Για τους κόκκινους «Mr.7» η μάχη δεν τελειώνει ποτέ!

Για τους κόκκινους «Mr.7» η μάχη δεν τελειώνει ποτέ!

Οι «βίοι παράλληλοι» του Βασίλη Σπανούλη και του Κώστα Φορτούνη σε μία καθιέρωση που ζητάει συνεχώς την ανανέωση της προσπάθειας…

Τι μπορεί να συνδέει τον Βασίλη Σπανούλη με τον Κώστα Φορτούνη; Καταρχάς τους χωρίζουν 10 χρόνια διαφοράς στην ηλικία, αφού ο πρώτος έχει γεννηθεί στις 7/8/1982 και ο δεύτερος στις 16/10/1992, καθώς και 65,2 χιλιόμετρα, όσο απέχουν οι ιδιαίτερες πατρίδες του, η Λάρισα του Σπανούλη με τα Τρίκαλα του Φορτούνη.

Κι αυτά που τους ενώνουν είναι ο ηγετικός ρόλος τους στις ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ του Ολυμπιακού, όπως και ο αριθμός που έχουν διαλέξει για την πλάτη της φανέλας τους, με το «7» να είναι «σημαδιακό» για όσους φοράνε τα ερυθρόλευκα.

Ο Σπανούλης όπως είναι γνωστό έχει πραγματοποιήσει μία εξαιρετικά σημαντική διαδρομή με την πορτοκαλί μπάλα και τα επιτεύγματά του δεν αμφισβητούνται από κανέναν, από τη στιγμή που έχει παίξει στους δύο κορυφαίους συλλόγους της Ελλάδας και έχει πανηγυρίσει τίτλους εντός και εκτός συνόρων.

Ο Φορτούνης από την πλευρά του έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του, όμως  από σχετικά μικρή ηλικία έχει αναλάβει το βαρύ φορτίο του ηγέτη, όπως και ο Βασίλης, πέρα από τις σημαντικές διαφορές που έχουν τα δύο λαοφιλή αθλήματα και για το λόγο αυτό δεν μπορούν να μπούνε σε μεταξύ τους σύγκριση.

Οι «Mr. 7» του Ολυμπιακού γνωρίζουν πάντως ότι σε αυτήν την ομάδα τα νερά είναι βαθιά κι ας είναι λιμάνι ο Πειραιάς. Στις τρικυμίες φαίνεται άλλωστε ο καλός ο καπετάνιος και μπορεί να υπάρχει η κουβέντα για το αν θα πρέπει να παίζουν μαζί με τον Ουίλιαμς Γκος ή τον Νάτχο, όμως όταν η μπάλα θα «καίει» αυτοί είναι που θα έχουν την υποχέωση  να αναλάβουν την επίθεση και στη δημιουργία και την εκτέλεση-από αυτούς θα ζητηθεί έτσι κι αλλιώς η ευθύνη κι όχι από τους ξένους…

Όπως συνηθίζετα με τις αξίες αλλά και λόγω της παλαιότητάς τους στην ομάδα, οι καλύτεροι θα αποτελέσουν και το  αντικείμενο της κριτικής σχετικά με το χρόνο συμμετοχής ή τη θέση τους και το μόνο σίγουρο είναι ότι οι απαιτήσεις των οπαδών του Ολυμπιακού από αυτούς θα παραμένουν στο υψηλότερο επίπεδο.Μαζί έχουν βρεθεί μόνο στο… ΣΕΦ, αφού ο Κώστας είναι φανατικός θαυμαστής του μπάσκετ και για αυτό παρακολουθεί συχνά τον Σπανούλη και την παρέα του, κυρίως στα ματς της ευρωλίγκας ή τα ντέρμπι που έχουν και περισσότερη ένταση.

Το «7» αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία μεγάλη ευθύνη και για τους δύο και θέλει πράγματι κότσια να πάρεις την απόφαση να το φορέσεις και να ταυτιστείς σε τέτοιο βαθμό με την ομάδα-κι αυτό ισχύει περισσότερο για τους Έλληνες που γνωρίζουν την πραγματικότητα του συλλόγου και λιγότερο για τους ξένους που έρχονται για να παίξουν και να φύγουν.

Και φυσικά και οι δυο τους χαρίζουν στον κόσμο όμορφες στιγμές, καθώς από το δικό τους σουτ ή τη δική τους πάσα μπορεί να προκύψει το θέαμα, αλλά και να κριθεί ο νικητής του αγώνα. Δεν είναι και μικρό πράγμα να μπορείς να καθορίσεις τους όρους στο παιχνίδι και ο Βασίλης Σπανούλης με τον Κώστα Φορτούνη είναι παίκτες-από τους λίγους- που μπορούν να αναλάβουν αυτόν το ρόλο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ