Η καλύτερη εντεκάδα του πρώτου γύρου

Η καλύτερη εντεκάδα του πρώτου γύρου

Ο Γιώργος Χελάκης, αξιοποιεί τις... προπονητικές του γνώσεις και σας παρουσιάζει την καλύτερη εντεκάδα του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Για να μην υπάρξουν παρανοήσεις ξεκαθαρίζω ότι το σύστημα είνα 4-2-3-1 και δεν λαμβάνονται υπόψη οι εμφανίσεις στους ευρωπαϊκούς αγώνες. Χρόνια πολλά!

Τερματοφύλακας: Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Είχε ορισμένες εντυπωσιακές εμφανίσεις και αποκρούσεις εκεί που περίμενες ότι η μπάλα είναι σίγουρο γκολ. Αδικο για αυτόν που δεν έπαιξε έστω έναν αγώνα με την Εθνική Ομάδα. Πολύ κοντά του ο Σωκράτης Διούδης.

Δεξιός μπακ: Ομαρ Ελαμπντελαουί. Μοιάζει με τον προπέρσινο. Αδιάκοπα ανεβοκατεβάσματα, κίνηση χωρίς την μπάλα προσήλωση στα αμυντικά καθήκοντα. Κι άμα λάχει παίζει μέχρι και δεξιός εξτρέμ. Κοντά του σε απόδοση ο Εμάνουελ Σάκιτς του Ατρόμητου που όμως, έπαιζε και αριστερός μπακ και αμυντικός χαφ…

Αριστερός μπακ: Εμάνουελ Ινσούα. Αποκάλυψη. Πέρσι έγραφα ότι είναι πολύ αργός για ομάδα πρωταθλητισμού. Φέτος τα κάνει όλα ο αργεντινός. Μαρκάρει, επιτίθεται, δίνει ασίστ. Αν ήταν και γρήγορος μάλον δεν θα καταδεχόταν τα μέρη μας. Σταθερός και ανεβασμένος, ο Δημήτρης Γιαννούλης του Ατρόμητου.

Δεξιός στόπερ: Φερνάντο Βαρέλα.Και φέτος είναι αποτελεσματικός και με πολλές δυνάμεις. Βελτιωμένος στο κατέβασμα της μπάλας και με εντυπωσιακές καθόδους στην αντίπαλη περιοχή. Ξεκίνησε κάπως αργά και αυτός είναι ο λόγος που δεν προσπέρασε ο Παπού Σισέ.

Αριστερός στόπερ: Γιάγκος Βούκοβιτς . Δυο αυτογκόλ πήγαν να του καταστρέψουν την καλή εικόνα. Ο.. υπουργός Αμυνας όμως είναι εξαιρετικός φέτος, χάρη στο διάβασμα του παιχνιδιού και τις πολύ καλές τοποθετήσεις του. Κοντά του ο επίσης αρχοντικός, Ντμίτρι Τσινγκρίνσκι .

Αμυντικός χαφ: Δημήτρης Κουρμπέλης. Χωρίς να κάνει εντυπωσιακά πράγματα, βρίσκεται πάντα στη σωστή θέση για να κόψει και να μοιράσει παιχνίδι. Χωρίς αυτόν, η ομάδα του κόβεται στην μέση. Καλό πρώτο γύρο και από τον Ενρίκε Μάντσον του Ατρόμητου.

Δεύτερος αμυντικός χαφ: Μεντί Καμαρά. Εδώ δεν υπάρχουν εξηγήσεις. Η αποκάλυψη του πρωταθλήματος. Τρέχει ασταμάτητα, ανταποκρίνεται και σε οργανωτικά καθήκοντα. Μόνο από τον Καμαρά θα μπορούσε να χάσει την πρωτιά ο Ζοσέ Μαουρίσιο που καθοδηγεί αθόρυβα το παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Κεντρικός χαφ: Κώστας Φορτούνης. Ανανεωμένος και γεμάτος ενέργεια είναι εντυπωσιακός. Κανένας άλλος στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν μπορεί να παρουσιάσει θέαμα συνδυασμένο με ουσία όσο αυτός. Στατιστικά πολύ κοντά του είναι ο Μαρτίν Τόνσο του Αστέρα Τρίπολης και αμέσως μετά ο Μπουζούκης.

Αριστερός χαφ-εξτρέμ: Τάσος Χατζηγιοβάνης. Μην το συζητάμε. Κάνει πράγματα και θαύματα φέτος. Σκοράρει, πασάρει εκτελεί πέναλτι και αναστατώνει τις άμυνες με την διαρκή κίνησή του. Κοντά του ο Ματέο Γκαρσία, αν θεωρήσουμε ότι είναι κυρίως αριστερός εξτρέμ.

Σέντερ φορ: Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Τα νούμερα λένε Ευθύμης Κουλούρης. Ομως, ο Σέρβος κυνηγός ήταν σε πολλά ματς από μηχανής θεός. Οι κινήσεις που κάνει για να βρεθεί σε θέσης βολής, είναι για σεμινάρια. Το ίδιο και οι εκτελέσεις του…

Δεξιός χαφ-εξτρέμ: Γιώργος Μασούρας. Παίκτης-ορχήστρα για τον φετινό Πανιώνιο. Δημιουργεί και εκτελεί με την ίδια αποτελεσματικότητα. Αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Παίκτης που αξίζει να τον δούμε σε μεγαλύτερη ομάδα ο Μίλος Ντέλετιτς της Λάρισας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ