Κερδισμένοι χωρίς να τζογάρουν!

Κερδισμένοι χωρίς να τζογάρουν!

Τεράστια τα οφέλη για τον Ολυμπιακό από τη «συνάντηση» του Πέδρο Μαρτίνς με τον Κώστα Φορτούνη...

Νύχτα διασκέδασης και… τζόγου η αποψινή, καθώς άπαντες θα θέλαμε να μας βρει στις… χαρές ο καινούργιος χρόνος, αλλά και να δοκιμάσουμε την τύχη μας για να έχουμε την «πρώτη ένδειξη» για το νέο έτος…

Στον Ολυμπιακό κάποιοι δεν θα χρειαστεί να μπούνε σε αυτήν τη διαδικασία, τουλάχιστον σε ότι αφορά το ζήτημα του κέρδους, καθώς ήδη ανήκουν στην κατηγορία με το θετικό πρόσημο και περιμένουν με σημαντική προοπτική το 2019! Ο Πέδρο Μαρτίνς και ο Κώστας Φορτούνης είναι τα «πρώτα ονόματα» σε αυτήν τη λίστα. Όχι τα μοναδικά, καθώς υπάρχουν κι αυτά των Σισέ, Κούτρη, Καμαρά όμως τα πιο «τρανταχτά».

Και οι δύο τους κατέχουν θέσεις με μπόλικη… ηλεκτρική ενέργεια. Ο Πορτογάλος από τον πάγκο και ο Έλληνας μέσος ως ο προπονητής του αγωνιστικού χώρου, αφού από τα δικά του πόδια περνάει όλο το παιχνίδι της ομάδας του. Ο Μαρτίνς βγήκε να δουλέψει μακριά από την πατρίδα του για πρώτη φορά, όπως συνέβη στο παρελθόν με τους Λεονάρντο Ζαρντίμ και Μάρκο Σίλβα και ο Πειραιάς αποδείχθηκε εξαιρετικά φιλόξενος και για αυτόν.

Η αποστολή του ήταν δύσκολη-ίσως στον ίδιο βαθμό με αυτήν του Ζαρντίμ, αφού κι αυτός ανέλαβε στη μετά Βαλβέρδε εποχή- καθώς ο Ολυμπιακός του ζήτησε να φτιάξει καινούργια ομάδα και… σύντομα. Κι όπως όλοι οι Πορτογάλοι αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός δικαιώνοντας την επιλογή του Μαρινάκη και των συνεργατών του.

Έβαλε με τη μία την ομάδα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και έως τα μισά της διαδρομής την έφτασε στη φάση των «16» της διοργάνωσης, αφήνοντας εκτός διαδικασίας ολόκληρη Μίλαν. Και τον τελευταίο καιρό έχει παρουσιάσει ένα σύνολο που παίζει κατά γενική ομολογία «εχθρών και φίλων» το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, κόντρα στο καθεστώς της «εξυγίανσης».

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να κάνει, αλλά το ξέρει και ο ίδιος ότι ο δρόμος είναι ακόμη και μακρύς και δύσκολος γιατί το μέλλον του (κάθε) προπονητή εξαρτάται αρκετές φορές από την επόμενη… φάση. Και ο Φορτούνης προσπέρασε την περίοδο της αμφισβήτησης, έγινε αρχηγός και στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια της ομάδας και αποτελεί πλέον το «σημείο αναφοράς» στον Ολυμπιακό, όπως θα έπρεπε να ήταν με βάση τα προσόντα του, καθώς είναι χωρίς καμία αμφιβολία ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Το έχει η καλή του μοίρα να τα πηγαίνει μία χαρά όταν συναντά στην πορεία του προπονητές από την Πορτογαλία (με τον Βίτορ Περέιρα μπήκε στην ενδεκάδα, παρόντος του Ντομίνγκες και με τον Μάρκο Σίλβα έφτασε στην καθιέρωση), συνεπώς μόνον τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η «συνάντηση» του Μαρτίνς με τον Φορτούνη. Κι αυτό που απομένει είναι να αντέξουν και οι δύο στο χρόνο και να συνεχίσουν σε αυτό το τέμπο, από τη στιγμή που οι προκλήσεις της επόμενης χρονιάς θα είναι ακόμη πιο υψηλές…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ