Η 4άρα των Ελλήνων στους ξένους στο Ρέντη, ο «μπομπέρ» Μάνος, ο «γκολτζής» Σισέ και η αλλαγή του κλίματος

Η 4άρα των Ελλήνων στους ξένους στο Ρέντη, ο «μπομπέρ» Μάνος, ο «γκολτζής» Σισέ και η αλλαγή του κλίματος

Η απόφαση του Μαρτίνς να μην κάνει δοκιμές, η αλλαγή της ψυχολογίας, το «ντέρμπι» Ελλήνων-Ξένων στο Ρέντη, το χατ-τρικ του Μάνου και ο... σκόρερ Σισέ! To10.gr γράφει για μια ημέρα στην καθημερινότητα του Ολυμπιακού, διαφορετική από τις άλλες.

Εξι νίκες, μία ισοπαλία (με τον ΠΑΟ) και μία ήττα (από την Μπέτις). Αυτός είναι ο απολογισμός του Ολυμπιακού στα τελευταία 8 παιχνίδια του. Από εκείνη τη σημαδιακή ημέρα στο Ηράκλειο και των ήττα από τον ΟΦΗ, όταν και βρέθηκε στον τοίχο, ο Ολυμπιακός μόχθησε, το πάλεψε, άλλαξε πρόσωπα και πράγματα, συνέχισε να παίζει το ποδόσφαιρο που έδειξε ότι μπορεί και θέλει από την αρχή της χρονιάς και σχεδόν ενάμιση μήνα μετά, το κλίμα άλλαξε.

Όχι, ο Ολυμπιακός δεν είναι ακόμη κοντά στον ΠΑΟΚ. Εχει απόσταση δύο νικών. Αλλά ειδικά η νίκη στο Περιστέρι και ο τρόπος που κατακτήθηκε, έκαναν τους Ερυθρόλευκους να πεισμώσουν ακόμη περισσότερο, αλλά και να πειστούν ότι η τρομερή κακοδαιμονία που τους κατατρύχει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τελειώνει. Και η κανονικότητα παίρνει τη θέση της στην καθημερινότητα του συλλόγου. Εξάλλου, αυτό ήταν και το ζητούμενο για τους Πειραιώτες. Δεν θέλουν τύχη, θέλουν να καρπώνονται αυτά για τα οποία δουλεύουν, αυτά που κάνουν μέσα στο γήπεδο να γίνονται νίκες και βαθμοί.

Οσοι έχουν εικόνα του τι συμβαίνει εντός Ρέντη και κυρίως εντός αποδυτηρίων, αντιλαμβάνονται τον τελευταίο καιρό μια σοβαρή αλλαγή στο κλίμα. Αντιλαμβάνονται, αισθάνονται την αλλαγή της ψυχολογίας και την αισιοδοξία που έχει αρχίσει να πλανάται στην ατμόσφαιρα του προπονητηρίου, από όπου ξεκινούν όλα. Με τον πάντα σοβαρό και μετρημένο σε όλα Πέδρο Μαρτίνς να είναι ο πρώτος που νιώθει την αλλαγή. Και για αυτόν τον λόγο επιλέγει να κάνει τους παίκτες του να διασκεδάσουν, να το ευχαριστηθούν. Καθώς δεν έχει λόγους να μην είναι ικανοποιημένος από την προσπάθειά τους, από όσα κάνουν και βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο.

Στην προπόνηση της Κυριακής, λοιπόν, την τελευταία πριν το αποψινό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ο Μαρτίνς επέλεξε να αυξήσει την ένταση με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο.  Τι έκανε; Αποφάσισε να χωρίσει τους παίκτες του σε Ελληνας και ξένους και τους έβαλε να παίξουν ένα τελείως διαφορετικό διπλό. Ένα «ντέρμπι» που ενθουσίασε τους ποδοσφαιριστές του και έφτιαξε ακόμη περισσότερο το κλίμα.

Για την ιστορία, οι Ελληνας θριάμβευσαν επί των ξένων «αντιπάλων» τους με το ευρύ 4-2. Με τον Δημήτρη Μάνο να οργιάζει, σκοράροντας 3 γκολ στον Ζοσέ Σα και τον Κώστα Φορτούνη να «υπογράφει» τη φάση του διπλού, με αριστοτεχνικό πλασέ έξω από τη μεγάλη περιοχή, που άφησε άναυδο τον Πορτογάλο. Οσο για τους ηττημένους; Ο Πάπε Αμπού Σισέ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, σκοράροντας και τα δύο γκολ τους, με σουτ-κεραυνό και κεφαλιά. Με τον Σενεγαλέζο στόπερ, βεβαίως, να δέχεται και τα ανάλογα πειράγματα για τα γκολ που χάνει στα επίσημα παιχνίδια και να… υπόσχεται ότι θα επανορθώσει!

Η απόφαση του Μαρτίνς να μην κάνει καμία δοκιμή ενόψει Παναιτωλικού, να μην δείξει τίποτε για το παιχνίδι, είχε να κάνει με την επιθυμία του να αποφορτίσει τους ποδοσφαιριστές του, αλλά και να τους διατηρήσει στην… τσίτα ενόψει του αποψινού αγώνα. Βλέπετε, κανείς δεν ξέρει πώς θα παρατάξει την ομάδα του κόντρα στους Αγρινιώτες και όσα κυκλοφορούν είναι περισσότερο εικασίες ή λογικά συμπεράσματα. Και όχι κάτι απτό, κάτι που δοκιμάστηκε στο Ρέντη.

Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα κατέβει απροετοίμαστος στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Τουναντίον. Οι Ερυθρόλευκοι προπονήθηκαν στις στημένες φάσεις το πρωί της Δευτέρας, ενώ πριν το παιχνίδι έχει προγραμματιστεί βίντεο, ανάλυση του αντιπάλου και ο προπονητής θα εξηγήσει την τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα του. Ωστόσο, αυτά μικρή σημασία έχουν. Διότι, όπως λέει και ο Μαρτίνς, «…ο Ολυμπιακός δεν αλλάζει τον τρόπο παιχνιδιού του, παίζει για τη νίκη, με τον δικό του τρόπο». Και αυτό θα κάνει και στην επιστροφή του στο Γεώργιος Καραϊσκάκης μετά τις 11 Νοεμβρίου!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ