Ασκήσεις επί χόρτου στο δρόμο του «2-0»!

Ασκήσεις επί χόρτου στο δρόμο του «2-0»!

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες από τις νίκες του Ολυμπιακού, η πρόβα των 180’ και η διαχείριση των Φορτούνη-Νάτχο!

Δύο τεστ έχουν στη διάθεσή τους ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του για να ψάξουν την «απάντηση» στο ερώτημα αν μπορούν να επικρατήσουν της Μίλαν με δύο γκολ διαφορά. Έως το σημαντικό ραντεβού με τους Ιταλούς, στις 13 του Δεκέμβρη, υπάρχουν τα 180 λεπτά με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη και την Ξάνθη στα Πηγάδια για να χρησιμοποιηθούν ως «πρόβα», κυρίως για την επίθεσή του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι βρίσκεται εκτός δοκιμασίας και η άμυνα.

\Μέχρι τώρα είναι μάλλον αντικρουόμενες οι πληροφορίες που μας έχει στείλει ο Ολυμπιακός. Κι αυτό γιατί στο πρωτάθλημα οι νίκες του ήταν οριακές, καθώς αν εξαιρέσουμε το 5-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 1-0 των Λεβαδειακού, Πανιωνίου, Απόλλωνα και Άρη και με 2-1 των Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητου.

Από την άλλη έβαλαν επτά γκολ στην Λουκέρνη και την Ντουντελάνζ και τέσσερα στην Μπέρνλι, ενώ σκόραραν και στο Μιλάνο. Κανένα ματς δεν είναι βέβαια το ίδιο με το προηγούμενο, ούτε και μπορεί να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός με κοινή φιλοσοφία τις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος με αυτές του Γιουρόπα Λιγκ, ιδίως το παιχνίδι με την Μίλαν όπου υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα.

Απλά στους αγώνες του με τον Παναιτωλικό και την Ξάνθη είναι απαραίτητο να εξασκηθεί στη λύση της εξίσωσης του γκολ, ώστε κατά κάποιο τρόπο να «πάρει μπροστά» και να πάει με άλλη ψυχολογία στο πιο σημαντικό του 90λεπτο μέχρι το τέλος της (ημερολογιακής) χρονιάς. Οι επιλογές του Μαρτίνς για τη θέση του σέντερ φορ θα είναι τώρα περισσότερες, αφού υπάρχει πλέον ο Γκερέρο, πέραν του Μάνου που μπορεί να βοηθήσει μόνο στο πρωτάθλημα και στο δρόμο της επιστροφής βρίσκεται και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Θα έχει επίσης ενδιαφέρον το πώς θα διαχειριστεί και τους αρκετούς όσο και ποιοτικούς χαφ που διαθέτει ο Πορτογάλος τεχνικός και κυρίως το δίδυμο με τους Φορτούνη και Νάτχο. Μέχρι τώρα οι δύο παίκτες στα πιο πολλά ματς έχουν μοιραστεί το χρόνο συμμετοχής, με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό βρέθηκαν μαζί ,με τον Κώστα στην άκρη και τον Μπίμπαρς στον άξονα, ενώ με την Ντουντελάνζ στο εντυπωσιακό 4-0 του πρώτου ημιχρόνου ο Νάτχο έμεινε στο «8άρι» και ο Φορτούνης στο «10άρι».

Η τελευταία εκδοχή ίσως να είναι και η πιο αποδοτική για τους αγώνες πρωταθλήματος απέναντι σε κλειστές άμυνες, όπου ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να δημιουργήσει περισσότερο, αλλά εμπεριέχει αρκετό ρίσκο για μία παρτίδα όπως αυτή με την Μίλαν, τουλάχιστον ως αρχικό πλάνο. Σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε τις επιλογές του Μαρτίνς, ενώ σαφώς και αποτελεί βασικό ζητούμενο να τελειώσει σωστά ο Ολυμπιακός κάποιες από τις πολλές φάσεις που φτιάχνει στο ματς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ