Είχε μόνο να χάσει, κέρδισε ηρεμία και ψυχολογία

Είχε μόνο να χάσει, κέρδισε ηρεμία και ψυχολογία

Πρώτη φορά φέτος ο Άρης δέχεται γκολ (από καθαρό οφσάιντ) και απαντάει.

Ψυχολογία και βαθμολογική ώθηση μετά από το κακό σερί που έφερε βαθμολογικά την ομάδα κάτω από τον αντικειμενικά ποιοτικό δείκτη της, πήρε ο Άρης στη Ριζούπολη.

Οι κιτρινόμαυροι μόνο να χάσουν είχαν από το ματς και αυτό τους δημιούργησε πίεση, αφού όφειλαν μόνο να νικήσουν. Απέτυχαν να καθαρίσουν το ματς με δεύτερο γκολ στο πρώτο μέρος και όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο λες και κάποιος κατέβασε το γενικό διακόπτη και οι γηπεδούχοι έκαναν τόσες φάσεις όσες δεν είχαν σε όλη τη σεζόν, μέχρι το ματς αυτό.

Ο Άρης είχε στη Ριζούπολη πρώτη φορά τύχη με το μέρος του στο δοκάρι του Απόλλωνα, αλλά –και κόντρα στις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων που δεν μπορώ να εξηγήσω, προσωπικά- δέχτηκε γκολ οφσάιντ και δεν το άκουσα από κανέναν. Ο Κύργιας είναι ξεκάθαρα εκτεθειμένος. Και σε στατική φάση, δε μπορεί να υπάρχει κακή εκτίμηση του βοηθού. Οι παίκτες είναι τοποθετημένοι στην ευθεία του και περιμένουν το χτύπημα.

Και δεν είναι μόνον αυτή η φάση, από οφσάιντ βγαίνει και δεύτερη ευκαιρία του Απόλλωνα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Για πέναλτι του Δεληζήση, δε συζητώ καν, ένα τζαρτζάρισμα και τίποτε άλλο.

Πολλά δε μου άρεσαν, αλλά ειδικά στο ματς αυτό υπάρχουν ελαφρυντικά.

Θα σταθώ σε ορισμένα θετικά: Η ομάδα μπήκε στις μονομαχίες. Ήταν πιο aggressive όταν χρειάστηκε και έβγαλε αντίδραση όταν αυτό ήταν μονόδρομος. Ήταν το πρώτο ματς στο οποίο ο Άρης δέχεται γκολ και απαντά.

Σε πρόσωπα, στέκομαι στο Μπρούνο Γκάμα. Αυτό ακριβώς πληρώνει ο Άρης με το μεγαλύτερο φετινό συμβόλαιο. Μια ηγετική μορφή που θα έχει την ενέργεια που θα κρίνει παιχνίδια. Το είχε και ο ίδιος ανάγκη, όσο και η ομάδα το σημερινό παιχνίδι.

Ο Άρης έχει πολλή δουλειά να κάνει τις επόμενες δυο εβδομάδες. Η νίκη του δίνει την ηρεμία που χρειάζεται να βάλει κάτω το κεφάλι και να εργαστεί, με το Σάββα Παντελίδη, για να φτάσει άμεσα στο καλύτερο δυνατό επίπεδο φόρμας. Στο Ηράκλειο σε δυο βδομάδες, μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη θα βάλει τα πράγματα ξανά σε μια σειρά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ