Η επανάσταση των αμφισβητημένων

Η επανάσταση των αμφισβητημένων

Αυτοί που έλαμψαν και τρεις… μουντζούρες στο «αιώνιο» ντέρμπι.

Τον έναν δεν τον πίστεψε ποτέ ο προπονητής του. Τον άλλον τον πίστευε ΜΟΝΟ ο προπονητής του. Οι δυο τους ήταν ό,τι καλύτερο είχαμε να δούμε στο ντέρμπι των «αιωνίων». Ήταν αυτοί που… έκλεψαν την παράσταση. Κι ήταν άλλοι τρεις που φρόντισαν να δείξουν ότι ο Μάνος μάλλον δεν είχε δίκιο όταν έλεγε «κι όμως αλλάζει Κεμάλ». Όχι μέχρι να αλλάξουν αυτοί που τους επιβάλλουν.

Ο Νίκος Παππάς ήταν πολυτιμότερος των νικητών. Μια ομάδα μόνος του, σε μια μέρα που ο Νικ Καλάθης δεν ήταν ο γνωστός, σε μια μέρα που ο Παναθηναϊκός έψαχνε ηγέτη. Δεν θα συστηθεί απόψε ο Παππάς, όμως όλοι γνωρίζουν ότι ο Τσάβι Πασκουάλ ουδέποτε τον πίστεψε. Δεν είναι όχι μόνο η πρώτη επιλογή του, αλλά αν μπορούσε δεν θα ήταν καν στις επιλογές του. Στον Παναθηναϊκό τον κράτησαν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κι ο κόσμος που τον λατρεύει.

Ο Παππάς αποφάσισε για την τύχη της αναμέτρησης, ήταν με απόσταση κορυφαίος των νικητών (και του γηπέδου). Οι «πράσινοι» πήραν αυτό που ήθελαν κι αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί θα έπαιρναν και μεγαλύτερη διαφορά. Έχουν πλέον μαξιλαράκι εννέα πόντων, για να διαχειριστούν στο ΣΕΦ, αν δεν προκύψουν… εκπλήξεις.

Ο Ολυμπιακός δεν θα είχε σημείο αναφοράς, αν δεν υπήρχε ο φοβερός και τρομερός ΛεΝτέι. Ένας παίκτης που από την πρώτη στιγμή αμφισβητήθηκε κι εμείς ήμασταν οι πρώτοι που τον αμφισβητήσαμε. Δεν είχε πείσει καμία στιγμή ότι έχει θέση στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ. Κόντρα στον Παναθηναϊκό έκανε το παιχνίδι της ζωής του, αλλά χρειάζεται διάρκεια για να μπορέσει να αποτελέσει αξιόλογη μονάδα. Αν παίζει έτσι, ακόμα κι όταν δεν βάζει 20 πόντους, θα προσφέρει.

Δεν ήταν κακός ο Σπανούλης, όμως ο Ολυμπιακός χρειάζεται κάτι παραπάνω από Γκος και Στρέλνιεκς για να μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη στο «Νίκος Γκάλης». Μην σας ξεγελούν οι πόντοι του Γκος, μπήκαν όταν είχε κριθεί το αποτέλεσμα.

Ο Γιώργος Μπόγρης ζει έντονα κάθε επίσκεψή του στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. «Παίζει» με τον κόσμο, ανατροφοδοτείται το πάθος του από το… κράξιμο. Τα 7.31 που έπαιξε ήταν πολύ καλός, είχε λόγο ύπαρξης.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν βρέθηκε σε καλή επιθετική βραδιά και λίγο μετά το τέλος του αγώνα βγήκε ξανά στο παρκέ για να εκτελέσει βολές, εκνευρισμένος για τις 2/6 που είχε. Έτσι κάνουν όσοι θέλουν να πετύχουν.

Ο Ολυμπιακός εμφανίζει τα συμπτώματα της νέας ομάδας, που ψάχνει περισσότερες λύσεις, από τις σταθερές που προσφέρουν οι… παλιοί. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μεγαλύτερη συμμετοχή των Τόμας – Λάνγκφορντ για να πάει μακριά.

Υπήρχαν και τρεις μουντζούρες. Φορούσαν γκρι κι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να εκνευρίσουν παίκτες και κόσμο. Αναστόπουλος – Κορομηλάς και Γιώργος Πουρσανίδης δεν έκριναν με κάποιο σφύριγμα το αποτέλεσμα, αλλά κατέστρεψαν τον ρυθμό με τα απανωτά σφυρίγματά τους. Δεν πρόκειται να μπούμε στην παραφιλολογία των φάσεων, όμως με τα σφυρίγματά τους άδειασαν τις ρακέτες, αποδυνάμωσαν τις άμυνες και στο δεύτερο μισό άλλαξαν εντελώς τη φιλοσοφία τους κι άφησαν το παιχνίδι των επαφών.

Στον αγώνα των δύο «αιωνίων» για την Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός νίκησε με μεγαλύτερο σκορ κι ουδείς ασχολήθηκε με τους διαιτητές. Κάποια στιγμή ας μας δώσουν το δικαίωμα να κάνουμε το ίδιο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ