Πάντα επικίνδυνα τα ματς μετά από ευρωπαϊκούς αγώνες

Πάντα επικίνδυνα τα ματς μετά από ευρωπαϊκούς αγώνες

Ο ΠΑΟΚ δε νοείται να έχει καμία απώλεια σε ματς με ομάδες όπως η Λαμία, αλλά αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα έχει εύκολο έργο.

Μετά την ηχηρή… «σφαλιάρα» από την Τσέλσι και την βαριά ήττα με 4-0, ο ΠΑΟΚ στρέφει και πάλι την προσοχή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, στο οποίο τη Δευτέρα (3/12) θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Λαμία.

Φυσικά αναμένεται να βγάλει άμεσα αντίδραση ο Δικέφαλο μετά την κακή εμφάνιση του Λονδίνου, αλλά μένει να δούμε και αν θα τον επηρεάσει η βαριά ήττα.

Προφανώς ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί και έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στη Λαμία, αλλά το ματς δε θα είναι εύκολο. Η Λαμία βελτιώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες μετά το κακό της ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

Στο τελευταίο ματς έχασε από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με γκολ στο 84’ σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι στο οποίο οι τελικές προσπάθειες ήταν 12-11 (υπέρ των γηπεδούχων). Τις πρώτες τρεις αγωνιστικές γνώρισε ισάριθμες ήττες. Μετά είχε τρεις σερί ισοπαλίες. Ακολούθησε ένα διπλό στη Λάρισα (1-2) που δεν είναι εύκολη έδρα, μια νίκη επί του Λεβαδειακού (3-2) και άλλες δύο ισοπαλίες στα Γιάννινα (0-0) και εντός με Αστέρα Τρίπολη (0-0). Πριν χάσει δύσκολα από τον Πανιώνιο είχε φτάσει 7 σερί ματς χωρίς ήττα (δύο νίκες και πέντε ισοπαλίες).

Η αλλαγή του προπονητή τη βοήθησε να βελτιώσει αισθητά την εικόνα της. Ο Μάκης Χάβος πήρε τη θέση του Μπάμπη Τεννέ και η Λαμία μάζεψε αρκετούς βαθμούς μέσα σε 2,5 μήνες για να βάλει βάσεις για τη σωτηρία της. Τώρα μπαίνει στην πιο δύσκολη τριάδα αγώνων που είχε έως τώρα, καθώς μετά τον ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Ο Μάκης Χάβος είναι καλός προπονητής. Προσωπικά τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Έχει κάνει καλή δουλειά από όπου έχει περάσει μετά τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2010-11 και ειδικά στον Παναιτωλικό που τον επανέφερε στη Super League και τον οδήγησε στην καλύτερη σεζόν της ιστορίας του (2014-15). Ξέρει να στήνει καλές τις ομάδες του και να κάνει ζημιές και σε μεγάλους.

Για τον ΠΑΟΚ που θέλει να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος δε νοείται να έχει καμία απώλεια σε ματς με ομάδες όπως η Λαμία. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα έχει εύκολο έργο. Μπορεί να το κάνει εύκολο αν παίξει όπως πραγματικά μπορεί και σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες, αλλά πάντα τα παιχνίδια στην Ελλάδα μετά από ευρωπαϊκές μάχες κρύβουν παγίδες. Πολλές φορές στο παρελθόν ομάδες που είχαν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις έχουν γκελάρει στο αμέσως επόμενο παιχνίδι τους στις εγχώριες διοργανώσεις. Λίγο η κούραση, λίγο τα ταξίδια και η υποτίμηση του αντίπαλου, όλα μαζί μπορεί να κάνουν τη ζημιά.

Γι’ αυτό ο ΠΑΟΚ πρέπει να δείξει μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση ώστε να πετύχει την 11η νίκη του σε 12 ματς για να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας διατηρώντας και τη διαφορά από τις ομάδες που ακολουθούν.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ