Το «βδομάδα-βδομάδα» του Ουζουνίδη

Το «βδομάδα-βδομάδα» του Ουζουνίδη

Η ΑΕΚ κέρδισε και πρέπει να κερδίζει μέχρι να δει τι (καλές) μεταγραφές (πρέπει και) θα φέρει.

Η νίκη ήρθε. Όπως ήρθε. Με το στανιό, με ζόρι και άγχος, με τον Μπάρκα να είναι (επιτέλους) αποτελεσματικός στη μία φάση που είχε να «καθαρίσει». Εδώ δεν χρειάζονται πολλά-πολλά. Νίκες. Το καλύτερο «φάρμακο». Για τον καθένα ξεχωριστά, για όλους.

Θυμηθείτε την ΑΕΚ του Χιμένεθ. Σε ένα ματς που όλοι έχαναν βαθμούς, έπαιρνε σημαντικές νίκες εντός και εκτός. Και στο τέλος το πήρε. Δείτε τον ΠΑΟΚ φέτος. Κερδίζει τα ματς. Δηλαδή, την ουσία. Κανείς δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο που παίζει, με το πώς δεν μπορεί να «καθαρίσει» ακόμη και τα εύκολα ματς με την ταμπέλα του φαβορί για τον τίτλο. Δείτε τον Ολυμπιακό. Έχει πάρει στις καθυστερήσεις βαθμούς που αν δεν είχε, δεν μπορώ να φανταστώ πως θα καθόταν ο Μαρτίνς άνετα στον πάγκο. Δεν ξέρω βασικά αν θα καθόταν καν…

Η ΑΕΚ δεν τις πήρε με Παναθηναϊκό-Ατρόμητο-Παναιτωλικό και έφτασε στην 7η θέση να ισοβαθμεί με τον Πανιώνιο του Ανιγκό! Για αυτό το ξαναλέμε, οι νίκες είναι το καλύτερο «φάρμακο». Μισό μηδέν αν μπορείς και έφυγες… Αν έχεις προβλήματα θα τα λύσεις. Αλλά να κερδίζεις. Έτσι θα τα λύσεις πιο ήρεμα και με καθαρό μυαλό. Δείτε τον Δημήτρη Μελισσανίδη μετά το Αγρίνιο. «Τελείωσε» τρεις βασικούς γιατί θεώρησε πως έτσι έπρεπε να.. ξυπνήσει κάπως την ομάδα και να θέσει βάσεις για την επόμενη σεζόν. Βεβαίως εδώ που τα λέμε, αδικεί την ομάδα του. Η ΑΕΚ πρέπει να παλέψει για τη 2η θέση και το Κύπελλο, και χρειάζεται όλους τους παίκτες πριν έρθουν οι επόμενοι. Σημαντικότατοι στόχοι, αν τελικά είναι… γραμμένο να πάει στον ΠΑΟΚ το φετινό πρωτάθλημα. Κάτι που όλοι βλέπουμε και μην γελιόμαστε. Εμείς λέμε αυτό που βλέπουμε, οι ποδοσφαιριστές πλην του ΠΑΟΚ έχουν δουλειά να το ανατρέψουν αυτό.

Στην ζωή της ΑΕΚ η χθεσινή νίκη ήταν «κανονάκι», ζωή. Και για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Πάει βδομάδα-βδομάδα, παρότι έχει τη στήριξη της διοίκησης και το ξέρει πολύ καλά. Έχασε την «καλή τη πίστη» του κόσμου. Με νίκες θα έρθει η ηρεμία και θα φτάσουμε στον Γενάρη των μεταγραφών. Λαμία μέσα, Λάρισα έξω και μετά να δούμε τι θα κάνει η διοίκηση. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για τις ανάγκες της ΑΕΚ, χρειάζονται άμεσα ένα χαφ για να μπει ενδεκάδα… χθες. Άρα έτοιμος, άρα από καλό πρωτάθλημα και έμπειρος, άρα θα πληρώσεις. Και με δεδομένο ότι τώρα τρίτος χαφ είναι ο Μοράν, εγώ θα έπαιρνα και ακόμη ένα χαφ. Να είσαι καλυμμένος. Κάτι που δεν έκανες τον Αύγουστο. Και εξτρέμ βεβαίως. Εναν δεύτερο Μπογέ, αλλά να πατά περιοχή, να έχει το γκολ. Η ΑΕΚ δεν παίρνει γκολ από τους… γύρω της. Ο Μάνταλος έχει 2, ο Μπογέ 1, ο Κλωναρίδης 2. Πρώτος πλην Πόνσε-Λιβάγια που είναι επιθετικοί, είναι ο Μπακασέτας που μας… τελείωσε με 3. Αρα χρειάζεσαι παίκτη να φέρει γκολ. Να φέρει λύσεις όταν οι μπροστά δεν μπορούν να την βάλουν μέσα. Αρα και 2-3 μεταγραφές θα γίνουν δεδομένα, ενώ η ΑΕΚ ρίχνει ματιές και για δεξί μπακ για «αύριο», στην μετά-Γκάλο εποχή.

Αυτά περιμένει ο Ουζουνίδης μέσα στον μήνα που τρέχει, για να μπορεί να τους έχει αρχές Γενάρη στη διάθεση του. Και η ανάγκη είναι μεγάλη για να εμφανιστεί η ΑΕΚ στον β’ γύρο πολύ διαφορετική, πολύ καλύτερη, πιο γεμάτη, πιο απειλητική, πιο… ΑΕΚ. Διότι ο Ουζουνίδης επιχείρησε μετά την πρόκριση στο Champions League να της αλλάξει το τσιπάκι, για να παίξει αυτό που θέλει ο ίδιος. Δεν είναι εύκολο, ήρθαν και οι τραυματισμοί, το Champions Leagueτην… τσάκισε και φτάσαμε εδώ. Ο Ουζουνίδης περιμένει τον Γενάρη με αγωνία για να παρουσιάσει μια άλλη ΑΕΚ ως εικόνα, αλλά «πατώντας» σε αυτό που εφαρμόζει από τον Σεπτέμβριο. Γιατί συνεχίζει να το πιστεύει πολύ.

Αλλά ξέρει και ο ίδιος ότι πάει βδομάδα-βδομάδα. Να κερδίσει τη Λαμία μέσα, να κερδίσει τη Λάρισα εκτός, τον Λεβαδειακό μέσα. Να πάει με νίκες. Το «φάρμακο» για όλα παιδιά.

ΥΓ. Συζητάμε ξανά για κάτι τόσο ξεκάθαρο, τόσους μήνες μετά. Ο Κονέ δεν ξεστόμισε καμιά απίστευτη εξυπνάδα. Μίλησε με την πραγματικότητα, απλά τα είπε. Απάντησε σε αυτά που… ξέχασε να πει ο Βιεϊρίνια, ο οποίος δεν μου είχε δώσει την εντύπωση για τόσο αλαζονικό και προσβλητικό ύφος απέναντι σε συναδέλφους του. Μακάρι να ήταν απλά μια κακή μέρα αυτή η συνέντευξη του. Μάλλον και για τον Ντέμη, που δεν ξέρει να κάνει συνεντεύξεις και είναι λογικό. Δεν είναι δημοσιογράφος. Εφόσον ήθελε να πάει την κουβέντα στο εξωαγωνιστικό, θα έπρεπε να ρωτήσει τον Βιεϊρίνια και για το «κλέφτες» που ξεστομίζει, και για το αν επιτρέπεται να μπαίνει στο χορτάρι την ώρα του αγώνα με το όπλο, με μπράβους, να κινείται απειλητικά κατά της αντίπαλης ομάδας και του διαιτητή, αν πρέπει να συνεχίζονται παιχνίδια πχ μετά το κουτάκι της μπύρας στο Ιβιτς, μετά το ρολό στο Γκαρσία, μετά την φωτοβολίδα μέσα σε εξέδρα με κόσμο στη Νέα Σμύρνη κ.α. Πολλές περιπτώσεις υπάρχουν. Διάθεση να υπάρχει και ο κάθε Βιεϊρίνια και Κονέ μπορούν να πάρουν θέση για πολλά. Κακές ημέρες υπάρχουν για όλους, κακές συνεντεύξεις έχουν κάνει και επαγγελματίες, ατυχείς και προσβλητικές απαντήσεις έχουν δώσει πολλοί. Το ζουμί είναι η διάθεση, η προ-διάθεση και ο στόχος. Αυτό θα φανεί στην πορεία. Το ανάθεμα στον Ντέμη είναι εύκολο. Πάντα ήταν εύκολο. Πολλοί επιχειρούν να τον μειώσουν, να τον προσβάλουν για να τον αποκαθηλώσουν. Πόσο μάλλον τώρα που έδωσε και πάτημα. Επαναλαμβάνω, ούτε ο Μελισσανίδης θα το ήθελε (θα πρέπει να το θέλει) αυτό σε ένα γνήσιο σύμβολο της ΑΕΚ που κράτησε γενιές ως ποδοσφαιριστής και την αγαπημένη του ομάδα ως πρόεδρος όταν κανείς δεν πλησίαζε… Αλλά να μην ξεχάσουμε εντελώς τι έγινε. Πρόεδρος με όπλο, έκανε ντου στο γήπεδο με μπράβους την ώρα του αγώνα. Λάθος του; Ναι. Το παραδέχθηκε και ο ίδιος. Και η ομάδα του τιμωρήθηκε παραδειγματικά. Διότι έπρεπε να γίνει παράδειγμα αυτή η τιμωρία. Δεν θα ήθελα να φανταστώ το… μετά, αν δεν υπήρχε παραδειγματική τιμωρία και είχαμε τέτοιο δεδικασμένο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ