Τα «στάνταρ» του Μαρτίνς και η μεταβλητή πτέρυγα!

Τα «στάνταρ» του Μαρτίνς και η μεταβλητή πτέρυγα!

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να πάει με copy paste σχέδιο στα ματς με Ατρόμητο και Μπέτις!

Όταν γυρίζεις από διακοπή του πρωταθλήματος είναι σαν να πηγαίνεις σε ραντεβού στα τυφλά, αφού δεν ξέρεις σε ποια κατάσταση θα βρεθεί  η ομάδα σου κι αυτό ο Ολυμπιακός το έχει καταλάβει από τις προηγούμενες φορές-σε μία από αυτές υπέστη την ήττα στο ματς με τον ΟΦΗ, στο Ηράκλειο.

Κι αυτή η αναζήτηση ρυθμού αφορά κυρίως την ομάδα που θα αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι, παίζοντας ποδόσφαιρο κυριαρχίας, συνεπώς δεν είναι τόσο απλό για τον Ολυμπιακό των 14 διεθνών, πόσο μάλλον όταν ο αντίπαλός του Ατρόμητος προπορεύεται στη βαθμολογία και μάλιστα κατά τέσσερις βαθμούς.  

Κι από τη στιγμή που εκτός από το πέρασμα στη Θηβών για τον Ολυμπιακό υπάρχει και το ταξίδι της επόμενης Πέμπτης στην Σεβίλλη για το επίσης καθοριστικό παιχνίδι με την Μπέτις, είναι σαφές ότι ο Μαρτίνς θα πάει σε… προϋπολογισμό δύο αγώνων, όπως έχει κάνει άλλωστε σε ανάλογες περιπτώσεις μέχρι τώρα, μόνον που τούτη τη φορά θα υπάρχει μία σημαντική διαφορά, καθώς δεν αναμένεται να ασπαστεί το «βαθύ rotation», αλλά να πορευτεί με ένα βασικό κορμό και να διαφοροποιήσει στο ελάχιστο την ενδεκάδα του ανάμεσα στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια.

Με βάση τα τελευταία δεδομένα που υπάρχουν στο Ρέντη μετά και την επιστροφή των διεθνών οι τέσσερις από τους πέντε στην άμυνα είναι οι Ζοσέ Ζα, Σισέ, Βούκοβιτς και Κούτρης, από τη στιγμή που οι δύο στόπερ δεν πήραν χρόνο συμμετοχής με τις εθνικές τους ομάδες, ενώ ο περιζήτητος πλέον αριστερός μπακ έπαιξε με την Ελλάδα μόνο στο ματς με τους Φινλανδούς κι αφού είναι εκτός μάχης ο Τσιμίκας. Λογικά αυτή θα είναι η άμυνα και στο παιχνίδι με τους Ισπανούς, ενώ στο δεξί άκρο αναμένεται να παίξει ο Τοροσίδης στο Περιστέρι και ο Ομάρ (που «φόρτωσε» 180 λεπτά με τη Νορβηγία) στην Σεβίλλη.

Στον άξονα η «σταθερά» αναμένεται να είναι ο Γκιγιέρμε, με τον Μπουχαλάκη να θεωρείται φαβορί για το Περιστέρι,  τον Καμαρά για το Γιουρόπα και τον Νάτχο να συνεχίζει ως μπαλαντέρ για το «8άρι» και το «10άρι». Ο Φορτούνης παραμένει … αμετακίνητος και δίπλα του προβλέπεται να παίξουν οι Ποντένσε και Ναουέλ στο πρωτάθλημα, με τον Λάζαρο στην κορυφή της επίθεσης. Κι αν ο Γκερέρο μπει στο πλάνο του αγώνα με την Μπέτις, τότε θα πάει στην άκρη ο Χριστοδουλόπουλος και θα μείνει στον πάγκο ο Ναουέλ.

Κάπως έτσι διαμορφώνεται η κατάσταση για το διπλό σχέδιο του Μαρτίνς, με την ενδεκάδα να αρχίζει να αποκτά «μονιμότητα» και στην παρούσα φάση να παραμένει «μεταβλητή» μόνον η δεξιά πτέρυγα και στην άμυνα και την επίθεση. Όλα αυτά βέβαια με τον αστερίσκο ότι ο Μαρτίνς κάνει ασκήσεις μέχρι και το πρωί του αγώνα και μπορεί να αλλάξει σχέδιο, σε ότι αφορά τα πρόσωπα κι όχι τη φιλοσοφία, έως την τελευταία στιγμή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ