Ο Μάνταλος και ο «γρίφος» που πρέπει να λύσει ο Ουζουνίδης

Ο Μάνταλος και ο «γρίφος» που πρέπει να λύσει ο Ουζουνίδης

Ο νέος χάρτης του κιτρινόμαυρου ρόστερ δημιουργεί ένα ερωτηματικό για το που πρέπει και μπορεί να αξιοποιηθεί ο αρχηγός της ΑΕΚ, με την απάντηση να μπορεί να την δώσει μόνο ο Έλληνας τεχνικός.

Με τις πρώτες μέρες του νέου έτους, το ρόστερ της ΑΕΚ θα αρχίσει να γεμίζει με λύσεις και ποιότητα. Ο Νέναντ Κρίστιτσιτς είναι ήδη στον δρόμο προς την Αθήνα, ενώ σύντομα θα δρομολογηθούν και οι προσθήκες για τις θέσεις του αμυντικού χαφ και του εξτρέμ. Που είναι απαραίτητο να γίνουν και εκτιμώ πως θα γίνουν.

Αφού για την ΑΕΚ ειδικά είναι πια ξεκάθαρο πως για να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών και να ζήσει νέα… 2018, χρειάζεται να ενισχυθεί. Χωρίς εκπτώσεις και… τσαπατσουλιές.

Ο αγωνιστικός χάρτης των Κιτρινόμαυρων θα αλλάξει εντελώς. Οι επιλογές για τον Μαρίνο Ουζουνίδη θα είναι περισσότερες, ο συναγωνισμός για την ενδεκάδα ή ακόμα και την αποστολή εντονότερος και πολλοί από τους υπάρχοντες παίκτες του ρόστερ, θα κληθούν να πάνε ένα βήμα μπροστά για να μείνουν στην εξίσωση.

Εκείνος που κατά τη γνώμη μου θα έχει την ευκαιρία αλλά και την… πίεση να δείξει το κάτι παραπάνω, είναι ο Πέτρος Μάνταλος. Ο αρχηγός της ΑΕΚ έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής κατά καιρούς, άλλες φορές δικαιολογημένα και άλλες άδικα. Έτσι ή αλλιώς πάντως, είναι δεδομένο πως ο Μάνταλος θα μπει από εδώ και μπρος σε μια διαδικασία… αποδείξεων.

Η ΑΕΚ θα έχει πλέον στις τάξεις της έναν κεντρικό μέσο-ορχήστρα, όπως είναι ο Κρστίτσιτς, για τα άκρα θα υπάρχει ο Μπογέ, ο εξτρέμ που θα αποκτηθεί, αλλά και οι Αλμπάνης, Γιαννιώτας, ενώ για τις θέσεις του επιθετικού και του δεύτερου φορ, υπάρχουν ως πρώτες επιλογές οι Λιβάγια, Πόνσε και Κλωναρίδης. Με τον Γιακουμάκη να συμπληρώνει το κάδρο.

Όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω ο νέος χάρτης του ρόστερ της ΑΕΚ, δημιουργεί ένα ερωτηματικό σχετικά με το που θα «χωρέσει» ο Μάνταλος. Αν δηλαδή θα αποτελέσει μια επιλογή για τα άκρα, μαζί με τον Μπογέ, τον παίκτη που θα έρθει και τους άλλους δύο εξτρέμ του ρόστερ, αν θα μπει… σφήνα στο δίδυμο Λιβάγια-Πόνσε, προκειμένου να παίξει σε έναν οργανωτικό ρόλο ή θα τον δούμε να οπισθοχωρεί και να γεμίζει τις θέσεις των κεντρικών χαφ.

Το παραπάνω ζήτημα εκτιμώ πως ακόμα δεν το έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό του ούτε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο τεχνικός της ΑΕΚ δεδομένα ποντάρει πολλά στον Μάνταλο και εκτιμά πως είναι απαραίτητο γρανάζι για την ορθή λειτουργία της κιτρινόμαυρης μηχανής. Αναμένεται ωστόσο με ενδιαφέρον, ο τρόπος που θα επιλέξει τελικά να τον αξιοποιήσει, από εδώ και μπρος. Όπου οι επιλογές και οι λύσεις θα είναι όχι μόνο πολλές, αλλά και ποιοτικές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ