Μια ακόμη επιτυχία του Μαρτίνς

Μια ακόμη επιτυχία του Μαρτίνς

Ποτέ τόσο γρήγορα προπονητής του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να «κερδίσει» τους αντιπάλους με την δουλειά που κάνει και το ποδόσφαιρο που αποδίδουν οι ερυθρόλευκοι.

Έχουν περάσει πολλοί προπονητές από τον Ολυμπιακό όλα αυτά τα χρόνια που οι Πειραιώτες με ελάχιστες εξαιρέσεις κυριαρχούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πολύ καλοί προπονητές που και μέσω του Ολυμπιακού έκαναν άλμα στην καριέρα τους με τον Βαλβέρδε να αποτελεί με διαφορά το Νο1 παράδειγμα. Καλοί προπονητές που είχαν τεράστια προσωπικότητα όπως ο Μίτσελ, προπονητές που μπορεί να έκατσαν λίγο αλλά μέσω του Ολυμπιακού κατάφεραν να ανέβουν τα σκαλοπάτια όπως ο Ζαρντίμ και ο Σίλβα.

Ελάχιστοι έως… κανείς δεν κατάφεραν να κερδίσουν την αναγνώριση και την αποδοχή των αντιπάλων σε τόσο μικρό διάστημα όσο ο Πέδρο Μαρτίνς. Γιατί το εύκολο στην προκειμένη περίπτωση είναι να «κερδίσεις» την εμπιστοσύνη του συλλόγου που υπηρετείς, να σε παραδεχτεί για την δουλειά σου ο κόσμος της ομάδας σου.

Να μπορέσει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να κερδίσει την αναγνώριση αντιπάλων δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν προπονητής του Ολυμπιακού, όπως φέτος ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα με μια νέα εξ ολοκλήρου ομάδα έχει καταφέρει να… αναγκάσει αντιπάλους να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς.

Και ο Ολυμπιακός του Σίλβα είχε κερδίσει γρήγορα καλά σχόλια από τους απέναντι όμως τότε ήταν διαφορετικά. Η ομάδα είχε ένα βασικό κορμό από τα προηγούμενα χρόνια, δεν δημιουργήθηκε δηλαδή από την αρχή ενώ ήταν πρώτη στην βαθμολογία εύκολα παίζοντας χωρίς αντίπαλο.

Τώρα ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς αποτελεί ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα στο ποδόσφαιρο μας. Και παρότι ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς δεν είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας όπως αξίζει, για λόγους που έχουμε αναλύσει, αποδίδει το καλύτερο ποδόσφαιρο και δείχνει πως έχει μπροστά του λαμπρό μέλλον εφόσον στηριχθεί κατάλληλα από όλους όσους αγαπούν τον Ολυμπιακό.

Ξέχωρα από όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου μας αν ο Ολυμπιακός δεν είχε την γκίνια σε συνδυασμό με την έλλειψη ενός «κίλερ» όπως αποδεικνύει η παρατεταμένη δυστοκία, θα ήταν τώρα πρώτος.

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς είναι ξεκάθαρο ότι αρέσει και δημιουργεί τις προσδοκίες για μεγάλα πράγματα. Όσο και αν οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι οι πλέον απαιτητικοί, όσο και αν καταλαβαίνουν φαντάζομαι πως το φετινό πρωτάθλημα είναι κάτι σαν… mission impossible για τους γνωστούς λόγους που έχουν αναλυθεί πλήρως, αυτό το πρότζεκτ που τρέχει ο Μαρτίνς είναι απαραίτητο να προφυλαχθεί και να στηριχθεί.

Τα πολύ καλά λόγια άλλωστε των αντιπάλων, με τελευταίους τους Δώνη και Δέλλα αλλά ακόμη και η παραδοχή από την αντίπερα όχθη πως ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο είναι απλά μια επιτυχία του Πορτογάλου τεχνικού. Και μια ακόμη απόδειξη πως πρόκειται για ένα καλό προπονητή που σωστά εμπιστεύτηκε και οφείλει να συνεχίσει να εμπιστεύεται ο Ολυμπιακός ανεξάρτητα με το πώς θα κυλήσει το πιο σκληρό-εξυγιαντικό πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ