Ο,τι πετύχεις μετράει εις διπλούν!

Ο,τι πετύχεις μετράει εις διπλούν!

Ανέκαθεν μας προέκυπταν «ήρωες» στις αναμετρήσεις μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού!

Θα αποφύγουμε τα «καθιερωμένα» που αναφέρονται πριν από ένα παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Και γιατί είναι γνωστά σε όλους μας και επειδή από τη θεωρία στην πράξη υπάρχει πάντα σημαντική απόσταση.

Προφανώς και περιμένουμε κάτι ξεχωριστό απόψε στο Καραϊσκάκη, άσχετα αν ο Παναθηναϊκός δεν είναι και  στα καλύτερά του, πλην όμως αυτό του αφαιρεί αρκετό από το φορτίο της πίεσης, που θα υπάρχει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στην πλευρά των ερυθρόλευκων.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ένας τέτοιος αγώνας σημαίνει αρκετά παραπάνω πράγματα από τρεις βαθμούς για τους οπαδούς των δύο μονομάχων, ανεξάρτητα από τη θέση ή την κατάσταση που βρίσκονται οι ομάδες τους. Κι αυτό το αντιλαμβάνονται και οι παίκτες και οι προπονητές. Όπως επίσης θα πρέπει να ξέρουν ότι οι επιδόσεις τους σε αυτά τα παιχνίδια μετράνε εις… διπλούν, αφού αν βρεις δίχτυα ή κάνεις καμία καθοριστική απόκρουση μένεις στην ιστορία, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον προπονητή που θα βγει νικητής από την παρτίδα με τα κόκκινα και τα πράσινα.

Στα δύο προηγούμενα «σημαντικά» παιχνίδια αυτής της διαδρομής ο Ολυμπιακός δεν έφτασε στη νίκη. Με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο δημιούργησε 23 τελικές προσπάθειες, αλλά τελικά έστειλε την μπάλα στο δικό του τέρμα, ενώ με την ΑΕΚ έφυγε με έναν πόντο από το ΟΑΚΑ, αν και είχε βρεθεί μπροστά στο σκορ, συνεπώς η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, αποκτά ιδιαίτερη αξία,  καθώς προκύπτει και στη φάση όπου οι ερυθρόλευκοι έχουν βρει ρυθμό και προέρχονται από πέντε διαδοχικές νίκες.

Κατά τα άλλα, τα ραντεβού από τις πιο παλαιές εποχές είναι γεμάτα με αναμνήσεις και για τους μεν και για τους δε. Κάποτε ξεκινούσαν από τις… 12 το μεσημέρι της Κυριακής, όταν οι οπαδοί των δύο ομάδων έπαιρναν τη θέση τους είτε στο Καραϊσκάκη, είτε στη Λεωφόρο και περίμεναν να πάει τρεις για να αρχίσει το παιχνίδι. Δεν υπήρχε βλέπετε τότε τηλεοπτική μετάδοση για αυτό και όποιος δεν έβρισκε εισιτήριο (ούτε στη… μαύρη αγορά) βολευόταν από την περιγραφή του ντέρμπι στο ραδιόφωνο.

Όλα αυτά μπορεί και να τα νοσταλγούν οι πιο παλιοί, αλλά είναι άγνωστα για τις νέες γενιές που έχουν μεγαλώσει με την πολυτέλεια του συνδρομητικού.  Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αγώνες μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού δημιουργούν «ήρωες», ακόμη και στο ενδεχόμενο που το αποτέλεσμα δεν θα ξεφύγει από το 0-0. Το ίδιο ίσχυε και τότε, το ίδιο συμβαίνει και τώρα, με την υποσημείωση να μη δούμε στους «πρωταγωνιστές» και τον Ελβετό διαιτητή της αναμέτρησης γιατί σε μία τέτοια περίπτωση αυτό δεν θα είναι για… καλό.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ