Τώρα έχει καιρό να μελετήσει το ΟΑΚΑ

Τώρα έχει καιρό να μελετήσει το ΟΑΚΑ

Ο πειστικός Ολυμπιακός με τον Κολοσσό, οι ανάσες των αρχηγών, το προβλεπόμενο ροτέισον και ο δικαιωμένος-αγχωμένος Τίμα.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την συγκέντρωση των αθλητών του πρέπει να έχει μείνει ο Ντείβιντ Μπλατ. Ηταν ευκαιρία εξάλλου του Αμερικανοϊσραηλινού τεχνικού να μοιράσει το χρόνο στους παίκτες που έχουν αγωνιστεί λίγο το τελευταίο διάστημα, να αποκτήσουν λίγο παραπάνω ρυθμό και να τους ντοπάρει ψυχολογικά ενόψει συνέχειας. Να το πάω λίγο ανάποδα λοιπόν. Γκος 17:33, Σπανούλης 13:57, Μιλουτίνοφ 16:38, Πρίντεζης 11:05…

Οι τέσσερις που τραβάνε όλο το κουπί αυτό το διάστημα δεν ξεπέρασαν τα 18 λεπτά στο παρκέ. Εάν ήταν ο Στρέλνιεκς στην 12άδα οι Γκος και Σπανούλης θα ήταν στα λεπτά του Πρίντεζη. Σε συνδυασμό λοιπόν με το ρεπό που θα έχουν οι Ερυθρόλευκοι την Δευτέρα, τα βαριά «χαρτιά» του Ολυμπιακού διατήρησαν τον ρυθμό τους και παράλληλα πήραν τις ανάσες που είχαν ανάγκη μετά το ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Πλέον οι Ερυθρόλευκοι έχουν όλο τον χρόνο μπροστά τους και μία μέρα παραπάνω ξεκούρασης από τον Παναθηναϊκό. Να τον αποκωδικοποιήσουν και να πραγματοποιήσουν ότι και πέρσι στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας.

Η ανάγκη για σκορ για τον Τίμα

Το έγραψα και προ ημερών. Ολο το ανάθεμα σε κάθε στραβή πέφτει επάνω στον Λετονό φόργουορντ. Από το καλοκαίρι υπάρχει αυτήν η «αρνητική» ενέργεια αναφορικά με τα τρία… τριάρια του Ολυμπιακού. Βοήθησε και ο Τίμα σε αυτό μέσα στη διάρκεια της χρονιάς, ο οποίος με τον Κολοσσό βέβαια έδειξε σημάδια προόδου. Ο Μπλατ τον πιστεύει, από την πρώτη μέρα, τότε στο Ελευθέριος Βενιζέλος οπου και τον υποδεχτήκαμε και το είπε στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο Τίμα μοιάζει λες και παίζει νευρικά στα ματς. Λες και πρέπει κάτι να αποδείξει. Ψάχνεται διαρκώς μέσα από τα 6,75μ να πάρει σκορ. Το 1/9 (δεν συνυπολογίζω το τελευταίο σουτ) είναι ένας απαγορευτικός αριθμός για παίκτη ομάδας. Το κακό στην περίπτωσή του είναι πως το μεγαλύτερο ποσοστό των προσπαθειών του ήταν ελεύθερα. Δείγμα της ψυχολογίας που μπορεί να έχει. Οφείλει να αφήσει τα πάντα πίσω και να προχωρήσει. Κανένας λόγος άγχους. Τον πιστεύουν όλοι, τον στηρίζουν όλοι (προπάντων ο προπονητής του) και τα social media δεν φτιάχνουν ομάδες. Ειλικρινά δεν θέλω να καταλήξει σε μία περίπτωση Χόλις Τόμπσον. Ένας παίκτης που περιμέναμε πολλά και τελικά γρήγορα τον είδαμε εκτός ροτέισον.

Σε πιο δεινή θέση ο Παναθηναϊκός

Μπαίνουμε λοιπόν σε περίοδο ντέρμπι. Είναι άλλα ματς της Ευρωλίγκας και άλλα στο πρωτάθλημα. Από την μεριά μου το έχω ξαναπεί. Και ας μην λέει κάτι το πλεονέκτημα έδρας στην Α1, εγώ τα θέλω πιο πολύ αυτά τα παιχνίδια από της Ευρώπης. Και ο λόγος είναι απλός. Στην Ευρωλίγκα είναι εύκολο να χάσεις και να κερδίσεις παντού. Όχι ότι είναι κακή η νίκη στο ΟΑΚΑ. Τουναντίον. Απλά μπορείς να νικήσεις στον Παναθηναϊκό και να χάσεις εντός από άλλη ομάδα. Όπως έγινε με τα διπλά στην αρχή και την ήττα από την Αρμάνι.

Αυτήν την στιγμή στην πιο δεινή θέση είναι ο Παναθηναϊκός. Να εξηγήσω γιατί. Όχι επειδή μπορεί να χάσει από τον αιώνιό του αντίπαλο. Αλλά γιατί θα βρεθεί στο 3-3, έχοντας ηττηθεί δις εντός έδρας και έχοντας παίξει συνολικά τα 4 από τα συνολικά 15 παιχνίδια στην έδρα του, έχοντας χάσει και από την Μπάγερν εκτός. Την ίδια ώρα σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού, οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν περάσει το σκόπελο εδρών όπως της δύο… Μόσχες, την Βιτόρια και το ΟΑΚΑ. Το 2/4 είναι ένα ρεκόρ που ελάχιστοι θα κάνουν σε αυτές τις έδρες και το 3-3 συνολικά στην Ευρωλίγκα θα αποτελεί ένας θετικός απολογισμός βάσει του προγράμματος των αθλητών του Μπλατ..

ΥΓ1 Ξεχάστε όσα έχουν γίνει στα προηγούμενα 5 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα. Τα ντέρμπι είναι ντέρμπι. Δεν υπάρχει φόρμα εκεί. Αλλά καρδιά και ποιος το θέλει περισσότερο…

ΥΓ2 Εντάξει διορθώνω. Με ενδιαφέρει 100% να νικήσει ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Το αίμα νερό δεν γίνεται και προσωπικά θέλω παντού να κερδίζω τον αιώνιο αντίπαλο. Και στο τάβλι αν γίνεται.

ΥΓ3 Μεταγραφάρα έκανε η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Παικταράς ο Σέσιονς ίσως στην ομάδα που θα του δώσει και την ελευθερία παιχνιδιού που χρειάζεται.

ΥΓ4 Λέω να αφήσω το Fantasy. Από το κακό στο χειρότερο. Από τον Κλαρκ, στον Μίκεϊ και τον Σιλντς που δεν έπαιξε ποτέ. Πείτε μου παιδιά ποιον παίκτη να πάρω αυτήν την εβδομάδα για να τον κάψω εντελώς.

ΥΓ5 «Πέναλτι» ήταν αλλά δεν σφυρίχτηκε ρε παιδάκι μου. Και μετά φταίει ο Κώστας που διαμαρτύρεται. Ειδικά μετά τα όργια στην Χαλκίδα. Ελπίζω να μην την πληρώσει τώρα ο Προμηθέας. Αν και δεν το βλέπω…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ