Βασικό προαπαιτούμενο να «μείνει» στο παιχνίδι!

Βασικό προαπαιτούμενο να «μείνει» στο παιχνίδι!

Για να διεκδικήσει ο Ολυμπιακός τις πιθανότητές του απέναντι στην Μίλαν θα πρέπει να νιώσει σίγουρος στο δικό του μισό γήπεδο...

Όλες οι αναλύσεις που μπορεί να γίνουν πριν από ένα ματς όπως αυτό του Ολυμπιακού με την Μίλαν μπορεί να πάνε… περίπατο από την πρώτη φάση του αγώνα. Όπως και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να κριθεί η υπόθεση πρόκριση από την τελευταία «στιγμή» του ματς…

Σε κάθε περίπτωση το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, αφού δεν τους αρκεί μόνον η νίκη, αλλά χρειάζονται και τη διαφορά των δύο γκολ, από τη στιγμή που δέχθηκαν αυτό το 3-1 στο Μιλάνο, αν και έως το 70’ ήταν μπροστά στο σκορ.

Προφανώς και ο Μαρτίνς και οι παίκτες του θα ήθελαν το «γρήγορο γκολ» που θα έβαζε «μπουρλότο» στον αγώνα, όμως το βασικό προαπαιτούμενο για μία τέτοια παρτίδα θα είναι να «μείνουν» στη διεκδίκηση της πρόκρισης όσο γίνεται περισσότερο, να κρατήσουν δηλαδή πρωτίστως απαραβίαστη τη δική τους εστία, ώστε να μην αναζητήσουν την πρόκριση με τις πιθανότητες που έχει κάποιος να πετύχει τους τυχερούς αριθμούς του τζόκερ.

Μας το άφησε να το εννοήσουμε και ο Πορτογάλος προπονητής λέγοντας ότι αυτό το παιχνίδι θέλει ιδιαίτερη προσέγγιση και δεν θα μπορούσε να εννοεί κάτι διαφορετικό. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να νιώσει σίγουρος στο δικό του μισό γήπεδο και από κει και πέρα να φανεί αποτελεσματικός στις φάσεις που έτσι κι αλλιώς θα του βγούνε στο ματς.

Εξυπακούεται, ότι θα τον βολέψει να πάει σε ένα «κλειστό» παιχνίδι γιατί αν γίνει… ρουλέτα, τότε η μπίλια δύσκολα θα σταματήσει στο κόκκινο. Από κει και πέρα για το αν ο Φορτούνης και η παρέα του μπορούν να πετύχουν δύο γκολ σε βάρος της Μίλαν, εφόσον κάτι τέτοιο δεν το έχουν καταφέρει ούτε απέναντι στον Απόλλωνα ή τον Λεβαδειακό, αυτό θα μας το απαντήσει το ίδιο το ποδόσφαιρο και θα το ξέρουμε λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένα παιχνίδι δεν είναι το ίδιο με το προηγούμενο, ούτε υπάρχει κανένας «συμψηφισμός» ανάμεσα στους αγώνες. Ο Ολυμπιακός δεν ευνοήθηκε ποτέ από τη «συγκυρία» για αυτό και μπορεί να φτάσει στους 10 πόντους αλλά να μην του είναι αρκετοί για την πρόκριση, την ώρα που ο ΠΑΟΚ τη διεκδικεί με ορίζοντα τους έξι βαθμούς. Κι ο ένας έπαιξε σε όμιλο με Μπέτις και Μίλαν και ο άλλος με Βίντι και Μπάτε.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός και μόνον ότι αυτή η νέα ομάδα του Ολυμπιακού θα ψάξει την πρόκριση έως το φινάλε του ομίλου της απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους μας πιστοποιεί ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο και ότι ο χρόνος θα δουλέψει για αυτήν. Λίγα είναι τα «μερεμέτια» που χρειάζεται ώστε να φτάσει στο επίπεδο για να εκπληρώσει τις προσδοκίες των οπαδών της, ανεξάρτητα αν είναι υποχρεωμένη να συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα των… θαυμάτων!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ