Η «μοναξιά» Φορτούνη, Κούτρη και η πρώτη «πιστολιά» στα Πηγάδια

Η «μοναξιά» Φορτούνη, Κούτρη και η πρώτη «πιστολιά» στα Πηγάδια

Το στοιχείο που δείχνει την απόλυτη αλλαγή του Ολυμπιακού και η επιστροφή στην Ξάνθη που πέρσι αποτέλεσε την αρχή της… ανατροπής.

Στην Ξάνθη πέρσι στήθηκε το πρώτο (καλό) μπλόκο στον Ολυμπιακό. Ματς που οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν κατά κράτος, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο αλλά τελικά έφυγαν από τα Πηγάδια μόνο με τον βαθμό της ισοπαλίας. Ήταν Σεπτέμβριος, τρίτη αγωνιστική του πρώτου πρωταθλήματος της… εξυγίανσης με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει φουριόζος με 2Χ2 έχοντας και το επιτυχημένο καλοκαίρι της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην Ξάνθη όμως ο Ολυμπιακός «έφαγε» την πρώτη… πιστολιά με τον Καλογερόπουλο να στέλνει το μήνυμα. Πόσοι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν την… χαρά να ζήσουν το πρώτο «αίμα» της… εξυγίανσης;

Μόλις δύο σε σχέση με αυτούς που βρίσκονται φέτος στο ερυθρόλευκο ρόστερ. Φορτούνης και Κούτρης ήταν οι μοναδικοί που αγωνίστηκαν πέρσι στα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη από τους 14 που χρησιμοποίησε ο Μπέσνικ Χάσι. Υπάρχει και τρίτος που βρίσκεται στο ρόστερ, όχι στην σημερινή αποστολή και γενικότερα όχι στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Ανδρούτσος που είχε μπει ως αλλαγή στο 76΄ στην θέση του Φορτούνη.

Τι είχε συμβεί στο περσινό ματς; Τίποτα το σπουδαίο για τους υπέρμαχους της νέας εποχής του ποδοσφαίρου που σύμφωνα με τελευταία ανακοινωθέν, από την Λαμία και μετά, δεν υπήρξε ποτέ…

Ο Ολυμπιακός… κατέστρεφε το ποδόσφαιρο, ο… Ολυμπιακός συνεχίζει να το ελέγχει και να το καταστρέφει. Μαζί με Γραμμένο, Περέιρα, ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ ο Ολυμπιακός κάνει ότι θέλει στο ποδόσφαιρο μας. Έτσι πάει το… παραμύθι από την χερούκλα του Βιεϊρίνια και μετά. Η πλάκα είναι πως αυτοί που φώναζαν δημόσια πως η ΕΠΟ είναι δικιά τους μπορεί και να το πιστέψουν κιόλας αυτό το… παραμύθι.

Στο θέμα μας όμως πάλι. Τι είχε συμβεί πέρσι στην Ξάνθη; Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο ματς και μόλις στο 11΄λεπτό ο Λισγάρας έκανε τον… Βιεϊρίνια με εντυπωσιακό μπλοζόν διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ μετά από σουτ του Φορτούνη προς την εστία. Πέναλτι και αποβολή που όμως ο Καλογερόπουλος έπαθε… Τσαμούρη (το αντίθετο βεβαίως έχει συμβεί αλλά που ξέρετε, μπορεί να είχαν δει το back to the future) και έδειξε… παίζεται.

Αμέσως μετά ο Ένγκελς άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό που συνέχισε να σφυροκοπά την Ξάνθη, έχασε μεγάλες ευκαιρίες για το 0-2 και τελικά από το πουθενά ισοφαρίστηκε. Στην επανάληψη δεν βρήκε λύσεις στο ταμπούρι της Ξάνθης και έτσι πέταξε τους πρώτους βαθμούς σε ένα ματς που τελικά αποδείχθηκε στην πορεία η αρχή της… ανατροπής.
Για την ιστορία θυμίζουμε τους 14 του Ολυμπιακού που είχαν παίξει στα Πηγάδια.

Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ενγκελς, Κούτρης, Οτζίτζα, Ζιλέ, Μάριν (65′ Καρσελά), Φορτούνης (76′ Ανδρούτσος), Σεμπά, Τζούρτζεβιτς (60′ Εμενίκε).

Το κλίμα για να συνεχιστεί η… παράδοση στην Ξάνθη έχει φτιαχτεί μαεστρικά όλη την εβδομάδα. Μέχρι και dvd στον Θόδωρο έστειλε ο ΠΑΟΚ για να… αποδείξει πως είναι η ομάδα που η… εξυγίανση «χτυπάει». Εδώ κολλάει και το μότο των οπαδών της ΑΕΚ. Ψυχίατρεεεεεεεε!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ