Δεκανίκι του γαύρου, γιατί καμία δουλειά δεν είναι ντροπή

Δεκανίκι του γαύρου, γιατί καμία δουλειά δεν είναι ντροπή

Μερικά χρόνια πριν κουβαλούσαν καραβιές δανεικών από τον Πειραιά και δεν ίδρωνε το αυτί τους, σε μια ψήφο κόλλησαν;

Τα γραφεία τύπου δεν είναι απλή υπόθεση, άσχετα αν για το ευρύ κοινό η βασική υποχρέωση περιορίζεται σε κάποιες ανακοινώσεις, άντε και διαψεύσεις, όταν γράφονται ανακρίβειες, ή πράγματα που δεν συμφέρουν στις ΠΑΕ.

Αν ήταν τόσο απλό, θα στελεχώνονταν από τελειόφοιτους ΙΕΚ με το βασικό μισθό, πόσο δύσκολο είναι άραγε να γράψεις πως «ο διαιτητής έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι, στο μέλλον δε θα ανεχτούμε παρόμοια λάθη…»;

Δεδομένου πως οι τύχες κάθε ΠΑΕ ορίζονται από το ΔΣ, ένα κλειστό κλαμπ προσώπων δηλαδή που αποφασίζει εντός ενός δωματίου, το γραφείο τύπου είναι μια μικρή ΠΑΕ που περιφέρεται στον έξω κόσμο, παρουσιάζοντας όσα συμβαίνουν εντός, ενίοτε χρωματισμένα.

Λαμβάνοντας υπόψιν μάλιστα πως το διοικείν εστί προβλέπειν, τα γραφεία τύπου πρέπει υποχρεωτικά να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά, απ΄όσα οσφραίνονται πως θα συμβούν.
Έχω αναφέρει και παλιότερα, πως το καλύτερο γραφείο τύπου και με διαφορά το έχει ο γαύρος. Μας αρέσει, δε μας αρέσει, που δε μας αρέσει, αυτή όμως είναι η αλήθεια. Ο Καραπαπάς προασπίζεται αποτελεσματικότερα από κάθε άλλον τα συμφέροντα της εταιρίας του και παρεμπιπτόντως είναι ο μόνος, που όχι μόνο δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, αλλά το πηγαίνει μέχρι τέρμα.

Άλλοι βγάζουν μια ανακοίνωση, κάνουν μια διαρροή και πέφτουν για ύπνο, αφού έβγαλαν το μεροκάματο. Έτσι λειτουργούν οι περισσότεροι, το αντιλαμβάνονται ως τυπική υποχρέωση, πέταξαν τ΄αυγά στο τηγάνι κι έκαναν ομελέτα. Δεν τους απασχολεί αν είναι νόστιμη, αν ο ανταγωνιστής πρόσθεσε τυριά, ούτε τους ενδιαφέρει η γνώμη του πελάτη.

Δείτε για παράδειγμα, πως διαχειρίστηκε επικοινωνιακά ο «ο Άρης» το ντόρο που έγινε για την ψήφο υπέρ γαύρου στο πρόσφατο συμβούλιο της λίγκας. Αν τους λέμε ομάδα Β εθνικής, το γραφείο τύπου τους είναι για τα τοπικά της ΕΠΣΜ.

Ξέχασα να συμπληρώσω προηγουμένως πως οι πάσης φύσεως διαρροές πρέπει να γίνονται διακριτικά και με τρόπο, για ξεκάρφωμα. Όταν την ίδια χρονική στιγμή άπαντες γράφουν τα ίδια, τους παίρνουν όλοι χαμπάρι πως παίζουν το ρόλο του τζουκ μποξ. Σαν τους ρεπόρτερ Πατατάκια και Κεφτετζόγλου, που έκαναν κόπι πάστε τις αναρτήσεις του Δημάτου κι έγραφαν μπλοκ…

Στον «ο Άρης», πριν καλά καλά κάτσει ο κουρνιαχτός από την φιλογαυρική ψήφο, στους ασθμαίνοντες ρεπόρτερ της ομάδας, διάβαζες κείμενα λες και βγήκαν από φωτοτυπικό μηχάνημα. Κάτι που υποδήλωνε άγχος βασικά, αφού τους έπιασαν εξαπίνης. Όταν πηγαίνεις σε συνεδρίαση όπου έχεις αποφασίσει τι θα ψηφίσεις, ετοιμάζεις το έδαφος από νωρίτερα και είσαι έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα. Για προγραμματισμένο ΔΣ μιλάμε, όχι για κάτι έκτακτο…

Ποια ήταν η γραμμή του «ο Άρης» λοιπόν; Πως η επιλογή να υπερπηδήσουμε τη τελευταία αγωνιστική και να πάμε απευθείας στην πρώτη του β γύρου, είχε αμιγώς αγωνιστική λογική, αντί να ταξιδέψουν στην στην Ξάνθη, θεώρησαν καλύτερο να υποδεχτούν την Λαμία στον Χαρίλαο.

Τεράστια η διαφορά δε μπορείς να πεις, ειδικά για ομάδα που στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα, έκανε κλαρίνο από τον Παναιτωλικό. Και με την κατάσταση να είναι έκρυθμη, σε παρόμοιες περιπτώσεις ίσως είναι προτιμότερο να παίζεις εκτός, στην έδρα σου με τη πρώτη λάθος πάσα, θ΄αρχίσουν οι γρίνιες..

Ας υποθέσουμε όμως ότι αυτά είναι υποκειμενικά, αφήστε που ήταν σίγουρο πως καραβάνια με οπαδούς της ομάδας θα έκαναν κατάληψη και στην Ξάνθη, οπότε αγώνας θα ήταν σα να έπαιζαν εντός.

Το ίδια προτίμηση με τον «ο Άρης» είχε και ο Πανιώνιος, που θα ολοκλήρωνε όμως τον πρώτο γύρο φιλοξενώντας τον Αστέρα, ενώ στην πρεμιέρα του δεύτερου θα ταξίδευε στο Ηράκλειο!

Προτιμούσε να παίξει εκτός με τον ΟΦΗ λοιπόν, παρά με την Τρίπολη στη Νέα Σμύρνη.

Οπότε στον «ο Άρης» επέλεξαν το αυτονόητο και στον Πανιώνιο το ανόητο..Ποιόν προσπαθούν άραγε να πείσουν;

Αν πάμε και στην άλλη πλευρά, ο Κούγιας τον οποίον ουδείς μπορεί να τον χρεώσει ως φίλα προσκείμενο στον Ιβάν ή στο χαρτί, ψήφισε κατά της εμβόλιμης αγωνιστικής. Λέτε να θεώρησε πως τον βολεύει περισσότερο να κατέβει στο Καραΐσκάκη κόντρα στο φορμαρισμένο γαύρο, παρά να υποδεχτεί τον αδύναμο Απόλλωνα Σμύρνης στη Λάρισα, σε μια φάση μάλιστα που τα εσωτερικά της ομάδας του θυμίζουν καζάνι και χρειάζεται νίκες όσο τίποτα άλλο;

Σε αυτές τις περιπτώσεις, κάθε ομάδα κάνει τις επιλογές της, ανάλογα με τα συμφέροντα της και στη συγκεκριμένη ο λόγος ήταν κατά βάσει οικονομικός. NOVA και ΕΡΤ θα ενεργοποιούσαν ρήτρες για μετάθεση αγωνιστικής μεσοβδόμαδα, με το κόστος να επιβαρύνει τις ΠΑΕ. Το κόστος μάλιστα δεν είναι ευκαταφρόνητο, δεδομένου πως τα τηλεοπτικά έσοδα αποτελούν τη βασική πηγή χρηματοδότησης της πλειοψηφίας των ΠΑΕ. Κι ο γαύρος τα συμφέροντά του σκέφτηκε και ψήφισε υπέρ της εμβόλιμης αγωνιστικής, μπας και αποφύγει το μικρό Γολγοθά του Φλεβάρη. Έχει χρηματοδότη και πολλαπλάσια έσοδα όμως, δε θα έπεφτε έξω ο προϋπολογισμός του.

Οι του «ο Άρης» που ως κρατικοδίαιτοι θα έκλαιγαν με μαύρο δάκρυ έτσι και τους έκοβαν κάνα 500ευρω από τη σύμβαση, γιατί ντρέπονται να πουν πως ήθελαν να εξυπηρετήσουν το γαύρο;
Στο φινάλε ας μην έλεγαν τίποτα, προτιμότερο από το να αναλώνονται σε παραμυθάκια που δεν πείθουν ούτε τους ίδιους.

Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή άλλωστε, πριν μερικά χρόνια κουβαλούσαν καραβιές δανεικών από τον Πειραιά και δεν ίδρωνε το αυτί τους, σε μια ψήφο κόλλησαν;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ