Να πιστέψεις την εικόνα ή μήπως τη βαθμολογία;

Να πιστέψεις την εικόνα ή μήπως τη βαθμολογία;

Για να φτάσουμε σε πιο αξιόπιστη αξιολόγηση του «νέου Ολυμπιακού» θα πρέπει να αφήσουμε το χρόνο να τρέξει.

Φτάνοντας στη συμπλήρωση του ενός τρίτου της διαδρομής του πρωταθλήματος έχουμε στη διάθεσή μας ένα πιο αξιόπιστο δείγμα από τις δυνατότητες των μονομάχων.

Για την περίπτωση βέβαια του Ολυμπιακού σαφώς και δεν είναι αρκετός αυτός ο χρόνος για να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα, από τη στιγμή που το προηγούμενο καλοκαίρι προχώρησε στο εγχείρημα της «ριζικής ανακαίνισης», αλλάζοντας σε πολύ μεγάλο ποσοστό το ρόστερ του και φέρνοντας νέο προπονητή.

Με βάση την κοινή ποδοσφαιρική λογική τον Ολυμπιακό θα μπορέσουμε να τον αξιολογήσουμε με ασφάλεια όταν θα πλησιάζει προς το τέλος της η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος, καθώς δύσκολα μπορεί να προβλέψει κανείς το τι μπορεί να μας παρουσιάσει στην πορεία της σεζόν.

Έως τότε είμαστε υποχρεωμένοι να πορευτούμε με την απορία αν θα πρέπει να πιστέψουμε την εικόνα που μας δείχνουν οι ερυθρόλευκοι ή τον πίνακα της βαθμολογίας, στον οποίο βρίσκονται έξι βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ, τέσσερις από τον Ατρόμητο, δύο πάνω από την Ξάνθη και τρεις από την ΑΕΚ-όλα αυτά με την υποσημείωση ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει και τις… εκθέσεις της αστυνομίας!

Η κατάσταση στη βαθμολογία προφανώς και έχει διαμορφωθεί από τα αποτελέσματα των ντέρμπι, στα οποία ειδικά σε αυτά με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο παιχνίδι, όμως τελικά μάζεψε μόλις έναν πόντο κι ενώ στον αγώνα του με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ δέχθηκε την ισοφάριση στο 90΄και έχασε το ματς στο… 94’.

Μας δείχνει ότι την έχει την προοπτική ο Ολυμπιακός, κυρίως γιατί φαίνεται ότι έχει πραγματοποιήσει σωστές επιλογές στις μεταγραφικές κινήσεις του το περασμένο καλοκαίρι με παίκτες όπως οι Καμαρά, Μεριά, Ποντένσε,Νάτχο, Γκιγιέρμε, Χριστοδουλόπουλος αλλά και με τις «επιστροφές» των Τοροσίδη, Γιαννιώτη,Μπουχαλάκη, Τσιμίκα.

Ο Τουρέ σαφώς και αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο, ενώ σε ότι αφορά τους Γκερέρο και Χασάν που «συνδέονται» με το ζήτημα του γκολ αυτό που προκαλεί την απορία είναι το πώς δεν αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός τέτοιο θέμα στο ξεκίνημα της διαδρομής, όταν θεωρητικά και πρακτικά δεν θα μπορούσε να είχε βρεθεί σε επίπεδο πλήρους ετοιμότητας, εφόσον ήταν ομάδα του ενός μήνα, αλλά παρόλα αυτά έβαλε επτά γκολ στην Λουκέρνη και τέσσερα στην Μπέρνλι στα ματς της προκριματικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ.

Κι ο Μαρτίνς προέρχεται από την αξιόπιστη, όπως έχει αποδειχθεί ειδικά στο Ρέντη, σχολή των Πορτογάλων προπονητών, ενώ μήπως οι ανταγωνιστές του Ολυμπιακού παρουσιάζουν καλύτερο πρόσωπο από τους ερυθρόλευκους;  Έχει να επιδείξει καλύτερη εικόνα ο ΠΑΟΚ που κράτησε την ίδια ομάδα, αλλά στο Καραϊσκάκη επικράτησε με τη… συνωμοσία του σύμπαντος ή μήπως βρίσκεται σε ανώτερο επίπεδο η πρωταθλήτρια ΑΕΚ;

Βεβαίως και όταν κυνηγάς βρίσκεσαι σε πολύ πιο δύσκολη θέση, καθώς δεν έχεις κανένα περιθώριο για απώλειες, αφού σε τέτοια περίπτωση η διαφορά σου από τον πρώτο μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερη,  όμως το βασικό ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι ότι αυτή η ομάδα του δίνει προοπτική για το αύριο, πέρα από τις όποιες προσθήκες που μπορεί να γίνουν στο άμεσο μέλλον.

Όταν χτίζεις μία πολυκατοικία δεν μπορείς να την τελειώσεις … σήμερα, ούτε είναι χρήσιμο να αναρωτιέσαι αν σου αρέσει ο πρώτος όροφος. Θα πρέπει να τη φτάσεις μέχρι το τέρμα για να μπορέσεις να αξιολογήσεις το έργο σου, από τη στιγμή μάλιστα που πιστεύεις ότι έχεις χρησιμοποιήσει τα καλύτερα υλικά και ενώ ξέρεις ότι οι γείτονες σου πετάνε… πέτρες υπό την… επιτήρηση μάλιστα της αστυνομίας!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ