Η «επιστροφή» του Σισέ και ο διακριτικός Τουρέ!

Η «επιστροφή» του Σισέ και ο διακριτικός Τουρέ!

Από τέταρτος στόπερ ο Σενεγαλέζος έγινε και… σέντερ φορ, ενώ ο Γιάγια υπενθύμισε με όσο πιο κομψό τρόπο μπορούσε τη δική του παρουσία…

Το ποδόσφαιρο δημιουργεί συχνά ιστορίες, καθώς από τη φύση του είναι το πιο συναρπαστικό άθλημα, ακόμη κι όταν προσπαθείς να αλλοιώσεις τους κανόνες του, όπως συμβαίνει τον τελευταίο καιρό με το καθεστώς της… κάθαρσης στα γήπεδα της χώρας μας.

Οι τελευταίοι έρχονται…πρώτοι όχι κατόπιν εντολής για μεταβολή, όπως γίνεται στον στρατό, αλλά μόνον με υπομονή και επιμονή. Κάπως έτσι το «γύρισε» το ματς και ο Παπέ Σισέ που από τέταρτος στόπερ του Ολυμπιακού στην εκκίνηση διαδρομής βρέθηκε «πρωτοδεύτερος» με τη συμπλήρωση του πρώτου τριμήνου.

Θυμάστε τον Σισέ της προετοιμασίας; Και πέναλτι χωρίς λόγο έκανε στα φιλικά παιχνίδια και έχανε τη θέση του, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να το πληρώνει, έστω και σε παιχνίδια όπου το σκορ δεν είχε ιδιαίτερη σημασία.  Για τον Σενεγαλέζο οι εμφανίσεις του ήταν καταδικαστικές και ίσως η κουβέντα για μεταγραφή σε σύλλογο του εξωτερικού να του είχε πάρει τα μυαλά και να τον είχε οδηγήσει σε απώλεια αυτοσυγκέντρωσης.

Για αυτό το λόγο είδε τον Μαρτίνς να ξεκινάει τους αγώνες της προκριματικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ έχοντας τους Βούκοβιτς και Μιράντα στο κέντρο της άμυνάς του και στη συνέχεια να τους χωρίζει ο Μεριά, που η αλήθεια είναι ότι πήρε άριστα απέναντι στους Λιβάγια και Πρίγιοβιτς, όμως το… έχασε στον αγώνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Κάπου εκεί και με (νέα) αφετηρία τις εμφανίσεις του με την Εθνική ομάδα μπήκε ξανά στην εξίσωση ο Σισέ, ο οποίος είχε πάρει μέρος στο τεστ απέναντι στην Μίλαν, όμως είχε μείνει ξανά μετεξεταστέος, λόγω του δεκάλεπτου «μπλακ άουτ», όταν και «γύρισε» το παιχνίδι υπέρ των Ιταλών.

Παρά ταύτα, ο Σισέ τον βρήκε το δρόμο προς την ενδεκάδα και μπήκε αυτός δίπλα στον Βούκοβιτς και έφτασε να παίρνει όλη τη δόξα ακόμη και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός περιορίστηκε στο 1-1, όμως ο Σενεγαλέζος ήταν αυτός που του έδωσε την ισοφάριση αγωνιζόμενος και ως σέντερ φορ.

Κι όμως… γυρίζει, όπως μας έλεγε και πιο παλιά η διαφήμιση και ένας άλλος που βρίσκεται τώρα σε ανάλογη θέση και αποζητά τη δική του «επιστροφή» είναι ο Γιάγια Τουρέ. Μας έκανε εντύπωση η διακριτική τοποθέτησή του στο Instagram, καθώς ως «σταρ» που είναι δεν τα έβαλε με τον προπονητή (όπως παλαιότερα ο Ριβάλντο-κι όχι μόνο), αλλά υπενθύμισε απλά ότι ήρθε για τίτλους στον Ολυμπιακό, ενώ υπογράμμισε και τους δεσμούς τους με τον κόσμο της ομάδας.

Ο Τουρέ μπορεί να βρέθηκε κατά σύμπτωση (;) στις περισσότερες «άτυχες» στιγμές του Ολυμπιακού, απέναντι στην Μίλαν, την ΑΕΚ και τον ΟΦΗ, όμως όλες αυτές ήταν εκτός έδρας και στο Καραϊσκάκη τον έχουμε δει σε σοβαρό ρόλο μόνο στο ματς κυπέλλου με τον Λεβαδειακό.

Για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟ ο Μαρτίνς τον είχε στους «20», ωστόσο τον απέκλεισε το πρωί της Κυριακής μαζί με τον τρίτο τερματοφύλακα κι αυτό ομολογούμε ότι μας προκάλεσε εντύπωση. Δεν είναι και ο παίκτης που έρχεται από την Κ20 ο Τουρέ, ώστε να το θεωρήσει τιμή του που θα κοιμηθεί το βράδυ στο Ρέντη-άσχετα αν δεν θα κλείσει μάτι από τη χαρά του-συνεπώς θα έπρεπε να είχε διαφορετική αντιμετώπιση.

Έπειτα, από τη στιγμή που ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε τον Λάζαρο στον πάγκο, τότε δεν του ήταν περιττή άλλη μία επιλογή στους εξτρέμ με τον Ναουέλ, αλλά προτίμησε να αγνοήσει το κύρος που θα του έδινε ο Τουρέ στη δύσκολη στιγμή που έτσι κι αλλιώς του προέκυψε; Τον σεβασμό τον απαιτεί από όλους η ίδια η μπάλα και όταν δεν τον εκλαμβάνει, τότε γυρίζει κι αυτή την πλάτη της. Υπάρχει κανείς που να διαφωνεί;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ