Δώστε το να μην χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο

Δώστε το να μην χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο

Μια αγωνιστική… καθρέφτης του πρωταθλήματος.

Για την ΑΕΚ το πανηγύρι δείχνει να έχει τελειώσει. Είναι στο -12, άντε να πάει στο -9 αν πάρει τους βαθμούς του CAS. Τίτλο δεν πρόκειται να διεκδικήσει. Ο Ολυμπιακός παραμένει στο κατόπι του ΠΑΟΚ, αλλά ενδόμυχα και ο ίδιος ξέρει ότι δεν… Για πολλούς λόγους που τους ξέρει πολύ καλά και ο ΟΣΦΠ.

Σε αυτό το διαμορφωμένο σκηνικό στο ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο μην γελιόμαστε πάνω-κάτω έτσι ήταν και πέρυσι αν δεν έμπαινε με όπλο και μπράβους για ντου ο Ιβάν Σαββίδης στο γήπεδο, δύσκολα δεν θα το πάρει ο ΠΑΟΚ. Αυτό το γνωρίζουμε πριν καν το 1/3 του πρωταθλήματος.

Τα της διαιτησίας και τον ΠΑΟΚ, «ΟΚ» το βλέπουν άπαντες. Δεν χρειάζεται αναλύσεις και εξηγήσεις για αυτό που έκανε ο Τσαμούρης στη Λαμία. Η φωτογραφία και το βίντεο μιλούν από μόνα τους. Όπως και με τον Πρίγιοβιτς και το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης αρχές της σεζόν. Όποτε χρειάστηκε, ήξερε ο ΠΑΟΚ ότι θα βοηθηθεί και επειδή ο αθλητισμός είναι ψυχολογία, αυτό στην ψυχολογία μετρά πολύ. Το θυμόμαστε και από τα σκληρά χρόνια της παράγκας από το 1996.

Η μη ατιμωρησία επίσης βοήθησε φέτος τον ΠΑΟΚ. Η φωτοβολίδα στη Νέα Σμύρνη που ευτυχώς για εκατοστά δεν έγινε φονική δεν τιμωρήθηκε ποτέ. Μέχρι και ο Πανιώνιος περιέργως δεν… κυνήγησε την υπόθεση για την προστασία των φιλάθλων του. Περιέργως. Τα μεγάλα επεισόδια έξω από την Τούμπα στο ΠΑΟΚ-Αρης με καμένα βαν, καντίνες και τραυματία αστυνομικό μια… από τα ίδια με πρόστιμο, την ώρα που η ΑΕΚ την πλήρωνε ακριβά για τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό έξω από το ΟΑΚΑ χωρίς να έχει διακοπή ούτε δευτερόλεπτο το ματς, δίχως να τα έχουν αντιληφθεί μέσα στο γήπεδο.

Και κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ πάει να το πάρει. Μακάρι να γίνει γρήγορα και αναίμακτα. Μην χτυπάμε το κεφάλι ματς στον τοίχο, αν γίνει κάτι… χοντρό που δεν θα έχει γυρισμό. Για ένα πρωτάθλημα δεν θα τα διαλύσουμε όλα. Καλή ομάδα έχει, καλό ποδόσφαιρο δεν παίζει, καλό προπονητή έχει (όταν δεν κάνει δηλώσεις).

Για τον Ολυμπιακό και το χθεσινό σπρώξιμο με το Παναιτωλικό επίσης… μια από τα ίδια. Το οφσάιντ του Βούκοβιτς έγινε αβαβά για το γρήγορο 2-0 από τον επόπτη Κούλα Χασάν, ο Κουμπαράκης πολύ εύκολα απέβαλε για φάουλ στο κέντρο τον Χαντάκια, στο 31’ ο δεύτερος επόπτης έκοψε μια φάση απέναντι από τον Σα δίχως… λόγο και αφορμή. Βάλτε όλα αυτά, βάλτε και την κόντρα στο 1-0 το Ολυμπιακού και βλέπετε πάνω κάτω πως κέρδισε 2-1 τον Παναιτωλικό. Δεν χρειάζεσαι πολλά για αυτά τα ματς.

Την ίδια ώρα, η χιλιοτσακισμένη ΑΕΚ με τα δικά της μπόλικα προβλήματα είδε τον γίγαντα επόπτη Ακρίβο να κόβει δύο οφσάιντ γιατί… έτσι έπρεπε. Ευτυχώς δεν στοίχισαν αυτή την φορά.

Κάπως έτσι έχουμε στα… μάτια μας το φετινό πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα που θα… πάρει ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός πάει για δεύτερος.

ΥΓ: Οι ποδοσφαιριστές μπορούν άνετα να γίνουν πρωταγωνιστές. Θετικοί. Αυτός θα έπρεπε να είναι ο σκοπός. Θυμάμαι τον Ντέμη στον τελικό με τον Ιωνικό το 2002 και το χέρι που είχε χρησιμοποιήσει για να σκοράρει. Σε τελικό Κυπέλλου, υπενθυμίζω. Το παραδέχθηκε και ακυρώθηκε το γκολ που είχε μετρήσει ο Δούρος.

Χθες ο Βιεϊρίνια ο οποίος έχει μπολιάσει… μέσα του την «αρρωστημένη» νοοτροπία του ΠΑΟΚ και την ψύχωση να πάρει το πρωτάθλημα με κάθε τρόπο και κάθε κόστος, έκανε τον… Κινέζο. Ούτε στην φάση που είδαν και οι τυφλοί το χέρι του, μίλησε. Ούτε μετά το ματς είπε κάτι. Αρχηγός που κρύβεται δεν νοείται αρχηγός. Για κάθε ομάδα. Και η τύχη του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, να γίνει αυτό μια ημέρα όταν προσπάθησε να παίξει ανεπιτυχώς τον «τιμητή» σε συναδέλφους του που δεν έπαιξαν κόντρα σε όπλα, μπράβους και τρομοκρατία στην Τούμπα.

Κρίμα. Πραγματικά κρίμα. Έχασε μια τεράστια ευκαιρία που δεν θα καταλάβει ποτέ. Και δεν θα το βοηθήσει η κοινωνία του ΠΑΟΚ να καταλάβει ποτέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ