Από τον Ρεχάγκελ και τη Μαρία Κάλλας, στον Μάρκο Λεζέ και τον Αγγελάρα

Από τον Ρεχάγκελ και τη Μαρία Κάλλας, στον Μάρκο Λεζέ και τον Αγγελάρα

Ο Κώστας Καίσαρης διαφωνεί και βροντοφωνάζει: Κάτω τα χέρια από τον Άγγελο Αναστασιάδη. Αν δώσουνε την Επίδαυρο να παίξει ο Μάρκος Λεζές τον Κρέοντα στην Αντιγόνη, θα φταίει ο συμπαθέστατος ηθοποιός;

ΜΗΠΩΣ η Παναγια θύμωσε μ αυτές τις μπαγαποντιές που πάνε να κάνουνε Τσίπρας και Ιερώνυμος εις βάρος της Εκκλησίας και πλήρωσε τη λέζα η εθνική ομάδα; Κι εκεί που μας χρώσταγε ένα γκολ από το ματς με τη Φινλανδία, μας τιμώρησε και χάσαμε με αυτογκόλ από τους Εσθονούς; Είναι ένα ενδεχόμενο κι αυτό, που θα πρέπει να εξετασθεί σοβαρά από το Αγγελάρα. Στη πρώτη επίσκεψη που θα κάνει στο Άγιον Όρος, να θέσει το θέμα στον πνευματικό του: «Γέροντα για κάνε κουμάντο. Αν η Παναγια έχει τα νεύρα της μ αυτόν θεομπαίχτη τον Τσίπρα και πες της από μέρους της ότι έχει απόλυτο δίκιο, πάει να πει, «λες κι οργώνουμε στα βράχια λες και σπέρνουμε στη άμμο», που τραγούδαγε κι η Βίκυ καλό κορίτσι δικό μας, θεοσεβούμενο. Τίποτα δεν θα κάνουμε. Θα χτυπάει η μπάλα στο καλώδιο θα τρώμε γκολ και θα χάνουμε».

ΣΟΒΑΡΗ συζήτηση με το ανέκδοτο που ακούει στο όνομα εθνική ομάδα, δεν μπορεί να γίνει. Η ταπεινότητά μου σε ότι έχει να κάνει με τον Αναστασιάδη τα έγραψε από πριν. Δεν περίμενα τη μπούφλα από την Εσθονία. Ούτε θα κάτσω ν ασχοληθώ, αν στο ένα παιχνίδι έπαιξε με τρία δεκάρια και στο άλλο με τρία εξάρια. Αγγελάρας είναι αυτός. Ότι γουστάρει κάνει. Αν αύριο δηλαδή σχηματισθεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και κάνουνε πρωθυπουργό τον Λεβέντη, θα φταίει ο Λεβέντης; Στο θέατρο της Επιδαύρου, έχει εμφανιστεί η Μαρία Κάλλας. Αν δώσουνε να παίξει ο Μάρκος Λεζές, τον Κρέοντα στην Αντιγόνη που έχει παίξει ο Μάνος Κατράκης, θα φταίει, ο συμπαθέστατος κατά τα άλλα, ηθοποιός; Αυτή είναι η διαφορά του Αγγελάρα, από Ρεχάγκελ, Σάντος και Ρανιέρι. Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων.

ΠΡΙΝ φτάσεις στον προπονητή και στην εθνική ομάδα, ξεκινάς από το καφενείο που ακούει στο όνομα ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Γελάει ο κόσμος. Παίρνουνε την εθνική από το Καραϊσκάκης, επειδή έτσι τους είπανε, να τη πάνε που; Στη Τούμπα; Στο ΟΑΚΑ; Στο Παγκρήτιο; Στο Παμπελοποννησιακό, στη Πάτρα; Τη κολοκυθιά παίζουνε. Το άμπεμπαμπλόμ και στο τέλος, έκατσε η Πάτρα. Που εντελώς τυχαία και συμπωματικά, ενδέχεται να πολιτευθεί ο Βασιλειάδης. Αγνοώντας τη ντιρεκτίβα της ΟΥΕΦΑ που απαιτεί αεροδρόμιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ με τον Ομοσπονδιακό προπονητή, τους είπανε να πάρουνε τον Αναστασιάδη, τον πήρανε. Το έχω ξαναγράψει. Αν ο Γραμμένος είχε μία πολύ σοβαρή υπόθεση και χρειαζότανε δικηγόρο. Θα έπαιρνε και θα πλήρωνε κάποιον που θα του έλεγε, «έχω αφήσει την υπόθεση στα χέρια της Παναγιάς»; Η θα τον έστελνε από εκεί που ήρθε; Τον Αγγελάρα που αφήνει τις ομάδες που δουλεύει στα χέρια της Παναγιάς τον πήρε. Τα είπαμε και παραπάνω. Ο τελευταίος που φταίει είναι ο Αναστασιάδης.

ΣΟΒΑΡΟΙ να είμαστε. Οι κκ. Βρακάς, Παπαχρήστος, έχουν την εθνική ομάδα στα στιβαρά χέρια τους. Εκ των επιφανών βλαχοδημάρχων. Εις, του χαλίφη του Βορρά και εις του χαλίφη του Νότου. Για να κρατιούνται οι ισορροπίες. Αμφότεροι επί Σκίμπε διανυκτέρευαν στο ξενοδοχείο που κατέλυε η αποστολή. Με την ανάλογη ενδυμασία: Ελβιέλα, φόρμες πάνω-κάτω και μπουφάν με το εθνόσημο. Όπως ο Καμμένος φοράει τα στρατιωτικά κάθε φορά που πάει σε στρατόπεδο. Και για να τα λέμε όλα, ο Αναστασιαδης με τη πρώτη τους έδιωξε και τους δύο. Να πάτε να κοιμηθείτε αλλού.

ΕΠΙ του πρακτέου τώρα. Γραμμένος και λοιποί σερίφηδες της ΕΠΟ με ποια προσόντα θα διοικήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση την εθνική ομάδα; Με ποια εμπειρία; Οι προηγούμενοι που τους έδιωξε κακήν κακώς η Υπουργάρα ο Κοντονής, ήτανε οι γκραν-κάσες. Οκ. Οι καινούργιοι τι είναι; Οι γενναίοι του Μπρανκαλεόνε; Τι άλλο ξέρουνε να κάνουνε παρεκτός να σηκώνουν το τηλέφωνο και να λαμβάνουν εντολές; Κι έναν κλητήρα να βάζανε στη θέση του Γραμμένου, δεν θα υπήρχε η παραμικρή διαφορά. Στα χοντρά εντολές εκτελούν. Στα ψιλά τρέχουν ποιος θα προλάβει πρώτος στα νταραβέρια. Η εθνική ομάδα; Τσιμέντο να γίνει.

ΚΑΙ για να τελειώνουμε. Όπως έχει πει η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία, το κάθε θαύμα κρατάει τρεις μέρες. Το μικρό. Το μεγάλο τέσσερις. Μία που έχασε η εθνική κι άλλη μία που ξεχάστηκε. Φρέσκα κουλούρια, φωνάζει ο κουλουράς. Το Σάββατο, η ΑΕΚ παίζει στο Αγρίνιο, ο Χιμένεθ απολύθηκε από τη Πάλμας και είναι διαθέσιμος, αν γίνομαι αντιληπτός. Τη Κυριακή στο Περιστέρι Ατρόμητος- Ολυμπιακός. Ουδείς ασχολείται πλέον με την εθνική. Με το νέο έτος, τον Μάρτιο. Και μέχρι τότε, νηστεία και προσευχή μπας και γυρίσει το κουμπί η Παναγιά. Η εθνική ομάδα, είναι εποχιακό είδος. Όχι ακριβώς, μία φορά τον χρόνο, σαν τα χριστουγεννιάτικα, τα αποκριάτικα και τα σχολικά είδη, αλλά μία φορά στο τόσο.

Στη μουσική επιλογή, Sting-Englishman in New York.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ