Θα έχει ουσία το «κανονάκι» του Μελισσανίδη στον Ουζουνίδη, αν…

Θα έχει ουσία το «κανονάκι» του Μελισσανίδη στον Ουζουνίδη, αν…

Ο Μελισσανίδης στήριξε τον προπονητή του, επί της ουσίας πρέπει να το κάνει και μεταγραφικά.

Το πρωτάθλημα είναι χαμένο, εδώ και καιρό. Η 2η θέση μπορεί να δείχνει… μακριά, αλλά δεν είναι τόσο. Και δεν πρέπει να είναι για την ΑΕΚ «ανέφικτος στόχος», όσο και αν ο Ολυμπιακός μοιάζει σοβαρός και συνεχώς εξελισσόμενος εντός των τεσσάρων γραμμών. Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος της ΑΕΚ για να συμμετάσχει ξανά στα προκριματικά του Champions League, εν συνεχεία η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και το καλύτερο «εισιτήριο» του Europa League.

Η ΑΕΚ δεν θα καταστραφεί επειδή δεν πήρε δεύτερο σερί πρωτάθλημα. Θα… καταστραφεί αν δεν καταφέρει να κερδίσει «κάτι» από την φετινή σεζόν. Και πρέπει να κερδίσει. Από την 2η θέση, μέχρι και να… ξεκινήσει να χτίζει σοβαρά για την επόμενη χρονιά. Ουσιαστικά όμως.

Στην πρώτη σοβαρή κρίση στον πάγκο της ΑΕΚ ο Μαρίνος Ουζουνίδης στηρίχθηκε από τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Όπως σας αναφέραμε και χθες από το «to10», ο Μελισσανίδης δίνει αρκετά ελαφρυντικά στον Ελληνα κόουτς και μαζί και χρόνο. Λόγω του ρόστερ που κλήθηκε να διαχειριστεί, για τις μεταγραφές που είδε δεν έγιναν, είτε έγιναν αργά, για τους πολλούς τραυματισμούς, για τις υπερβολικά πολλές τιμωρίες, για την προσωπική του απόφαση να «τελειώσει» Σιμόες, Μπακασέτα και Λαμπρόπουλο. Αλλωστε όταν έμπαινε εκείνη την ημέρα στα αποδυτήρια ο Μελισσανίδης και… τελείωνε τους τρεις, όφειλε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον Ουζουνίδη. Και αυτό πράττει τώρα.

Ο Ουζουνίδης ουσιαστικά πήρε το «κανονάκι», την «ζωή», από τον Μελισσανίδη. Και τώρα πρέπει ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ να τον στηρίξει και ουσιαστικά. Για να έχει νόημα τούτη η στήριξη. Οι τρεις μεταγραφές των δύο χαφ και του εξτρέμ να είναι ποιοτικές, να αφορά έτοιμους παίκτες και να έρθουν άμεσα. Τόσο… άμεσα που να μπορούν να παίξουν μετά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Να βρεθούν στελέχη στην ΠΑΕ που να μπορούν να συνεργαστούν πιο… άμεσα και αποτελεσματικά στο μεταγραφικό τοπίο, προς όφελος του προπονητή και της ομάδας. Και θα επαναλάβω για ακόμη μια φορά πως θα προσέθετα ακόμη έναν άνθρωπο δίπλα στον Ουζουνίδη, κατόπιν συμφωνίας του ίδιου και της διοίκησης. Για τον… όγκο δουλειάς, τις πολλές πληροφορίες και τα δεδομένα για κάθε ματς που αφορούν την ίδια την ΑΕΚ και την εκάστοτε αντίπαλο θεωρώ πως ένας συνεργάτης (Κόλα) δεν φτάνει. Και εκεί η ΑΕΚ πρέπει να το ξαναδεί το θέμα, μαζί με τον ίδιο τον κόουτς. Διότι και σε πολλά παιχνίδια η ΑΕΚ δεν επεμβαίνει έγκαιρα και αποτελεσματικά στην εξέλιξη του…

Και κάπως έτσι, όπως σε κάθε κρίση στα κλαμπ, ο διοικητικός ηγέτης καλείται να βγει μπροστά. Το πρώτο βήμα το έκανε. Τον στήριξε και περιμένει… Οπως περιμένει και ο ίδιος ο Ουζουνίδης την μεταγραφική ενίσχυση. Λόγω άμεσων αναγκών, αλλά με προοπτική τη επόμενη χρονιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ