγωνιστικά, ο Άρης πρέπει να χτυπήσει τον Ολυμπιακό στη δημιουργία από τον άξονα. Να προσπαθήσει να αποτρέψει τη δημιουργία πριν αυτή φτάσει στο μεσοδιάστημα άμυνας και μεσαίας του γραμμής, γιατί οι ερυθρόλευκοι είναι δημιουργικοί, περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα στη λίγκα. Τον περιμένω πιο «μαχητικό» και υποψιασμένο αύριο.

Κι ένα σχόλιο για τις επιλογές της ΚΕΔ. Ο Περέιρα είπε στον Καρυπίδη, όταν ζήτησε ξένο διαιτητή σε όλα τα ντέρμπι, ότι οι τρεις λόγοι για να επιλέξει ξένο διαιτητή είναι: Η αξιολόγηση του ματς ως υψηλής επικινδυνότητας από την αστυνομία, η βαθμολογική διαφορά των ομάδων και το οικονομικό. Λίγες μέρες μετά, η ΚΕΔ στο δελτίο Τύπου της 1ης Νοεμβρίου λέει: «Η Κ.Ε.Δ. διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα απόφασης ορισμού ξένων διαιτητών, βασιζόμενη σε εσωτερικά κριτήρια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ