Ο Ουζουνίδης θα πληρώσει το μάρμαρο, αλλά το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί είναι το μικρότερο

Ο Ουζουνίδης θα πληρώσει το μάρμαρο, αλλά το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί είναι το μικρότερο

Η ΑΕΚ πήρε ρίσκα το καλοκαίρι, που δεν της βγήκαν. Ας πάρει λοιπόν τώρα και τις αποφάσεις που πρέπει για να σώσει ότι σώζεται.

Στο ματς που η ΑΕΚ υποτίθεται πως θα έβγαζε αντίδραση, θα ξύπναγε ο εγωισμός της και θα επιχειρούσε να μείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου, διασύρθηκε. Ναι το 2-1 δεν είναι ένα σκορ που μπορεί να χαρακτηρίσει «διασυρμό» την ήττα από τον Παναιτωλικό, αλλά η εικόνα της Ένωσης μπορεί και με το παραπάνω. Αυτό ήταν η ΑΕΚ χθες στο Αγρίνιο.

Μια ομάδα άδεια, κορεσμένη και μπερδεμένη. Με παίκτες στατικούς, που περισσότερο σου έδιναν την εντύπωση πως ήθελαν να ξεφορτωθούν την μπάλα όταν την είχαν στα πόδια τους παρά να κάνουν κάτι δημιουργικό. Έναν προπονητή σε πανικό, να αντικαθιστά στο 60’ τον λιγότερο κακό χαφ του, όπως είχε κάνει και απέναντι στον Ατρόμητο. Με τον Μπογέ στον πάγκο για να ξεκινήσει ξανά ο Μάνταλος, που είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να μείνει εκτός ενδεκάδας μέχρι να βρει τον εαυτό του. Με έναν πάγκο χωρίς εξτρέμ, όχι γιατί δεν υπήρχαν τέτοιοι, αλλά γιατί οι Γιαννιώτας και Αλμπάνης δεν του κάνουν. Αφού το τελευταίο δεν επιδέχεται πλέον αμφισβήτησης.

Όλα τα παραπάνω συνέθεσαν μια εικόνα αποσύνθεσης για την ΑΕΚ που βρίσκεται στο πιο δύσκολο φεγγάρι της από την εποχή… Μοράις. Τότε που ήταν είδηση όταν έκανε νίκη και έβλεπε τον κάθε πικραμένο να της κάνει καζούρα. Εκεί βρίσκεται, δυστυχώς, αυτή τη στιγμή η πρωταθλήτρια και για να βγει από εκεί χρειάζονται αποφάσεις. Η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει με μπαλώματα και βεβαίως θα είναι ουτοπική η οποιαδήποτε κουβέντα περί αντίδρασης και… μέταλλο πρωταθλητών. Δεν υπάρχει αυτό στην τωρινή ΑΕΚ και αυτό είναι το πιο στενάχωρο.

Πλέον οποιαδήποτε κουβέντα του στιλ «εμείς θα το γυρίσουμε» θα μοιάζει μάλλον με ανέκδοτο οπότε η μπάλα πάει στην διοίκηση. Τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο επισήμως δεν υπάρχει θέμα Ουζουνίδη για την ΑΕΚ. Ανεπισήμως ο Έλληνας τεχνικός παίζει το κεφάλι του την Τρίτη, στο ματς με τον Άγιαξ. Όχι για το αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά για την εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα του στο γήπεδο.

Μια ήττα με βαρύ σκορ και την ΑΕΚ να σέρνεται ξανά στο γήπεδο, όπως στο Αγρίνιο, θα φέρει άμεσες εξελίξεις. Που δεν αποκλείεται βέβαια να έρθουν έτσι κι αλλιώς. Για την ΑΕΚ μιλάμε άλλωστε και ως γνωστόν η λογική δεν συμβαδίζει ποτέ με τα συγκεκριμένα τρία γράμματα. Αυτή είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή και οποιοδήποτε κάνει προβλέψεις θα είναι στο ντούκου. Αφού σε όλα τα επίπεδα αυτό που κυριαρχεί τώρα είναι… θολούρα.

Το να πληρώσει το μάρμαρο ο Ουζουνίδης είναι το προφανές και το εύκολο. Ναι, δεν μπορείς να διώξεις τους παίκτες, άρα θα διώξεις τον προπονητή. Πόσο είναι όμως το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για το χάλι του Αγρινίου; Το λιγότερο, κατά τη γνώμη μου.

Το βάρος για μένα πέφτει κυρίως σε παίκτες-βιολιά της ομάδας. Και για να μιλήσουμε με ονόματα, στους Λιβάγια, Μάνταλο, Μπακασέτα, Σιμόες. Που ο καθένας για τους δικούς του λόγους, δείχνει να παίζει ή… να μην παίζει. Για πάρτη του. Με μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτό και στην διοίκηση. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η ιστορία που σέρνεται πόσο καιρό με τα δύο συμβόλαια είναι θέμα της διοίκησης που θα πρέπει να επιλύσει. Έτσι ή αλλιώς.

Όπως θέμα της διοίκησης είναι ο Ουζουνίδης να έχει ως εναλλακτικές για τα άκρα τους Αλμπάνη και Γιαννιώτα. Που μπορεί να είναι μια χαρά παίκτες, όμως δεν είναι στο επίπεδο εκείνο που έχει ανάγκη η Ένωση για να ξεκλειδώνει παιχνίδια όπως αυτό του Αγρινίου. Όπως επίσης δεν είναι θέμα του Ουζουνίδη το ότι καλείται να βγάλει μια χρονιά με αγώνες σε πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λιγκ και κύπελλο με τρία χαφ. Μιας και στα δικά του μάτια οι Αϊντάρεβιτς, Μοράν… δεν υπάρχουν.

Η ΑΕΚ πήρε ρίσκα το καλοκαίρι. Που δεν της βγήκαν. Ναι, η τύχη δεν ήταν με το μέρος της, είδε να της πηγαίνουν όλα στραβά, όμως στο πλάνο που αποφάσισε να στηριχθεί, υπήρχε και αυτό το ενδεχόμενο. Που τώρα το βρήκε μπροστά της. Ας πάρει λοιπόν τώρα και τις αποφάσεις που πρέπει για να σώσει ότι σώζεται. Το πρωτάθλημα τελείωσε οριστικά χθες αλλά εφόσον δεν υπάρξουν άμεσες και ριζικές αλλαγές η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει ακόμα περισσότερο.

Υγ: Επειδή το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή θέλει τον Ουζουνίδη να απομακρύνεται και επειδή πρόσφατα ο Μανόλο Χιμένεθ απολύθηκε από την Λας Πάλμας, το… έργο της επιστροφής του Ισπανού τεχνικού δεδομένα θα παίξει. Τουλάχιστον σε επίπεδο παραφιλολογίας ή επιθυμίας μερίδας του κόσμου. Θα έχει ενδιαφέρον μια προσέγγιση της ΑΕΚ προς τον Χιμένεθ, μετά το «διαζύγιο» του καλοκαιριού. Από πολλές απόψεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ