Η απάντηση βρίσκεται στο ποδόσφαιρο

Η απάντηση βρίσκεται στο ποδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός έχει ένα δρόμο να ακολουθήσει. Αυτό του ποδοσφαίρου. Να συνεχίσει το πλάνο που ξεκίνησε το καλοκαίρι και να δυναμώσει ακόμη την ομάδα του. Ο κόσμος του καταλαβαίνει τι συμβαίνει για αυτό και στηρίζει.

Το εντυπωσιακότερο όλων όσων ζήσαμε, λέγονται και γράφονται τις τελευταίες μέρες, μετά τα… Τζήλεια στην Ξάνθη, είναι η «ετυμηγορία» των… εξυγιαντών πως ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι εκνευρισμένος με την γκρίνια του Ολυμπιακού για την διαιτησία. Άνθρωποι που δεν ξέρουν καλά-καλά τι χρώμα έχουν οι φανέλες του Ολυμπιακού, άνθρωποι που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τον σύλλογο, άνθρωποι που ξεχειλίζουν από κόμπλεξ για τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας, άνθρωποι που δεν έχουν περάσει ούτε έξω από το Καραϊσκάκη, έχουν βγάλει το συμπέρασμα…

Είναι οι ίδιοι βεβαίως που είχαν βγάλει το συμπέρασμα μετά τα… Βιεϊρίνια στην Λαμία πως ο ΠΑΟΚ αδικείται κατάφορα και κυνηγιέται από την… εξυγίανση.

Είναι οι ίδιοι που όταν ο Ολυμπιακός έπαιρνε τα πρωταθλήματα δεν έπαιζαν κανένα ρόλο οι βαθμοί, οι διαφορές από τους υπόλοιπους, η καλύτερη επίθεση, η καλύτερη άμυνα, τώρα όμως που ο ΠΑΟΚ της καρδιάς τους (χωρίς να είναι βεβαίως οπαδοί του ΠΑΟΚ οι περισσότεροι) παίρνει το πρωτάθλημα μόνο αυτά παίζουν ρόλο.

Όλοι αυτοί λοιπόν οι… εξυγιαντές μετά την ολοκληρωτική αποτυχία τους να διεισδύσουν στο ερυθρόλευκο κοινό και να «ρίξουν το κάστρο» από μέσα επιδιώκουν τώρα απλά να θολώσουν την καθαρή εικόνα του στόχου της εξυγίανσης.

Το πρωτάθλημα θα το πάρει ο ΠΑΟΚ όπως είχαν αποφασίσει οι… μπουκ από το καλοκαίρι, οι… υπηρέτες της εξυγίανσης θα καρπωθούν και αυτοί τα μπόνους της δουλειάς τους και η ζωή θα συνεχιστεί. Όχι όπως την έχουν υπολογίσει βεβαίως καθώς το… συννεφάκι που καλύπτει τα πάντα και έκανε πανίσχυρη την… εξυγίανση φεύγει σε λίγους μήνες. Μαζί θα αλλάξουν και πολλά που τώρα θεωρούνται… φυσιολογικά.

Όσο για τον Ολυμπιακό; Μια δεύτερη συνεχόμενη χρονιά απώλειας του πρωταθλήματος δεν μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα αν ο ίδιος δεν το επιτρέψει. Και εξηγούμαι. Στο περσινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός πλήρωσε και τα δικά του, σοβαρά λάθη. Φέτος ο Ολυμπιακός λειτούργησε καθαρά ποδοσφαιρικά. Βρήκε έναν καλό προπονητή, δημιούργησε μια νέα ομάδα, βγάζει υγεία, παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και δείχνει πως έχει όλα τα φόντα για να φτάσει σε ένα υψηλότατο επίπεδο ανεξαρτήτως εξυγίανσης ή όχι. Σαφέστατα και έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης ξέροντας πως κάθε Κυριακή (από αυτές που… πήραν πίσω οι εξυγιαντές) θα υποφέρει από κάθε λογής «καμικάζι» του Περέιρα και του «δικού μας» κατά τον Ιβάν Σαββίδη, Γραμμένου.

Όπως υπέφεραν στην Ξάνθη όπου τελικά μετά από τόσο ξύλο ο Ποντένσε αποβλήθηκε. Ο Ποντένσε που προφανώς δεν μπόρεσε να κρατήσει τα νεύρα του βλέποντας ένα σωρό… κριάρια του ελληνικού ποδοσφαίρου να τον κοπανάνε αλύπητα και τους Ευαγγέλου και Τζήλους να σφυρίζουν… αδιάφορα.

Για να θυμηθούμε και μια χαρακτηριστική εξυγιαντική ατάκα, από την στιγμή που τα ζάρια είναι «πειραγμένα», από την στιγμή που τα φέρνει στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ που ηγείται της εξυγίανσης τα περιθώρια για τον Ολυμπιακό είναι λίγα. Πόσο δε μάλιστα με το -8 που έχει διαμορφωθεί μετά από 13 αγωνιστικές. Θα μπορούσε κάλλιστα η διαφορά να ήταν μικρότερη αν ο Ολυμπιακός ήταν πιο εύστοχος, αν αυτό το μοναδικό σοβαρό αγωνιστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην δυστοκία της ομάδας δεν είχε εμφανιστεί σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Το θέμα όμως δεν είναι τι θα μπορούσε να συμβεί σε ένα πρωτάθλημα που από πέρσι που ο Ιβάν μπούκαρε με την πιστόλα στην Τούμπα είχε πάρει το δρόμο του για την Μακεδονία, την δικιά μας Μακεδονία όχι αυτή του… Τσίπρα και του Ζάεφ για να μην μπερδευόμαστε.

Το θέμα είναι τι οφείλει να κάνει ο Ολυμπιακός κόντρα και σε αυτό που επιθυμεί η… εξυγίανση. Οι εχθροί του Ολυμπιακού παρακαλάνε την αγωνιστική διάλυση του Ολυμπιακού που έχει δημιουργηθεί. Να φύγει ο Μαρτίνς, να αλλάξουν οι παίκτες, να υπάρξει ανακατωσούρα, να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να πρέπει το καλοκαίρι να αρχίσει πάλι από την αρχή. Αν συμβεί αυτό τότε θα έχει επικρατήσει πραγματικά η… εξυγίανση. Ένα χαμένο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό με τον τρόπο που θα χαθεί μάλιστα δεν είναι ήττα για τον Ολυμπιακό. Η στέρηση άλλωστε βρίσκεται σε υψηλότατα επίπεδα σε άλλες γειτονιές, όχι σε αυτές του Πειραιά.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού λοιπόν κατανοεί πλήρως τι συμβαίνει για αυτό και στηρίζει την ομάδα, για αυτό και η μεγάλη διαφορά από την κορυφή δεν έχει φέρει αντιδράσεις. Όσο για τις φωνές του Ολυμπιακού για την διαιτησία της… εξυγίανσης; Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται να βρει 2-3 ακόμη συλλόγους για να συμμαχήσει, δεν χρειάζεται να δημιουργήσει ένα πανίσχυρο complex ΜΜΕ, ούτε να αρχίσει να «δημιουργεί» υποθέσεις δικαστηρίων για να ανατρέψει το «σύστημα». Μόνος του μπορεί. Και θα το κάνει. Άλλο κομμάτι όμως η δουλειά στο καθαρά ποδοσφαιρικό τομέα και άλλο αυτό που οφείλει να κάνει η διοίκηση όταν έχει απέναντι της ένα σιχαμερό «σύστημα» που θεωρεί πως είναι ικανό να καταστρέψει τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ