Επαγγελματίας προπονητής ή τυφλωμένος οπαδός;

Επαγγελματίας προπονητής ή τυφλωμένος οπαδός;

Ο Ρασβάν Λουτσέσκου κόουτς κάνει δηλώσεις σαν να έχει την υποχρέωση να δώσει τίτλους για την πρώτη σελίδα. Σαν να επιζητά να απευθυνθεί στο θυμικό των οπαδών, να τους πάρει μαζί του. Να φανεί πιο οπαδούς και από τους ίδιους.

Είναι καλός προπονητής ο Ρασβάν Λουτσέσκου. Στην Ξάνθη δημιούργησε μια ομάδα πειθαρχημένη, που έπαιζε πολύ καλά ανασταλτικά και έβγαινε στην επίθεση όταν έβρισκε χώρους.

Στον ΠΑΟΚ εξακολούθησε να δίνει δείγματα της αξίας του. Πέρασε γρήγορα από το αμυντικογενές παιχνίδι στο άλλο άκρο, αξιοποιώντας την ποιότητα των παικτών που διέθετε η ομάδα του. Ακόμα και η τοποθέτηση του Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας για… επιθετικούς λόγους έγινε. Από τα πόδια του Πορτογάλου όπως μαρτυρούν οι στατιστικές, ξεκινούν οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες του ΠΑΟΚ.

Ο κόουτς έχει τις ιδέες του για το παιχνίδι και την διαχείριση των παικτών . Πέρσι σε πολλά παιχνίδια και ειδικά εκτός έδρας άφηνε εκτός εντεκάδας τον Πρίγιοβιτς θεωρώντας ότι δεν του προσφέρει ανασταλτικά. Φέτος δεν «τρόμαξε» μπροστά στο συμβόλαιο του Χατσερίντι και τον έστειλε γρήγορα μεταξύ πάγκου και εξέδρας διαπιστώνοντας ότι δεν μπορεί να του προσφέρει.

Προπονητικά λοιπόν, είναι άξιος και εξελίξιμος. Προφανώς το σχολείο δίπλα στον διάσημο πατέρα του τον βοήθησε να μάθει τα όποια μυστικά της δουλειάς.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Από εδώ και πέρα υπάρχουν θέματα που προδίδουν μια ανασφάλεια η οποία υπονομεύει το κύρος και την αξία του.

Όταν προπονούσε την Ξάνθη οι δηλώσεις του ήταν μετρημένες και ποδοσφαιρικές. Μετά τα ματς μιλούσε αναλύοντας το ματς και αποφεύγοντας τα τετριμμένα των συναδέλφων του που μιλάνε για να βγάλουν την υποχρέωση. Τώρα, έφτασε να κάνει δηλώσεις όπου βρεθεί κι όπου σταθεί για να βγάλει ο ίδιος μια υποχρέωση.

Είναι γνωστό πως ο αθλητικός Τύπος στην Θεσσαλονίκη είναι πιο σκληρά και απροκάλυπτα οπαδικός από της Αθήνας. Δεν υπάρχουν προσχήματα για να τηρηθούν. Τα αθλητικά media δηλώνουν την οπαδική τους ταυτότητα ευθύς εξαρχής και το κοινό που ψάχνουν είναι αυτό που ταυτίζεται με την ομάδα.

Ο Ρουμάνος κόουτς κάνει δηλώσεις σαν να έχει την υποχρέωση να δώσει τίτλους για την πρώτη σελίδα. Σαν να επιζητά να απευθυνθεί στο θυμικό των οπαδών, να τους πάρει μαζί του. Να φανεί πιο οπαδός και από τους ίδιους.

Είναι πολλές οι δηλώσεις που μιλούν για κλοπή του περσινού τίτλου, για τον ΠΑΟΚ που είναι ο πραγματικός πρωταθλητής.  Σχετικά νωπή είναι η απαράδεκτη δήλωσή του σύμφωνα με την οποία αυτά που έγιναν πέρσι και οδήγησαν στην απώλεια του τίτλου συγκρίνονται με όσα έκανε ο Χίτλερ στη Γερμανία.

Πρόσφατη είναι η δήλωσή του κατά την βράβευσή του στην πατρίδα του της Ρουμάνια. Εδώ ο κόουτς το τερμάτισε χαρακτηρίζοντας ψεύτη τον Γκαρσία που δέχτηκε κατά πρόσωπο το  ρολό ταμειακής μηχανής στην Τούμπα.

Ο Ρασβάν Λουτσέσκου κατηγόρησε για ψεύτη έναν συνάδελφό του για περιστατικό που συνέβη πριν από έναν χρόνο.

Η συμπεριφορά του δεν μπορεί να εξηγηθεί παρά μόνο από την μόνιμη πρόθεσή του να συντονίζεται με τον σκληρό πυρήνα των οπαδών του ΠΑΟΚ και εκείνων που δίνουν τον τόνο στα «ημέτερα» αθλητικά media της Θεσσαλονίκης.

Τη συμπάθεια και την εκτίμηση μπορεί να τη διατηρεί και να την αυξάνει με τέτοιες εμπρηστικές δηλώσεις.  Να προσθέτει στην επαγγελματική αξία του και την προσωπικότητά του είναι αδύνατο. Εκτός αν νομίζει ότι ο πάγκος του ΠΑΟΚ είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να του τύχει στην προπονητική του καριέρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ