Η Μαρία με τα κίτρινα, ξανασμίγει μ΄ αυτόν που αγαπά καλύτερα

Η Μαρία με τα κίτρινα, ξανασμίγει μ΄ αυτόν που αγαπά καλύτερα

Τόση αντίσταση πια θα ζήλευε κι ο Τσίπρας, προφανώς μελέτησε την ιστορία τους, πριν πουλήσει τσαμπουκά στην Μέρκελ και γίνουν ζευγάρι..

Κυριακή σήμερα, ημέρα ξεκούρασης για τους περισσότερους, λέω να τη χαλαρώσω κι άλλο, ξεκινώντας με ανέκδοτο!

Σήμερα ο «ο Άρης» θα τα δώσει όλα με αντίπαλο το κολάρο, οι παίκτες του θα καταθέσουν ψυχή, θα ματώσουν τις φανέλες, προκειμένου να κατακτήσουν τη νίκη. Ο Χαρίλαος θα φλέγεται από παλμό και πάθος, αν στο προηγούμενο παιγνίδι με τον ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ τους ανακοίνωσε sold out και την επόμενη 16χιλ εισιτήρια, με τον μπατίρη-μπακάλη να ευχαριστεί 25 χιλ θεατές, τούτη τη φορά το sold out θα είναι τέτοιο που όσοι περισσεύουν θα μεταφερθούν στο γήπεδο της Ντόρτμουντ, ο δε πρόεδρος θα ευχαριστήσει 82χιλ λαού που κατέκλυσε κάθε σπιθαμή του γηπέδου.

Μια και ανέφερα το προηγούμενο εντός του «ο Άρης», ο Κρέσπο είχε δηλώσει πως μετά το γκολ του Πρίγιο, για πρώτη φορά άκουσε τέτοια νεκρική σιγή σε γήπεδο.

Αν μπορούσε να παραβρεθεί και σήμερα εκεί, θα ζούσε το ακριβώς αντίθετο, νεκρική σιγή καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και αντιδράσεις ανακούφισης σε περίπτωση γκολ του φιλοξενούμενου.

Σε περίπτωση γράφω, αφού είπαμε, οι γηπεδούχοι θα σκυλιάσουν..

Δεν είχα λόγο να χαλάσω το πρωινό μου σήμερα για να στείλω μπλοκ, απλώς εδώ στο to10 αυτός ο σαδιστής ο Νοικοκύρης μας βάζει στο λούκι να γράφουμε κείμενο, τις ημέρες που έχει ντέρμπι.

Το αν συμμετέχει σε αυτό η ομάδα του καθενός είναι αδιάφορο, για το φετινό χαρτί-κολάρο έγραψα κι εγώ, άσχετα αν δεν είμαι ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Πριν από το «ο Άρης»-ΠΑΟΚ λοιπόν, του έστειλα μήνυμα «έτσι και κάνεις κάνα λάθος και μου πεις να γράψω για το…ντέρμπι, Μελισσανίδης θα περιμένεις! Τζάμπα δηλαδή…Αν μου ζητούσες άραγε να ετοιμάσω κείμενο εν΄όψει του Κορίνθιανς-ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα Παουλίστα, θα περίμενες αλήθεια να σου στείλω; Στην καλύτερη να σου έδινα το τηλ ενός φίλου μου ψυχίατρου να σε εξετάσει. Όσο συμμετέχει λοιπόν ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα Παουλίστα, άλλο τόσο είναι ντέρμπι.και το «ο Άρης»-ΠΑΟΚ ».

Για λόγους μάρκετινγκ όμως κι επειδή η κλάψα των οπαδών του «ο Άρης» δεν αντέχεται, βάφτισαν ντέρμπι την αναμέτρηση του νεοφώτιστου με τον πρωτοπόρο, οπότε γιατί να μην είναι και το σημερινό;

Για μισό ρε παιδιά, αν είναι ντέρμπι το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και το «ο Άρης»-ΠΑΟΚ, σημαίνει πως είναι και το «ο Άρης»-Ολυμπιακός, άδικο έχω;

Η πιθανή νίκη του «ο Άρης» σήμερα δε θα γιορταστεί αναλόγως, στην καλύτερη να ακουστεί κάνας αχνός πανηγυρισμός, για ξεκάρφωμα.

Από μένα πάντως μην περιμένετε να παραστήσω τον ξυπνητζή και να κάνω αυτά που έκαναν οι αετομάτηδες, που προέβλεπαν διπλό του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι.

Ο Ατρόμητος μας έπαιξε και πέρσι στα ίσια, στο κύπελλο μας έβγαλε την ψυχή, με γκολ οφσάιντ τον κερδίσαμε.

Ορισμένα πράγματα όμως φαίνονται από το κλίμα της εβδομάδας, στη γειτονιά περισσότερο ασχολήθηκαν με τον Αήττητο Σπάτων για το κύπελλο. Ούτε ανακοινώσεις των συνδέσμων είχαμε, ούτε επισκέψεις της διοίκησης και των οργανωμένων στις προπονήσεις για να εμψυχώσουν τους παίκτες.

Ούτε ο Σιώπης δήλωσε πως έτσι και σκοράρει θα κάνει βουτιά στην κερκίδα για να το πανηγυρίσει, απ΄ότι διάβασα πάντως δεν είναι 100% έτοιμος. Ίσως τραυματίστηκε κάνοντας πρόβες…

Το ότι ο μπατίρης μπακάλης που έχει βάλει πρόεδρο η αδερφή του στην ΠΑΕ είναι δεδηλωμένος οπαδός του γαύρου, δεν έχει σημασία, έχω εξηγήσει και παλιότερα πως τα συναισθήματα δεν παίζουν ρόλο, σε αυτό το επίπεδο των ζυμώσεων.

Θυμηθείτε τον Αλαφούζο που παραμύθιαζε τους βάζελους με ρητορική αντι-Βαγγέλα και πλέον, δεν πηγαίνει ούτε τουαλέτα χωρίς την έγκριση του.

Την ίδια ομάδα υποστήριζε ο Καρυπίδης και την εποχή που νταραβεριζόταν με τον Σαββίδη, για την ακρίβεια ο τελευταίος τον είχε σαν το παιδί για όλες τις δουλειές. «Ψιτ μικρέ, τράβα φέρε μου ένα φρέντο καπουτσίνο προς το γλυκό, τσίμπα 20 ευρώ και τα ρέστα για τον κόπο σου». Κι αν ο καφές ήταν μέτριος, έτρωγε μια στο σβέρκο…

Υπάρχει φωτογραφία μάλιστα που ο Καρυπίδης παρακολουθεί αγώνα του ΠΑΟΚ από τη σουίτα του Ιβάν κι ο τελευταίος έχει το πόδι σχεδόν μέσα στο πρόσωπο του μικρού ball boy. Σε περίπτωση που είχε ξεχάσει ν΄αλλάξει κάλτσες, θα τον είχε πεθάνει από τις αναθυμιάσεις, πως να κουνιόταν όμως, εύκολο ήταν;

Ο μπακάλης που τότε δεν ήταν απολύτως μπατίρης αλλά στα πρόθυρα, είχε το σχέδιο του και γυρόφερνε τον Σαββίδη. Όταν η κατάσταση στα σύγχρονα μπακάλικα που διατηρούσε έφτασε στο απροχώρητο, διέρρευσε είδηση πως ο Ιβάν, μπαίνει ως μέτοχος στο μαγαζί του.

Ο στόχος προφανής, να αγοράσει χρόνο κυρίως με τους πιστωτές, που με αυτήν την προοπτική έστω και ως φήμη, θα του έδιναν αέρα, ίσως και καμμιά κονσέρβα, για τα σκονισμένα ράφια.

Η διάψευση από πλευράς Σαββίδη ήταν άμεση και οργισμένη, ο Ιβάν είναι γαλαντόμος σε σημείο παρεξήγησης, μην και τυχόν καταλάβει όμως πως στο πίσω μέρος του μυαλού σου, απεργάζεσαι σχέδια με στόχο την εκμετάλλευση της φιλίας ή της γνωριμίας.

Με τις ευλογίες των οπαδών της ομάδας του λοιπόν, ο μπατίρης μπακάλης βρήκε ζεστασιά και θαλπωρή στην αγκαλιά του αιώνιου εραστή..

Αυτή η σχέση στοργής κρατάει δεκαετίες άλλωστε.

Από τη σεζόν 1972-73, όταν ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ οδηγούσαν την κούρσα του πρωταθλήματος κι ο πρώτος πέρασε αέρας από τον Χαρίλαο, με την εφημερίδα «Μακεδονία-Θεσσαλονίκη», να το περιγράφει στον τίτλο της ως «λιοντάρια και αρνάκια».

Τότε ήταν που η επιτυχία της εποχής «Μαρία με τα κίτρινα, ποιον αγαπάς καλύτερα, τον άντρα σου ή το γείτονα», έγινε σουξέ και στις κερκίδες των γηπέδων, με προφανές νόημα.

Η ερωτοτροπίες συνεχίστηκαν και στο μπαράζ του Βόλου, όπου οι ίδιοι οι οπαδοί του ηττημένου έβγαλαν την ομάδα τους πουλημένη και στο επόμενο διάστημα οι κίτρινοι αστέρες της εποχής, μετακόμισαν μαζικά στον Πειραιά.

Μια δεκαετία μετά, στον τελικό του μπάσκετ στο ΣΕΦ ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη, οι οπαδοί του δεύτερου έκαναν κερκίδα μαζί με τους Ολυμπιακούς, που είχαν σπεύσει για ενισχύσεις.

Η ιστορία συνεχίστηκε με Τάτους, Διαμαντάκους, Ζαραδούκες και η πλάκα είναι πως η ερωμένη επιμένει να το παίζει  και αντισυστημική, επαναστάτρια!

Τόση αντίσταση πια, θα τη ζήλευε κι ο Τσίπρας, προφανώς μελέτησε ενδελεχώς την ιστορία τους, πριν πουλήσει τσαμπουκά στην Μέρκελ και καταλήξουν ζευγάρι.

Το μόνο ερωτηματικό αφορά το γαύρο που δεν βλέπεται, όλες οι νίκες του φέτος είναι με το στανιό, τους βγήκε η ψυχή να κερδίσουν από Λεβαδειακό και Πανιώνιο, μέχρι τον Απόλλων Σμύρνης, που ακόμα δεν έχει πάρει πόντο στο πρωτάθλημα!

Με τέτοιο χάλι, τους έχω ικανούς να τους λένε «περάστε» και να σκοντάφτουν μόνοι τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ