Ο ηγέτης, οι μπομπέρ και η σημασία να κερδίζεις στην κακή σου μέρα

Ο ηγέτης, οι μπομπέρ και η σημασία να κερδίζεις στην κακή σου μέρα

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός με τη Μάλαγα, αλλά έχει έναν σπουδαίο ηγέτη (Γκιστ) μέσα κι έξω από το γήπεδο, σεσημασμένους σκόρερ και το μόνο που χρειάζεται είναι σταθερότητα.

Ακόμα και στο κακό του βράδυ ο Παναθηναϊκός κατάφερε με τη δύναμη της έδρας του να ξεφύγει από την «παγίδα» της Μάλαγα και να πάρει την έβδομη νίκη του στην Ευρωλίγκα.

Οι «πράσινοι» πίστεψαν πως έχουν εύκολο βράδυ και μπήκαν χαλαροί στο παιχνίδι εκτιμώντας πως αργά ή γρήγορα οι Ανδαλουσιάνοι να έπεφταν στα χέρια τους.

Οι παίκτες του Πλάθα όμως είχαν βρει τον τρόπο να «βραχυκυκλώσουν» τους αντιπάλους τους και με σύνθετες άμυνες να τους αναγκάσουν να επιτίθενται στα τελευταία δευτερόλεπτα και με πίεση χρόνου.

Το τέμπο ήταν χαμηλό, υποτονικό και βοηθούσε σημαντικά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει τρόπο για να αλλάξει την κατάσταση.

Και εκεί έκανε το λάθος ο Σουάρεθ. Με την τεχνική ποινή και το αντιαθλητικό φάουλ αποβλήθηκε και ξύπνησε το ΟΑΚΑ.

Οι παίκτες του Πασκουάλ βρήκαν κίνητρο στις προσωπικές τους «μονομαχίες», ανέβασαν στροφές και παλμούς κι άρχισαν να «πολυβολούν» από την περιφέρεια. Ο Παππάς, ο Ρίβερς, ο Καλάθης, ο Γκάμπριελ, ο Λοτζέσκι «βομβάρδιζαν» το καλάθι της Μάλαγα και έδιναν σκορ.

Τις βάσεις για τη νίκη όμως έβαλε η άμυνα. Η Μάλαγα σταμάτησε να βάζει εύκολα καλάθια, έχασε τη συγκέντρωσή της, χάλασε τις αποστάσεις στην επίθεσή της και δεν μπορούσε να βρει τις απαντήσεις.

Ετσι λοιπόν οι «πράσινοι» έχοντας ήδη εφτά νίκες έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τη βαθμολογική τους θέση. Το πρόγραμμα είναι καλό και εκείνο που απομένει, είναι να μην ξαναεμφανιστούν τόσο νωθροί.

ΥΓ. τον τελευταίο μήνα ο Τζέιμς Γκιστ είναι σταθερά ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού. Με αστείρευτη ενέργεια, απόλυτη συγκέντρωση και καρδιά αποτελεί το «σημείο αναφοράς», τον ηγέτη της ομάδας. Εξαιρετικός μέσα και έξω από το γήπεδο.

ΥΓ2. Ο Μάρκους Ντένμον αρχίζει να χάνει το τρένο της καθιέρωσης. Οι ευκαιρίες που παίρνει χάνονται η μία πίσω από την άλλη, δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να τον περιμένει.

Το ίδιο ισχύει και με τον Λεκαβίτσιους. Από το ματς με τον Ολυμπιακό και έπειτα είναι αγνώριστος. «Βραχυκυκλωμένος» προσπαθεί να τα κάνει όλα και δεν κάνει απολύτως τίποτε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ