Όταν τρως σανό, ξεσπάς σε ΠΑΟΚ και Σπανό

Όταν τρως σανό, ξεσπάς σε ΠΑΟΚ και Σπανό

Το χαρτί δεν μπορεί να κερδίσει στην έδρα του τους δανεικούς του ΠΑΟΚ και ονειρεύεται να συναγωνιστεί τον κανονικό ΠΑΟΚ;

Αν εκτός από διαγωνισμό best goal στη λίγκα υπήρχε αντίστοιχος για τη best ατάκα, το Όσκαρ αυτής της αγωνιστικής θα πήγαινε άνευ συναγωνισμού στον Γιώργο Σπανό, που απάντησε ως εξής στις ύβρεις που άκουσε χθες στο ΟΑΚΑ:

«Τι φωνάζετε, κι εσάς με δανεικούς σας έχει»!

Μιλάμε τώρα για μαχαιριά στην καρδιά, αν ρωτούσες το μέσο χαρτί «περισσότερο σε πόνεσε το παλαμάρι του Βιειρίνια στο ΟΑΚΑ, τα παστέλια του Πρίγιοβιτς στην Τούμπα ή η απάντηση του Σπανού», η τρίτη επιλογή θα σάρωνε.

Είναι που με δυο κουβέντες εξαϋλώνεται το βολικό άλλοθι κι ευνουχίζεται κάθε σκέψη να πετάξεις τη μπάλα στην εξέδρα, έτοιμοι ήταν οι Κεφτετζόγλου κι οι Πατατάκηδες να γράψουν κατεβατά για τους δανεικούς, έλα όμως που τους καθάρισε σαν αυγά ο Σπανός.

Αναγκαστικά λοιπόν ο Τσιπς το γύρισε στο τσάμικο και από εκεί που τα Ελληνικά του ήταν επιπέδου Ουγκονσότο, άρχισε κάτι deja vu. Αφού λοιπόν ομιλεί την Γαλλικήν, να τον προϊδεάσω πως οσονούπω πρέπει να ετοιμάζεται για αναχώρηση par avion…

Αυτοί άλλωστε πανηγύριζαν το καλοκαίρι στο άκουσμα της απόκτησης δανεικών, εκθειάζοντας τα κερδοφόρα deal του Τζάμπα, με μεταγραφές χωρίς να βάλει ο πρόεδρος το χέρι στην τσέπη!

Έτσι τους υπαγόρευε ο Δημάτος δηλαδή, με τι κουράγιο να την έλεγαν στον Σπανό;

Ο τελευταίος πήρε τον Κουλούρη από την καλύτερη ομάδα της χώρας που όσο κι αν τους χαλάει όταν το ακούν, μάζεψε τους περισσότερους πόντους στο χορτάρι. Εκεί που κρίνονται άπαντες…

Μιλάμε για παίκτη που ξεχώριζε από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ όπου έβαζε γκολ κατά ριπάς, διεθνή με όλες ανεξαιρέτως τις μικρές εθνικές, τις δυο πρώτες χρονιές του στην αντρική ομάδα σκόραρε 9 γκολ αν και δεν ήταν ποτέ βασικός, καλά τα πήγε και στην Ανόρθωση ως δανεικός.

Στον ΠΑΟΚ με Πρίγιοβιτς,  Ακπόμ και Καρέλη στο ρόστερ, δύσκολα θα έβρισκε χρόνο συμμετοχής, δεν είναι παίκτης όμως που τον προσπερνάς εύκολα.

Θέλω να πω πως ο Σπανός δεν πήρε γουρούνι στο σακί, ούτε βγήκε στη λαϊκή την ώρα που μάζευαν τους πάγκους.

Αυτοί που τον έκραζαν, πήραν δανεικό έναν Άλεφ από τον Απόλλων Λεμεσού, έλεος δηλαδή. Να πάρεις δανεικό από το Ιταλικό, το Γερμανικό το Ισπανικό πρωτάθλημα το καταλαβαίνω, από την Κύπρο όμως;

Κάποια στιγμή το καλοκαίρι είχα γράψει πως αν τους ενδιέφερε, θα μπορούσαν να πάρουν δανεικούς από την Κ20 του ΠΑΟΚ, μια χαρά υλικό έχουμε κι εκεί, πρωτάθλημα πήραν πέρσι τα παιδιά.

Θα έπαιρναν κι εμπειρίες από ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από κατάκτηση κανονικού πρωταθλήματος, αυτοί προτίμησαν να πορευτούν με παραστάσεις χάρτινου!

Με ευγενική διάθεση το έγραφα αλλά με έβριζαν, ας πρόσεχαν, περισσότερα θα προσέφεραν από παίκτες τύπου Γιαννιώτα.

Τον οποίον αν είχε στον Ατρόμητο ο Σπανός, θα τον έδινε δανεικό σε καμμιά Ελευσίνα…

Υπάρχει μια διαφορά ακόμα, πως ο Σπανός δεν παντελόνιασε 25 χαρτιά, με 700 θεατές παίζει σε κάθε ματς.

Η μόνη διαφωνία μου είναι το «έτσι το πήρατε πέρυσι» που τους είπε στο καπάκι, έχω την εντύπωση πως Κομίνης, Στυλιάρας, Ποντίκης και λοιπά κελεπούρια, δεν ήταν δανεικοί αλλά δεσμευμένοι με συμβόλαιο…

Το θέμα είναι πως παρά την αλλαγή στον πάγκο, τα χαρτιά κράτησαν ανόθευτη τη νοοτροπία του ψητά πρώην προπονητή τους, που πέρσι επιδιδόταν σε κυνήγι μαγισσών, κάθε φορά που ο αντίπαλος δεν άνοιγε τα πόδια να περάσει. Γκρίνια στο Περιστέρι επειδή τους έκανε γιο γιο ο Ουάρντα, γρίνια στη Λάρισα επειδή ο Κούγιας τους έπαιξε δυνατά, πάλι καλά που προσεχής αντίπαλος είναι ο Τραϊανός…

Δεν αντιλαμβάνομαι βασικά ποιο είναι το πρόβλημα τους, χάνουν από τον Ατρόμητο και τους φταίει που έχει δανεικούς;

Αν τους είχε με ελεύθερη μεταγραφή, θα κέρδιζαν άραγε;

Ο Ατρόμητος είναι η μοναδική ομάδα που έκοψε πόντους από τον ΠΑΟΚ κι αυτό συνιστά κατόρθωμα, ούτε το κολάρο, ούτε το χαρτί το κατάφεραν.

Το χαρτί επίσης δε μπόρεσε να βάλει ούτε γκολ στα ανεμοσκορπίσματα του Δώνη που τον έβαλαν μέσα στην εστία κι εκεί οι δανεικοί του Σπανού έφταιγαν;

Δε μπορούν να κερδίσουν στην έδρα τους τους δανεικούς του ΠΑΟΚ και ονειρεύονται ν΄ανταγωνιστούν τον κανονικό ΠΑΟΚ; Ούτε στο σινεμά δε γίνονται αυτά…

Στο φινάλε ας έδιναν κι αυτοί δανεικούς, έχετε δει ποτέ όμως να δανείζει, αυτός που ζει με δανεικά;

Έρχεται κάποτε η στιγμή όμως που όλα τα ωραία τελειώνουν μαζί και τα παραμύθια, με τον Ατρόμητο  θα παίξουν ξανά κάπου πριν τη Σαρακοστή, μέχρι τότε δε θα έχουν αφορμές να βρίζουν τους άλλους, χρεώνοντας τους τη δική τους ανεπάρκεια.

Χωρίς Σπανό, αναγκαστικά θα στρέψουν το βλέμμα τους στον Τζάμπα και στα εξαπτέρυγά του, Κεφτετζόγλου, Πατατάκια, Μυτιληναίο και λοιπό συρφετό, που το καλοκαίρι βάφτιζαν ως πετυχημένες κινήσεις απόκτηση ποδοσφαιριστών με leasing, λες και δεν ήταν δημοσιογράφοι αλλά λογιστές του αφεντικού..

Και λογιστές να ήταν όμως, θα έπρεπε να προβληματιστούν, διότι το χρήμα φέρνει χρήμα, με τις επενδύσεις έρχεται η ανάπτυξη κι η καταξίωση.

Ούτε για λογιστές είναι άξιοι όμως, ήταν και παραμένουν παπαγαλάκια, που κάνουν ρεπορτάζ jukebox, ρίχνει κέρμα ο Δημάτος και απαγγέλουν ότι τραγούδι επιθυμεί το αφεντικό.

Χθες στην Τούμπα, τραυματίστηκε ο Κίτσιου και πέρασε δεξιά ο Κρέσπο, για να μπει αλλαγή ως στόπερ ο Χαστερίντι, που από το Σεπτέμβριο τρώει πάγκο, 1.5εκ κοστίζει ο Ουκρανός, χωρίς εφορίες και λοιπά. Άλλο τόσο ο Ακπόμ που επίσης μπήκε αλλαγή, εκτός 11άδας ο Ζαμπά των 5εκ, στον πάγκο κι ο Βέρνμπλουμ των 1,7εκ.

Είναι αλήθεια πως τα λεφτά από μόνα τους δεν αρκούν και δε φέρνουν την ευτυχία, σε περίπτωση όμως που ο ΠΑΟΚ έβλεπε τον πρώτο με το κιάλι, τι να του έλεγες του Ιβάν;

Ότι καλύτερο μπορούσε να κάνει το έκανε, αν δε μας έκαναν ποδοσφαιριστές αυτής της αξίας, δε θα μας έφταιγε αυτός επειδή δεν έφερε παίκτες με 10εκ το κεφάλι.

Θα ψάχναμε το πρόβλημα μέσα στην ομάδα και σίγουρα δε θα χρεώναμε την ανυπαρξία μας σε κάποιον αντίστοιχο Σπανό, ούτε θα κυνηγούσαμε φαντάσματα.

Όταν όμως έχεις μάθει να τρως σανό, ξεσπάς σε ΠΑΟΚ και Σπανό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ