Προοπτική χωρίς δεδομένα!

Προοπτική χωρίς δεδομένα!

Η κλήρωση του Γιουρόπα δεν κλείνει την πόρτα στον Ολυμπιακό αλλά δεν του στρώνει και κόκκινο χαλί!

Στο άκουσμα της αντιπάλου του Ολυμπιακού μετά την κλήρωση για τη φάση των «32»του Γιουρόπα Λιγκ η πρώτη σκέψη των οπαδών του πάει στην… πρόκριση. Η Ντιναμό Κιέβου δεν έχει πια τη βαριά φανέλα του παρελθόντος, όμως η φωνή του ενθουσιασμού θα πρέπει υποχρεωτικά να αντιμετωπίσει και την πιο ρεαλιστική προσέγγιση.

Προφανώς και η πόρτα μένει ανοιχτή για τους ερυθρόλευκους από τη στιγμή που απέφυγαν την Τσέλσι και την Άρσεναλ ή τις ισπανικές ομάδες, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα βρούνε μπροστά τους και κόκκινο χαλί. Ούτε είναι βέβαιο πως θα παίξει καθοριστικό ρόλο το γεγονός ότι η Ντιναμό θα βρίσκεται εκτός πρωταθλήματος, αφού στην ίδια κατάσταση ήταν πριν από μερικά χρόνια και η Ντνίπρο, με πιο «ελαφριά» φανέλα από αυτήν της Ντιναμό, όμως ο Ολυμπιακός γνώρισε τον αποκλεισμό.

Ο συμπατριώτης του Μαρτίνς, Βίτορ Περέιρα είχε επισκεφθεί τότε το Κίεβο, όπου είχε γίνει το πρώτο παιχνίδι, αλλά η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 2-0 και δεν μπόρεσε να το «γυρίσει» στο Καραϊσκάκη (2-2), σε ματς που αποβλήθηκε ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς.  Συνεπώς δεν υπάρχουν «δεδομένα» σε ότι αφορά τις πιθανότητες της πρόκρισης, ενώ ο Πέδρο σαφώς και θα ήθελε να μιμηθεί τον άλλο «δικό του» Πάουλο Μπέντο, ο οποίος είχε περάσει στη φάση των 32 το εμπόδιο της τουρκικής Οσμανλίσπορ, όμως υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος μπροστά μας μέχρι να φτάσουμε στις 14 του Φλεβάρη, όταν και θα γίνει στο Φάληρο η πρώτη σέντρα.

Ο Ολυμπιακός έχει κάθε λόγο να «φουσκώνει» τα όνειρά του από τη στιγμή που έβγαλε έξω την Μίλαν και μάλιστα σε 90λεπτο που χρειαζόταν δύο γκολ διαφορά, αλλά ο Μαρτίνς και οι παίκτες του το ξέρουν καλά ότι θα πρέπει να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και να συνεχίσουν την καλή δουλειά με την οποία τούτη την περίοδο παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, άσχετα αν η βαθμολογία λέει τα… δικά της.

Έτσι κι αλλιώς αναμένεται να γίνει και η σχετική «παρέμβαση» τον Γενάρη, με μεταγραφή στην επίθεση πέραν της απόκτησης του Μασούρα από τον Πανιώνιο.  Με βάση την εικόνα που μας δίνει σε αυτήν τη φάση ο Ολυμπιακός, είναι ξεκάθαρο ότι η καινούργια του ομάδα τη διαθέτει την προοπτική, όμως στην μπάλα τίποτα δεν είναι σίγουρο και πολλά μπορούν να αλλάξουν από την επόμενη φάση.

Κι αυτό που αξίζει να προσθέσουμε σε όλα αυτά είναι ότι οι οπαδοί των ερυθρόλευκων στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια και έχουν επιδείξει μεγάλη ωριμότητα στη διαχείριση των αρνητικών αποτελεσμάτων, κυρίως σε αυτά που οι αγώνες διαδραματίστηκαν μπροστά τα μάτια τους, όπως συνέβη στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.  Κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον Μαρτίνς και τους παίκτες, καθώς όπως μας είναι γνωστό το κοινό του Ολυμπιακού δεν κάνει εκπτώσεις στις απαιτήσεις του, ούτε και συμβιβάζεται με καταστάσεις αν δεν διακρίνει κάτι καλό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ