Δεν της φταίνε ούτε τα «χωράφια», ούτε οι «κόρακες»

Δεν της φταίνε ούτε τα «χωράφια», ούτε οι «κόρακες»

Το χειρότερο για την ΑΕΚ δεν είναι το ότι δεν έκανε φάση απέναντι στη Λάρισα, αλλά ότι επιχειρεί να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα μπας και δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Η… γνωστή ΑΕΚ της φετινής Σούπερ Λιγκ επέστρεψε και πάλι στη Λάρισα, θυμίζοντάς μας πως καλό θα είναι να μην παίρνουμε… αέρα, μετά τις δύο νίκες που είχαν προηγηθεί. Διότι βάσει εικόνας και αποτελεσμάτων, το νορμάλ για την Ένωση είναι αυτό που είδαμε στο AEL FC ARENA. Mια ομάδα χωρίς φρεσκάδα και λύσεις, χωρίς εναλλακτικό πλάνο από τον πάγκο και «άδεια» από κίνητρο.

Απέναντι στη Λάρισα η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κάνει ούτε φάση. Ένα σουτ του Κλωναρίδη, ένα γυριστό του Οικονόμου, κάποιες προσπάθειες που σταματούσαν στα σώματα και… πάπαλα. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι που επί της ουσίας δεν απειλήθηκαν, θα μπορούσαν σε δύο περιπτώσεις να έχουν σκοράρει και να κόψουν από την ΑΕΚ και τον βαθμό. Που της ήταν και… πολύς!

Αυτή είναι η πραγματικότητα για την Ένωση που βρίσκεται έτη φωτός μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας και που προς το παρόν δεν πείθει ούτε για το ότι θα είναι στις θέσεις που θα οδηγούν στην Ευρώπη. Το κακό για την ΑΕΚ είναι πως με πρώτο τον προπονητή της, όλα τα παραπάνω μπορούν να… δικαιολογηθούν! Όχι γιατί η ΑΕΚ δεν έχει παίκτες του επιπέδου που πρέπει, όχι γιατί οι αλλαγές της απέναντι στη Λάρισα ήταν ο Γιαννιώτας και ο Γιακουμάκης, ούτε γιατί αποδεδειγμένα δεν υπάρχει ένα εναλλακτικό πλάνο πέρα από το 4-4-1-1 που θα μπορούσε να εφαρμοστεί.

Σύμφωνα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη οι αιτίες για τα παραπάνω είναι το… χωράφι του AEL FC ARENA και τα σφυρίγματα των διαιτητών. Με το τελευταίο να αποτελεί το άλλοθι και για την ήττα στην Μπενφίκα. Οι παραπάνω τοποθετήσεις από τον προπονητή της ΑΕΚ είναι ίσως το πλέον ανησυχητικό για την Ένωση. περισσότερο και από το χάλι που παρουσίασαν οι πρωταθλητές απέναντι στη Λάρισα.

Στην κατάσταση που έχει βρεθεί η Ένωση δεν έχει ανάγκη από στρογγυλοποίηση καταστάσεων και από φτηνές δικαιολογίες. Τα όσα έχουν καταγραφεί είναι τόσο ξεκάθαρα που τέτοιου είδους τοποθετήσεις, που προσωπικά βρίσκω τραγικές, μόνο χειρότερα μπορούν να κάνουν τα πράγματα.

Δεν ρίχνω με τα παραπάνω ανάθεμα στον Ουζουνίδη που από το καλοκαίρι έχει να διαχειριστεί καταστάσεις για τις οποίες δεν ευθύνεται. Δεν είναι δική του ευθύνη η απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε μια πολιτική λιτότητας αναφορικά με το μπάτζετ ούτε η πρωτοφανής αδυναμία του μεταγραφικού τιμ να βρει παίκτες που θα καλύπτουν τα «θέλω» του. Είναι όμως ευθύνη του να βελτιώσει όσο μπορεί το υλικό που έχει στα χέρια του και παράλληλα, να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις στην βάση που πρέπει. Χωρίς να ρίχνει το φταίξιμο σε… αστάθμητους παράγοντες και χωρίς να «αδειάζει» τους ποδοσφαιριστές του, που στην τελική παίζουν όσο μπορούν και ξέρουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ