Εδώ μιλάμε για πολύ μεγάλη ζημιά….

Εδώ μιλάμε για πολύ μεγάλη ζημιά….

Ότι το μάρμαρο θα κληθεί να πληρώσει ο προπονητής είναι περίπου βέβαιο. Ότι υπάρχουν περιθώρια να αντιστραφεί το κλίμα και να αναταχτεί αγωνιστικά η ΑΕΚ είναι πολύ δύσκολο. Η συζήτηση για όσα (δεν) έγιναν το καλοκαίρι επιστρέφει πιο ζωηρή και πιο επώδυνη για τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ…

O Ατρόμητος κάνει την δουλειά του. Η ΑΕΚ είναι που δεν μπορεί να κάνει τη δική της και βλέπει την κορυφή από μακριά, πολύ μακριά. Τόσο μακριά, που η σιγουριά την οποία εξέφρασε ο Δημήτρης Μελισανίδης μεσοβδόμαδα ότι η ομάδα του θα πάρει το πρωτάθλημα, ακούγεται περίπου σαν ειρωνεία. Με τον Μελισανίδη ένα είναι σίγουρο: Πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια. Κι επειδή δεν μπορεί να αλλάξει όσους παίζουν στην ομάδα, το πιο πιθανό είναι να αλλάξει αυτόν που την προπονεί. Τον, κατά δήλωση του ίδιου, καλύτερο Έλληνα προπονητή.

Για την ήττα της ΑΕΚ από τον Ατρόμητο δεν φταίει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Οσο η ομάδα του είχε δυνάμεις πίεζε τους Περιστεριώτες και δημιουργούσε ευκαιρίες. Είχε τρία δοκάρια και την τύχη με γυρισμένες πλάτες. Όταν ήρθε η κούραση μειώθηκε η επιθετικότητα και βρέθηκαν οι κενοί χώροι. Εκεί έκανε κι ο κόουτς λάθος υπολογισμό αφήνοντας την ομάδα με ένα αμυντικό χαφ, τον κουρασμένο Σιμόες. Οι καλά προπονημένοι και σχετικά ξεκούραστοι παίκτες του Κάναντι πέρασαν μπροστά και έγινε η ζημιά. Διότι μιλάμε για ζημιά μεγάλη.

Η ΑΕΚ που έχει τέσσερα παιχνίδια να νικήσει, χάνει πολύτιμο έδαφος στο πρωτάθλημα και αντί να καταδιώκει τον ΠΑΟ έχει μπελάδες με Ολυμπιακό αλλά και με Ατρόμητο, και Παναθηναϊκό. Όταν ο Μαρίνος έβγαζε τον Αλεφ για να βάλει τον Γιαννιώτα η ομάδα άδειαζε στην μεσαία γραμμή χωρίς να παίρνει κάτι το ιδιαίτερο από τον εξτρέμ που πέρασε στο γήπεδο. Η έντονη επιθετικότητα της Ενωσης κράτησε ένα ημίχρονο. Στο διάστημα αυτό ο Ατρόμητος δεν ξεμύτισε από την περιοχή του προσπαθώντας απλά να μην δεχτεί γκολ.

Ο Κάναντι είδε τον κίνδυνο που δημιουργείτο από τις επιθέσεις του Μπακάκη και μετατόπισε τον Σάκιτς για να του φράξει τον δρόμο . Η δουλειά έγινε και Η ΑΕΚ αποδυναμώθηκε. Οι αλλαγές του Μαρίνου δεν έδωσαν τίποτα. Αντίθετα ο Κάναντι και με τον Ενσικουλού και με τον Καρασαλίδη πετύχαινε να πάρει αυτό που ήθελε. Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ οδεύει εκτός κούρσας τίτλου από την δέκατη αγωνιστική.

Η αρχική εντύπωσε ότι μπορούσε φέτος να καταφέρει όσα και πέρσι εξανεμίζεται γρήγορα. Οι διαβεβαιώσεις του Δημήτρη Μελισανίδη ήδη ηχούν παράταιρα στα αυτιά των απογοητευμένων οπαδών οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν θορυβηθεί από την μεταγραφική άπνοια του καλοκαιριού. Ότι το μάρμαρο θα κληθεί να πληρώσει ο προπονητής είναι περίπου βέβαιο. Ότι υπάρχουν περιθώρια να αντιστραφεί το κλίμα και να αναταχτεί αγωνιστικά η ΑΕΚ είναι πολύ δύσκολο. Η συζήτηση για όσα (δεν) έγιναν το καλοκαίρι επιστρέφει πιο ζωηρή και πιο επώδυνη για τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ