Το σύστημα δεν αφήνει τον Ολυμπιακό

Το σύστημα δεν αφήνει τον Ολυμπιακό

Είναι ξεκάθαρο και φάνηκε περίτρανα και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Έλληνας ή ξένος διαιτητής ουδεμία σημασία έχει. Ο στόχος είναι ένας. Να μην σηκώσει κεφάλι ο Ολυμπιακός.

Μπορούμε να πούμε πολλά για το αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Αρκετά από αυτά τα καταγράφουμε στην ανάλυση του, σε ένα ακόμη ντέρμπι που δεν… έΚΑΤΣΕ στον Ολυμπιακό να πάρει αυτό που δικαιούται. Όπως με τον ΠΑΟΚ, όπως με την ΑΕΚ. Στο κάθε ένα ντέρμπι διαφορετικά στοιχεία, διαφορετική εξέλιξη αλλά στο τέλος ο ίδιος παρανομαστής. Ο Ολυμπιακός έχασε από τον ΠΑΟΚ και έμεινε στο 1-1 με ΑΕΚ και ΠΑΟ.

Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός πληρώνει σε μεγάλο βαθμό, σε τεράστιο θα πω, την δυστοκία του. 23-4 τελικές με τον ΠΑΟΚ και σκορ 0-1, 21-3 με τον ΠΑΟ και σκορ 1-1. Με την ΑΕΚ ισοφάριση στο 90΄ και χαμένη ευκαιρία του… αιώνα στο 94΄. Το λες σίγουρα και γκίνια αλλά δεν είναι αυτό η βασική αιτία. Το γκολ είναι δύσκολο για τον Ολυμπιακό.

Εξωαγωνιστικά όμως τι γίνεται; Το έργο που παίχτηκε για πρώτη χρονιά πέρσι έχει επιστρέψει για δεύτερη και σε ξένη βερσιόν. Το σύστημα της εξυγίανσης έχει ως στόχο να μην αφήσει τον Ολυμπιακό να σηκώσει κεφάλι. Το σύστημα δεν αφήνει τον Ολυμπιακό και πλέον αυτό το σύστημα έχει ξεφύγει από τα σύνορα μας ταξιδεύοντας σε… Δανίες και Ελβετίες.

Ο Δανός στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο εκλεκτός του Τριτσώνη έκλεισε τα ματια στο πέναλτι, έστησε την μπάλα γύρω από την περιοχή του Ολυμπιακού μετά το 0-1.

Ο Ελβετός «μάτσο» διαιτητής με τα μπράτσα και την κοψιά… ράμπο στο τρέξιμο είδε τον Μακέντα να βγάζει την μπάλα από την περιοχή της ομάδας του με το χέρι και να μην την αφήνει να πάει στον Λάζαρο αλλά έδειξε παίζεται. Το είδε και ο Ελβετός διαιτητής και ο Ελβετός βοηθός που ήταν στην ίδια ευθεία. Δεν το έδωσε όμως, πέναλτι που δεν χωράει καμία αμφιβολία, το βάζει άλλωστε το χέρι ο Μακέντα για να πάρει την μπάλα, έχει και πρόθεση ξεκάθαρη.

Οι Ελβετοί όμως σφύριξαν «κλέφτικα». Στο 84΄ όλα αυτά με το σκορ 0-1. Και με 9 λεπτά καθυστερήσεις σωστά λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Διούδη. Μια ευκαιρία πρώτης τάξεως για το 1-1 και 15 λεπτά μπάλας ακόμη για να διεκδικήσει το 2-1 σε ένα διάστημα άλλωστε που ο Ολυμπιακός έπαιζε σαν την γάτα με τον ποντίκι τους πράσινους.

Είπαμε όμως, το σύστημα έχει στηθεί για δύο λόγους. Να πάει το πρωτάθλημα εκεί που πρέπει και να μην σηκώσει κεφάλι ο Ολυμπιακός από την στιγμή που πέρσι έχασε το πρώτο πρωτάθλημα μετά από χρόνια.

Και βεβαίως κανείς δεν μπορεί αγωνιστικά να μειώσει τον Παναθηναϊκό που κέρδισε με το σπαθί του όλα όσα έχει κερδίσει έως τώρα. Ούτε είναι θέμα του Παναθηναϊκού που ο Ελβετός έκλεισε τα μάτια στο πέναλτι του Μακέντα αλλά και στην επόμενη φάση του Χατζηγιοβάννη με το μπλοζόν που πάντως δεν είναι τόσο καθαρή όσο του Ιταλού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ