Άρης : Δεν αγγίζουν κυβερνήσεις και ομοσπονδίες τον Γκάλη

Άρης : Δεν αγγίζουν κυβερνήσεις και ομοσπονδίες τον Γκάλη

Το μεγαλύτερο παράσημο για τον παίκτη που έκανε τον Άρη Αυτοκράτορα και έφερε το μπάσκετ στα σπίτια όλων των Ελλήνων είναι η αγάπη του κόσμου.

«Ο κόσμος του Άρη ας κάνει λίγο υπομονή και θα πανηγυρίσουμε μαζί πολλές επιτυχίες». Σαν σήμερα, πριν από 38 χρόνια ο Νίκος Γκάλης πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του Άρη, πέτυχε 30 πόντους απέναντι στον Ηρακλή στο Αλεξάνδρειο και έκανε λίγες και μετρημένες δηλώσεις.

Όταν, μάλιστα, την επόμενη μέρα ο τότε αρχηγός του Άρης, Βαγγέλης Αλεξανδρής του επεσήμανε ότι έχασε αρκετά σουτ, ο «γκάνκστερ» του απάντησε: «Εσύ τι πιστεύεις; Ότι μπορεί να τα ξαναχάσω;».

Το πίστευε δεν το πίστευε, ο Γκάλης πάντως, δεν άφησε περιθώρια για αντιρρήσεις. Εκεί άρχισαν όλα και η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Νικ πήρε από το χέρι τον Άρη και μαζί με τον Γιαννάκη, τον Φιλίππου και τα άλλα παιδιά, τον έκανε Αυτοκράτορα και ομάδα όλων των Ελλήνων.

Έφερε το μπάσκετ στα σπίτια όλης της χώρας, «έβαλε» μπασκέτες στα σχολεία, «έφτιαξε» γήπεδα, ανάγκασε χιλιάδες παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να ονειρεύονται το βράδυ ότι κάνουν αυτό το τριπλό «σπάσιμο» της μέσης.

Οι μόνοι που… δικαιούνται να έχουν παράπονα από τον Γκάλη είναι οι ιδιοκτήτες των θεάτρων, των κινηματογράφων, των καφετεριών, καθώς κάθε Πέμπτη βράδυ οι δρόμοι σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη ερήμωναν και όλοι κάθονταν μπροστά στις τηλεοράσεις τους για να δουν τον Άρη όλης της Ελλάδας, στις αναμετρήσεις που έδινε για το τότε κύπελλο πρωταθλητριών.

Ο Νίκος Γκάλης δεν χρειάζεται να τιμηθεί από κυβερνήσεις και ομοσπονδίες. Δεν τον αγγίζουν. Το μεγαλύτερο παράσημο για τον ίδιο είναι η αγάπη του κόσμου. Αυτό, μάλιστα, είναι από τα λίγα πράγματα που δεν αγοράζεται όσα χρήματα και να διαθέτει κανείς. Αποδίδεται, σε αυτούς που το αξίζουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ