Καλή χρονιά, με Δεκα-ζαμία του 2019

Καλή χρονιά, με Δεκα-ζαμία του 2019

Επειδή τέτοιες μέρες κυκλοφορούν απίθανοι που προβλέπουν για το 2019, είπαμε να τους βάλουμε τα γυαλιά! Ποιος είναι ο Πιτ Παπαδάκος δηλαδή;

ΙΑΝΟΥΆΡΙΟΣ

Εισβολή Ιβάν και ο υπουργός που δεν έγινε Πάκης

To 2019 ξεκινάει με επίσκεψη του Τζάμπα στο εργοτάξιο της Αγιά Σοφιάς, όχι μετά από κλαρίνο στο πρωτάθλημα όπως ήταν το σύνηθες. Η μέρα απλώς ήταν εκ προοιμίου δύσκολη, αφού παντού θ΄ακούγονταν παιδικές φωνές να τραγουδούν τα κάλαντα και δεν είναι καιρός για έξοδα. Το ξεκαθάριζε κι ο μπάτλερ Αλφόνσο «ο κύριος πήγε για επιθεώρηση, περάστε κάποια άλλη μέρα».

Η ποδοσφαιρική κοινή γνώμη συνεχίζει ν΄ασχολείται με την αποχή των διαιτητών και στις 4 του μήνα γίνεται η κρίσιμη συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προεξάρχοντος του υπουργού Βασιλειάδη, που δηλώνει στις κάμερες «καταδικάζουμε πράξεις βίας, θα είμαστε αμείλικτοι»

Αναφορικά με την αποχή και το ενδεχόμενο επανέναρξης του πρωταθλήματος, υποστηρίζει «θα είμαστε αμείλικτοι σε θέματα αποχής κι επανέναρξης…»

Οι συζητήσεις οδηγούνται σε αδιέξοδο, με τον Βαγγέλη Γραμμένο σε ρόλο γεφυροποιού και τις ζυμώσεις να συνεχίζονται.

Στον ΠΑΟΚ επικρατεί αναβρασμός,«ένα πρωτάθλημα είπαμε να πάρουμε γ@μώ την πουτ@ν@ μου και είμαστε σα φαντάροι που περιμένουν το απολυτήριο». Σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις, εισβάλει στην αίθουσα ο Ιβάν Σαββίδης, που ψαχουλεύει κάτι στη δεξιά πλευρά της ζώνης του, φωνάζοντας «Я не могу понять, чего ты боишься» (δε μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που φοβάστε)…

Οργισμένος ο υπουργός,, ορθώνει το ανάστημα του κάτω από το τραπέζι στο οποίο έχει κρυφτεί, ψιθυρίζοντας «δεν θα γίνω Πάκης στην εκπομπή του Παπαδάκη, καταδικάζουμε τη ζώνη απ΄όπου κι αν προέρχεται…». Τα πνεύματα ηρεμούν ο υπουργός δεσμεύεται πως όποτε τρώνε πεσίματα οι διαιτητές θα κάνει δηλώσεις ότι θα είναι αμείλικτος και τελικά το πρωτάθλημα ξεκινά και πάλι!

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο Παναγιώτης Κονέ, δηλώνει «κοιμήθηκα με τους διαιτητές να απέχουν και ξύπνησα με την ΚΕΔ να έχει κάνει ορισμούς»

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Τρίμπαλο στο Κίεβο, Πρίγιοβιτς-Καραπαπάς και Θωμαίδης στο Open

Η πορεία του «ο Άρης» συνεχίζει να προβληματίζει, ο κόουτς Παντελής αγνώστων λοιπών στοιχείων απομακρύνεται και τη θέση του αναλαμβάνει ο Μπάμπης ο Τεννές, με τον πρόεδρο της ομάδας να βγάζει ανακοίνωση «να ετοιμάζεται ο Φοιρός, θ΄αλλάζω τους προπονητές μέχρι τα όνειρά μας να πάρουν εκδίκηση»

Ο Σούπερ 3 απαντά με οργισμένη ανακοίνωση, όπου καταγγέλλει το ποδοσφαιρικό κατεστημένο και τον Ιβάν Σαββίδη.

Στο μεταξύ έχει φτάσει η ώρα για το μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, ο Μάρτινς εμφανίζεται στο γήπεδο φορώντας ειδική στολή από μαγνήτες, ώστε να προσελκύσει, κάθε είδους ιπτάμενο αντικείμενο.

Οι φιλοξενούμενοι δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αφού παρά τις 27 τελικές επέστρεψαν από το Κίεβο με τρίμπαλο και τον Καραπαπά να ωρύεται «σε ποιον ανήκει η Κριμαία; Ποιος τηλεφώνησε στο φύλακα του Τσέρνομπιλ, πριν την έκρηξη;»

Στο 8ο λεπτό ο ΠΑΟΚ προηγείται 3-0 με χάτρικ του Πρίγιοβιτς, που απευθυνόμενος στον πάγκο των φιλοξενούμενων λέει «αυτά ήταν για να ισοφαρίσουμε τα περσινά, το ματς ξεκινάει τώρα»

Ο κυρ Σάββας ενίσταται, «αυτό είναι ευθεία παρέμβαση στην αθλητική δικαιοσύνη, το περσινό θεωρείται λήξαν, πήρα την ομάδα κι έφυγα», ο Πρίγιο το συνεχίζει δείχνοντας τον Καραπαπά «σε πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω αν σου αρκούν τα τρία, αλλά δεν το σήκωσες..»

Γίνεται χαμός, ο αγώνας διακόπτεται και η τύχη του θα αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα.
Στο μεταξύ το Διαβαλκανικό κάνει αγωγή στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, μια και είχε κρατήσει δωμάτιο στην εντατική, το οποίο όμως έμεινε κενό.

Τα παραπάνω επισκιάζονται όμως, από ένα γεγονός που ανατρέπει τα τηλεοπτικά δεδομένα της χώρας, καθώς ο τηλεοπτικός σταθμός Open ανακοινώνει τη συνεργασία με τον Κυριάκο Θωμαίδη, επιλογή που χαιρετίζεται από την ένωση δικαστών και εισαγγελέων.

Ο παρουσιαστής δηλώνει έτοιμος να συνεχίσει τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο και σε ερώτηση για το θέμα της πρεμιέρας του, απαντά «θα φέρουμε στη δημοσιότητα στοιχεία για λαθρεμπόριο φαλακρού ιδιοκτήτη ΠΑΕ Α εθνικής, με πράσινο χρώμα και σήμα το τριφύλλι. Στο στούντιο επίσης η Τζένη Χειλουδάκη, αποκαλύπτει τη σχέση της με φαλακρό ποδοσφαιρικό παράγοντα, ιδιοκτήτη ΠΑΕ Α εθνικής με πράσινο χρώμα και σήμα το τριφύλλι. Περισσότερα δε μπορώ να αποκαλύψω, με δεσμεύει το δικαστικό απόρρητο».

ΜΑΡΤΙΟΣ

Χάρτινο χώμα, Άγγελος-Βατικανό και Γουλιέλμος Τέλλος

Ο μήνας ξεκινά με εκδήλωση της ΠΑΕ χαρτί, στη μνήμη των πεσόντων από την εισβολή του οπλοφόρου Σαββίδη στο γήπεδό της Τούμπας. Ο Βασίλης Δημητριάδης ντυμένος στα μαύρα αποτίει φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης, προσφέροντας χάρτινο παράσημο στις οικογένειες των θυμάτων, Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Φλαμπουράρης, που καταθέτει στεφάνι, στον οποίο αναγράφεται «ας είναι από χαρτί, το χώμα που σας σκεπάζει»…

Στο μεταξύ τον Μάρτη, η εθνική ξεκινά τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Γιούρο κι ο Άγγελος Αναστασιάδης παραθέτει συνέντευξη τύπου. Σε ερώτηση για το τι φοβάται περισσότερο από την αντίπαλο και φαβορί του ομίλου Ιταλία, απαντά με λόγια του Κοσμά Αιτωλού «τον Πάπα να Καταράσθε διότι αυτός είναι η αιτία του κακού».

Γίνεται χαμός, το Βατικανό αποστέλλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ παρεμβαίνει κι ο υπουργός Βασιλειάδης που με δήλωση του ξεκαθαρίζει «καταδικάζουμε το σκίσμα απ΄όπου κι αν προέρχεται, στα εκκλησιαστικά θέματα θα είμαστε αμείλικτοι…»

Η καθοδική πορεία του ξεπεσμένου αυτοκράτορα στο μπάσκετ συνεχίζεται, μετά την Κύμη και τον Χολαργό, σειρά παίρνουν ο Αχαρναϊκός και ο Φοίβος Κρεμαστής. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Γουλιέλμος με δάκρυα στα μάτια, ανακοινώνει την αποχώρηση του:

«Ο Γουλιέλμος Τέλλος ήταν εθνικός ήρωας της Ελβετίας, εγώ ήμουν ήρωας της μεγαλύτερης ομάδας του πάρκου της Νέας Ελβετίας Δεν είμαι Τέλλος, μαζί μου όμως έφτασε το τέλος!»

Διάδοχος του Γουλιέλμου ο Ρόμπερτ Γουίλιαμς, που μαζί με τη Μαρινέλα διοργανώνουν συναυλία για να αποχαιρετήσουν την Α1…

Με παρέμβαση του ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της ομάδας Ντίνος Μπαλής, τονίζει «αν είναι να μην πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, ας πέσουμε και στην Α3»

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Η γκαρσονιέρα του Τζάμπα κι οι ευχές του Ράζβαν

Τα πράγματα στην κορυφή έχουν ξεκαθαρίσει, με τον ΠΑΟΚ να έχει πάρει προβάδισμα 17 βαθμών, παρά το ότι έχασε το παιγνίδι με τον Ολυμπιακό στα χαρτιά. Ο τελευταίος διαμαρτύρεται για καραμπινάτα πέναλτι που πνίγηκαν, σε φάσεις όπου οι αντίπαλοι φτερνίστηκαν δίπλα σε παίκτες του, με τους διαιτητές να μη δίνουν την εσχάτη των ποινών, παρά την ανατροπή τους από το οστικό κύμα.

Αποτέλεσμα να εγκαινιαστεί νέα πτέρυγα στον Ευαγγελισμό, όπου φιλοξενεί διαιτητές θύματα επιθέσεων από αγνώστους.

Με ανάρτηση του facebook ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αναρωτιέται «τυχαίο που η πτέρυγα δημιουργήθηκε στον Ευαγγελισμό; Σας λέει κάτι το όνομα;» Ωστόσο μαίνεται η μάχη για τις ομάδες που θα διεκδικήσουν ένα από τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια, το χαρτί παλεύει στήθος με στήθος κόντρα σε Παναιτωλικό και Ξάνθη, για την προνομιούχο θέση. Ο Τζάμπας νοικιάζει επιπλωμένη γκαρσονιέρα δίπλα από το εργοτάξιο, αφού τα έξοδα σε βενζίνες με τα συνεχή πάνε-έλα είναι δυσβάσταχτα.

Η ορίτζιναλ στρέφεται κατά πάντων με οργισμένη ανακοίνωση, που ξεκινά ως εξής «αγαπημένε μας πρόεδρε, εσύ που ανέλαβες την ομάδα στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας της, εσύ που δε δίστασες να βάλεις το χέρι στην τσέπη φέρνοντας τόσους δανεικούς, εσύ που είσαι τόσο μεγαλόψυχος που χορηγείς μέχρι και τα χαρτομάντιλα για να σκουπίζουμε τα σάλια μετά από κάθε ανακοίνωση. Είσαι ο μόνος που δε φταίει πρόεδρε, το νομικό επιτελείο ευθύνεται που δεν κέρδισε ούτε ένα ματς στα χαρτιά! Η οικογένεια μας έχει τόσους καταξιωμένους ηθοποιούς, τον Γιάννη Βούρο, τον Γιάννη Αιβάζη, δε γίνεται να μην εκμεταλλευόμαστε το ταλέντο τους στην υποκριτική. Με την ευκαιρία πρόεδρε, κάνε κάτι με αυτόν το μ@λ@κα τον Μάνο, μας έχει πρήξει τα π@π@ρια, κάθε μέρα ξεροσταλιάζει έξω από το σύνδεσμο για να μας θυμίσει πως είναι διαθέσιμος….»

Την 28η του μήνα γιορτάζουμε το Άγιο Πάσχα, με την ΕΠΟ να μετατρέπεται σε ιερό ναό, ώστε ο Αναστασιάδης να νιώσει την τεράστια τιμή, να ψάλει μια φορά στη ζωή του το Χριστός Ανέστη, μπρος στο πλήθος των πιστών βλαχοδημάρχων.

Μήνυμα για την Ανάσταση του Κυρίου, έστειλε κι Κώστας Καραπαπάς: «Ποιος πήρε τηλέφωνο τον Βαραββά, όταν έγινε λούης; Σε ποιον ανήκε το δέντρο που κρεμάστηκε ο Ιούδας; »

Πιο πρωτότυπες όλων για την ημέρα της Ανάστασης, οι ευχές του Ράζβαν Λουτσέσκου «για μένα είναι Χριστούγεννα! Εύχομαι η γέννηση Του Θεανθρώπου να γεμίζει αγαλλίαση τις ψυχές όλων»

ΜΑΙΟΣ

Λευκός Πύργος, Μίνος και συγκυβέρνηση ΝΔ-Καμμένου

Τα μάτια της ποδοσφαιρικής Ελλάδας στρέφονται αναγκαστικά στη νύμφη του Θερμαϊκού, που γιορτάζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Περισσότεροι από 130χιλιάδες εκστασιασμένοι φίλοι της ομάδας συγκεντρώνονται στον Λευκό Πύργο, με τον Ιβάν Σαββίδη να ασπάζεται έναν έναν ξεχωριστά.

Το πλήθος των συγκεντρωμένων δεν ικανοποιεί τους διοργανωτές, που απευθύνονται στους ειδήμονες της γειτονιάς, ζητώντας τα φώτα τους για το πως κλωνοποιείται το πλήθος, ώστε να δείχνουν τουλάχιστον μισό εκατομμύριο…
Προγραμματίζεται και τρικούβερτο γλέντι στο γήπεδο της Τούμπας με συναυλία των Guns and Roses, για την ακρίβεια θα έρθουν μόνο οι Roses, με τον Ιβάν ν΄ανεβαίνει στη σκηνή για να καλύψει το υπόλοιπο. Την παράσταση αναμένεται να κλέψει ο Γιώργος Μίνος, που υπόσχεται να ξεσηκώσει τα πλήθη, με ένα ανεπανάληπτο σόλο μπαλαλάικας.

Με δηλώσεις στα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα -κρατικό κανάλι Ρωσίας, Δημοτική τηλεόραση Ροστόφ κλπ- που έσπευσαν να καλύψουν το γεγονός, δηλώνει με δάκρυα στα μάτια «ο ΠΑΟΚ είμαστε πρωταθλητής Ελλάδας, ΠΑΟΚ, ζούμε μεγάλες ΠΑΟΚ στιγμή, τα καλυτερότερα έρχονται ΠΑΟΚ, καλώ τον Ιβάν ΠΑΟΚ Σαββίδη, να βάλει την τσέπη στο χέρι, φέρνοντας τον Αμπντέλ, Ραζέτ, Χασάν, Μαχμούτ, ΠΑΟΚ, Σικαμπάλα, Φαφτάλα, ΠΑΟΚ, Τραμπάλα, για να μεγαλουργήσουμε ΠΑΟΚ και στο Τσάμπιονς λιγκ…»

Στη γνωστή γειτονιά πλησίον της Τούμπας πάντως, έχουν κηρύξει πένθος διαρκείας, απ΄άκρου εις άκρου, έχει τοποθετηθεί μαύρο περιβραχιόνιο. Δεν είναι μόνο η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, είναι και ο υποβιβασμός του ξεπεσμένου αυτοκράτορα στην Α2. Μάταια συγγενείς και φίλοι προσπαθούν να μετριάσουν τις εντυπώσεις με λόγια παρηγοριάς «ήταν το τμήμα που χαλούσε την ομοιογένεια του συλλόγου, μόνο αυτό δεν είχε πέσει κατηγορία! Δείτε τη θετική πλευρά…»

Στον τελικό κυπέλλου του ΟΑΚΑ, αντιμέτωποι τίθενται ο Ολυμπιακός και ο «ο Άρης», ο τελευταίος αν και αποκλείστηκε από τον Εργοτέλη, έκανε ένσταση ώστε να προκριθούν οι τρεις πρώτοι του ομίλου που έγινε δεκτή, επιβεβαιώνοντας πως είναι ομάδα που βάλλεται από το κατεστημένο.

Με κεκτημένη ταχύτητα από τα δυο τελευταία παιγνίδια στην Τούμπα, ο κυρ Σάββας εισηγείται να κριθεί ο κυπελλούχος στα χαρτιά, αίτημα που υπερψηφίζεται από τον Καρυπίδη, με την προϋπόθεση να πραγματοποιηθεί η κάθοδος των οπαδών της ομάδας του στο ΟΑΚΑ, ώστε να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ της μεγαλύτερης μετακίνησης γυναικόπαιδων με τάπερ από κεφτεδάκια.

Στη συμφωνία περιλαμβάνεται και η υποχρέωση του γαύρου να καλύψει την αποζημίωση του Στίβεν Σπίλμπεργκ, που θα έρθει από το Χόλιγουντ, ειδικά για να κινηματογραφήσει την εκδρομή.

Ο Μάιος βεβαίως είναι και μήνας εκλογών, μετά το δεύτερο σερί χαρισμένο πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ άλλωστε, η κυβέρνηση ολοκλήρωσε το έργο της, δεν έχει κάτι άλλο να δώσει.

Όπως ήταν αναμενόμενο νικητής είναι ο Κούλης, με τον Τσίπρα να δηλώνει «δώστε μου λίγο χρόνο, να πω επισκεφτώ την Άνγκελα για ένα τελευταίο Go Back Madame Merkel, γαϊδουριά να μη χαιρετήσω τους φίλους μου».

Η ΝΔ ωστόσο δε συμπληρώνει αυτοδυναμία και αναγκαστικά συγκυβερνά με τους ΑΝΕΛ, όπου ναι μεν έμειναν εκτός Βουλής, ο πισινός του Καμμένου όμως έχει σφηνώσει στην καρέκλα έπειτα από μια 4ετία, που είναι αδύνατον να ξεκολλήσει. Για την ακρίβεια, η καρέκλα έχει ενσωματωθεί πάνω του κι έχουν γίνει ένα.

Αν και ζητήθηκε η συνδρομή του γεωτρύπανου West Capella που πραγματοποιεί γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ αποτέλεσμα δεν υπήρξε, με τον Πάνο Καμμένο να δηλώνει «σε περίπτωση που ο Μητσοτάκης δεν πραγματοποιήσει την υπόσχεση του για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, δεσμεύομαι να ρίξω την κυβέρνηση»

ΙΟΥΝΙΟΣ

Κατάληψη, Καραμανλή, μεταγραφές

Ο πρώτος μήνας του θέρους, δεν ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα της γειτονιάς στη Θεσσαλονίκη. Κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία τελευταία στιγμή, έπειτα από αγώνα μπαράζ, γεγονός που μετρίασε κάπως τις εντυπώσεις, μια και από τα μπαράζ δεν έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις.

Το χειρότερο όμως ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, δεν ήταν και λίγοι αυτοί που επέλεξαν να φύγουν από την πόλη, με προορισμό το πατρικό στη γη Χαναάν, για να μην ακούν τους πανηγυρισμούς.

Η κατάσταση πάντως είναι έκρυθμη, με αποκορύφωμα την κατάληψη στα γραφεία της ΠΑΕ, που δεν έγινε από συνδεσμίτες, οργανωμένους οπαδούς γενικότερα, αλλά από όνειρα, με κεντρικό αίτημα «πότε θα πάρουμε εκδίκηση επιτέλους; Ένα χρόνο περιμένουμε, ούτε ραντεβού με γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο, να είχαμε…»

Στο μεταξύ έχει ορκιστεί και η κυβέρνηση, με την Άννα Καραμανλή να είναι η νέα υφυπουργός αθλητισμού, σκορπίζοντας ενθουσιασμό σε όλο το φίλαθλο κοινό της χώρας.

«Επιτέλους, ήρθε η ώρα να απολαύσουμε πραγματική μπάλα, ή μάλλον, μπάλες! Πολιτικό προϊστάμενο επί των αθλητικών δεν είχαμε ποτέ, τώρα τουλάχιστον θα χορτάσουμε οφθαλμόλουτρο», είναι τα πιο μετριοπαθή σχόλια που ακούγονται..
Αντιδραστικός όπως πάντα ο Νίκος Αλέφαντος, ξεσπαθώνει κατά της οικογενειοκρατίας «μετά το μπούλη ανιψιό, έκαναν υπουργό την εγγονή του Εθνάρχη; Κάνε πρωθυπουργό τον Φορτούνη, να πέσουν -μαζί του- και τα τσιμέντα ρε…»
Σε συλλογικό επίπεδο, οι ομάδες έχουν ξεκινήσει ήδη την μεταγραφική ενίσχυση για τη νέα χρονιά, στον Ολυμπιακό μετά το πετυχημένο πείραμα με την επιστροφή Μιραλάς, Τουρέ, μελετούν το ενδεχόμενο ενίσχυσης με Μέλμπεργκ-Ντιόγκο, ο δε Τζάμπας περιμένει ποιοι ποδοσφαιριστές της Δόξας Κατωκοπιάς και της Ανόρθωσης Αμμοχώστου θα μείνουν στα αζήτητα, για να ολοκληρώσει το ρόστερ.

Ούτως ή άλλως, στην άμμο έμαθε να χτίζει παλάτια…

Στον ΠΑΟΚ δεν έχουν χρόνο για μεταγραφές, λαός και ομάδα παραμένουν στο Λευκό Πύργο πανηγυρίζοντας, ο δε Σαββίδης δεν έχει ολοκληρώσει τους ασπασμούς προς όλους τους παριστάμενους…

Προλαβαίνουν πάντως να ανανεώσουν τα συμβόλαια των Βαρέλα, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Σακχόφ και Βούκοτιτς, που ήταν άλλωστε και ο mvp της χρονιάς.
Στον Παναθηναϊκό, συνεχίζουν το σκάουτινγκ σε θερμοκοιτίδες και βρεφονηπιακούς σταθμούς…

ΙΟΥΛΙΟΣ

Ευρωπαϊκά κύπελλα, μόνο

Παραδοσιακά μήνας προκριματικών Ευρωπαϊκών κυπέλλων, η προσοχή όλων στρέφεται στις υποχρεώσεις των Ελληνικών ομάδων.

Ο ΠΑΟΚ κληρώνεται με την Ατλέτικο Μαδρίτης και ο Λουτσέσκου ξεκαθαρίζει πως «θα κατέβουμε με το ίδιο σύστημα που κερδίσαμε και την Ατιτλέτικο της πόλης μας! Και να αποκλειστούμε πάντως, για μένα θα είναι σα να παίζουμε στους ομίλους του Τσουλου»

Ο Ολυμπιακός βρίσκει απέναντί του μεγαθήριο Τόρσαβν από τα νησιά Φερόε, με τον κυρ Σάββα να παραδέχεται συγκινημένος «μετά από δυο χρόνια χωρίς πρωτάθλημα νιώθουμε ναυαγοί, οπότε τα νησιά είναι ο ιδανικός προορισμός! Έχουμε κι εμείς ναυτικό παρελθόν! Εύχομαι η διαιτησία να σταθεί το ύψος της…»

Αντίπαλος του χαρτιού η αδύναμη Τρανς Νάρβα από την Εσθονία, με τον Τζάμπα έξω φρενών να δηλώνει «ποιος μας καταράστηκε και φέτος, ποιος πληρώνει αεροπορικά μέχρι Εσθονία, ούτε η Ryanair πετάει εκεί, να μας έβγαινε πιο φθηνά!. Χάθηκε μια ομάδα από Ιταλία, να πάμε μέσω Ηγουμενίτσας; Έχει και σπίτι ο Κομίνης εκεί, θα γλυτώναμε τα έξοδα διανυκτέρευσης. Ο αγώνας πάντως θα έχει συμβολικό χαρακτήρα, Τρανς λέγεται η αντίπαλός μας, Τρανς το πρωτάθλημα που πήραμε το 2017, μπορεί να είναι και οιωνός»

Ο Ατρόμητος κληρώνεται με τη Βίντι, γεγονός που αναγκάζει τον έντρομο Σπανό, να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, όλους τους δανεικούς!

Από τις υπόλοιπες ομάδες, ο «ο Άρης» επικρατεί της Κ11 της Μπόκα και προκρίνεται άνετα στους ομίλους του Λιμπερταδόρες…

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Τσουνάμι, Στάη και Αρχάγγελος

Ο μήνας ξεκινά καταστροφικά για τη χώρα, καθώς θεόρατο τσουνάμι πλήττει την παραλία της Θεσσαλονίκης. Αιτία του κακού η πρωτοβουλία του Πάνου Καμμένου να εγκαινιάσει καντίνα στην υποθαλάσσια αρτηρία της πόλης, στα πρότυπα του Τσίπρα που επισκέφτηκε στάση του μετρό της πόλης, χωρίς να υπάρχει μετρό.

Με δημοσίευμα της η εφημερίδα του αδερφού του Θωμά, αποκαλύπτει πως ο Καμμένος ήταν βαλτός από τον Ιβάν Σαββίδη, ώστε με τα ασφάλιστρα που θα εισπράξει από τις ζημιές στο Μακ. Παλλάς, να ανακαινίσει εκ νέου το ξενοδοχείο, χωρίς κόστος.

Τα κανάλια με 24ωρες ζωντανές συνδέσεις προσπαθούν να εντοπίσουν τα ίχνη του κήτους, με τις άδειες των τηλεστάρ ν΄ανακαλούνται.

Η Έλλη Στάη αναβάλλει αναγκαστικά το γάμο της με γνωστό εφοπλιστή, με την ίδια να ανακοινώνει αγανακτισμένη το γεγονός, μέσω δελτίου τύπου. «Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν, ούτε ένα γάμο της προκοπής δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε. Κρίμα και ήθελα να σπάσω το ρεκόρ Γκίνες, καθώς στον…εσωτερικό μου κόσμο θα είχαν παρκάρει περισσότερα γιοτ, απ΄όσα στη μαρίνα του Φλοίσβου».

Έπειτα από μαραθώνιες συνδέσεις το κήτος εντοπίζεται, την ώρα που προσπαθώντας να ψήσει μια φάλαινα για ραντεβού, το έπαιζε σκληρός, λέγοντας «αν ο πρωθυπουργός δε μειώσει το ΦΠΑ στους ωκεανούς, παραιτούμαι και ρίχνω την κυβέρνηση».

Στο μεταξύ η προγραμματισμένη για τις 23 Αυγούστου έναρξη του πρωταθλήματος, τινάζεται στον αέρα. Ο ομοσπονδιακός προπονητής και οι διεθνείς αγνοούνται από τον 15άγουστο, που μπήκαν για προσκύνημα στο Άγιο Όρος, με τον Περέιρα να ξεκαθαρίζει πως αν χρειαστεί, θα φέρει ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό. Μαρτυρίες επισκεπτών αναφέρουν πως είδαν τον Αναστασιάδη να αιωρείται προσευχόμενος, λέγοντας προς τους ποδοσφαιριστές «από σήμερα δε θα με φωνάζετε Άγγελο, αλλά Αρχάγγελο! Καταλάβατε ρε γιαπιά;»

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Το κανάλι του Βαγγέλα και το My style Rocks της υπουργού

Η μεταγραφική περίοδος δεν επιφύλασσε κάτι θεαματικό, οι ομάδες κινήθηκαν στα αναμενόμενα πλαίσια, με εξαίρεση τον Τζάμπα που προσπάθησε για μεγάλα μπαμ, κάνοντας πρόταση σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό για δανεισμό Πρίγιοβιτς και Φορτούνη,

Η μεταγραφή βόμβα πάντως έρχεται από το τηλεοπτικό τοπίο, ο Κυριάκος Θωμαίδης αποχωρεί από το Open και ανακοινώνεται από το νέο κανάλι του Μαρινάκη. Σε ερώτηση για τη θεματολογία της πρώτης εκπομπής, απαντά «ρίχνουμε φως στο νέο σκάνδαλο με λαθραία αποτσίγαρα της ΣΕΚΑΠ που βρέθηκαν σε παραλία προστατευόμενη από την UNESCO και αποκαλύπτουμε πως κάποιοι κακεντρεχείς, έστησαν τη σκευωρία με την υπόθεση Noor 1»

Κεντρική παρουσιάστρια στο κανάλι του Βαγγέλα αναλαμβάνει η Πηνελόπη Γαβρά, στην prime zone θα προβάλλεται σειρά με την υπογραφή του Πάνου Κοκκινόπουλου, καθώς και το τηλεπαιγνίδι «ποιος πήρε τηλέφωνο τον Τζήλο»

Το πρωτάθλημα πάντως δε λέει να ξεκινήσει ούτε τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου. με συνοπτικές διαδικασίες η αρμόδια υπουργός Άννα Καραμανλή αποφάσισε την αναστολή έναρξης του, μια και όπως αποκάλυψε στη Βουλή, «δεν είναι δυνατόν να εποπτεύει΄όσα συμβαίνουν στο χώρο, αφού τα βράδια της Κυριακής μεταδίδεται και το My style Rocks. Θ΄αφήσουμε το γάμο να πάμε για πουρνάρια; » ήταν το δηκτικό ερώτημα που υπέβαλε.

Στην επερώτηση του βουλευτή του Σύριζα Γιώργου Βασιλειάδη «με ποιο δικαίωμα ένας πολιτικός παρεμβαίνει στα εσωτερικά του ποδοσφαίρου και μάλιστα για μια εκπομπή που μεταδίδεται σε επανάληψη οπότε η νικήτρια είναι γνωστή», η Άννα Καραμανλή απαντά με στόμφο: «Λυπάμαι που διατελέσατε και υπουργός κύριε Βασιλειάδη! Δεν έχετε ξαναδεί αποτελέσματα να γυρίζουν στην επανάληψη;»

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Νότια Μακεδονία και παρέλαση Μάνου ψητά

Με το ξεκίνημα του μήνα εμφανίζονται τα πρώτα ζόρια για την κυβέρνηση, που καλείται να επικυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Εν μέσω φημών που οργιάζουν πως λόγω τον αφόρητων πιέσεων από την Αμερική, η ΝΔ να ενδώσει στην παραχώρηση του ονόματος, με δυναμική παρέμβαση ο πρωθυπουργός Κούλης, ξεκαθαρίζει τη θέση του: «Η προεκλογική θέση μας δεν αλλάζει! Η Νότια Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική. Για την ιστορία της χώρας μας, η Νότια Μακεδονία έχει όση αξία έχει κι ο χρυσός και ξέρετε πως σε ότι να κάνει με χρυσό, έχω ιδιαίτερη ευαισθησία.»

Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν πως η στάση του πρωθυπουργού είναι μονόδρομος αφού η κυβέρνηση κινδυνεύει να χάσει την πλειοψηφία, με τον Πάνο Καμμένο να διακηρύττει σε όλους τους τόνους, πως «σε περίπτωση που παραχωρήσουμε και το Νότια, ρίχνω την κυβέρνηση. Για το Μακεδονία δε με νοιάζει, το Νότια όμως είναι αδιαπραγμάτευτο»

Στο πλευρό του Κούλη και ο Σταύρος Θεοδωράκης, που στο μεταξύ έχει προσχωρήσει στο κόμμα του Λεβέντη, μαζί με τον βουλευτή Ψαρριανό, που στο μεσοδιάστημα έχει κάνει ένα πέρασμα από ΚΚΕ και ΛΑ.Ε.

Στις 26 του μήνα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης κάνει το τραπέζι στους ρεπόρτερ της ομάδας για την ονομαστική του εορτή, όπου μοιράζεται τον προβληματισμό του για το αν αξίζει ν΄ αφήσει το γήπεδο χωρίς σκέπαστρο, προκειμένου να προχωρήσει σε μεταγραφή.

Παρόντες όλοι οι χαρτορεπόρτερ πλην του Κεφτετζόγλου, που παρέμεινε εκεί από την προηγούμενη χρονιά, γλείφοντας ότι είχε απομείνει στις κατσαρόλες.

Εν μέσω του τεταμένου πολιτικού κλίματος, πραγματοποιείται και η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στην οποία συμμετέχει εκτάκτως και ο Μανόλο Χιμένεθ, που μόλις διαπιστώνει το σημείο που βρίσκονται τα τηλεοπτικά συνεργεία, παρατά το άγημα και σπεύδει να δηλώσει «κρίμα που δεν ζούσα εκείνη την εποχή, να κερδίζαμε τον πόλεμο στα χαρτιά! Μπορεί να τρομοκρατηθήκαμε από ένα όπλο που είδαμε σε φωτογραφία, αλλά τον Χίτλερ θα τον κάναμε με τα κρεμμυδάκια και μαζί με κάτι μπιφτέκια που θα έψηνα, θα την κάναμε ταράτσα Με την ευκαιρία της εθνικής επετείου, θα ήθελα να δηλώσω πως είμαι διαθέσιμος…»

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Παγκόσμιες ανακατατάξεις και Σαββίδης στη G8
Το 2019 είναι μια δύσκολη περίοδος σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού καταγράφονται ανακατατάξεις στην πολιτική σκακιέρα.

Το κόμμα της Μέρκελ έχει χάσει τις εκλογές στη Γερμανία, παρά το ότι κορυφαίες προσωπικότητες όπως ο Τσίπρας κι ο Σκουρλέτης, εξέφρασαν την στήριξη τους στην καγκελάριο. Η εκκρεμότητα της παραχώρησης τους ονόματος Νότια Μακεδονία στους Σκοπιανούς που καθιστά έκρυθμη την κατάσταση στα Βαλκάνια, σε συνδυασμό με την οριστικοποίηση του Brexit και τον υποβιβασμό του ξυπόλητου αυτοκράτορα στην Α2 , φέρνει αναταράξεις στα χρηματιστήρια όλου του κόσμου και η παγκόσμια οικονομία απειλείται με κατάρρευση.

Επανασυστήνεται εσπευσμένα η ομάδα της G8 και πραγματοποιείται συνεδρίαση, των οχτώ ισχυρότερων κρατών του πλανήτη, Ρωσίας, Ηνωμένου Βασιλείου, ΗΠΑ,Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Ιαπωνίας και Καναδά, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ «ο Άρης» διαμαρτύρεται για το γεγονός πως δε συμπεριελήφθη στη G8, με το ακλόνητο επιχείρημα πως «δεν αφήσαμε ομάδα της λίγκας που να μη μας γλεντήσει, όλες βρήκαν το σημείο G του συλλόγου, δικαιωματικά μας ανήκε μια θέση»

Η οργή στη γειτονιά μεγαλώνει, όταν γίνεται γνωστό πως στην αίθουσα παρίσταται κι ο Γιώργος Σαββίδης, που όταν παίρνει το λόγο ανάβει πυρσό, τραγουδώντας « τη G7, τη G8 γ@μ@ τον Ολυμπιακό..»

ΔEΚΕΜΒΡΙΟΣ

7 στα 7 ο ΠΑΟΚ και Καραπαπάς για Ηρώδη

Με τις αλλεπάλληλες διακοπές του πρωταθλήματος, λίγο πριν εκπνεύσει το 2019, έχουμε φτάσει μόλις στην 7η αγωνιστική. Ο ΠΑΟΚ έχει μόνο νίκες, ο γαύρος έχει 7 στα 7 παιγνίδια που έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο, η εξυγίανση όμως επιμένει να του στερεί πεντακάθαρα πέναλτι.

Σε παιγνίδι κόντρα στον Λεβαδειακό μάλιστα όπου ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια όταν αντίπαλος ανέπνευσε δίπλα στον Σολδάνο, ο Καραπαπάς σε έξαλλη κατάσταση, καταγγέλλει «Σε ποιον ανήκουν τα σουλβατζίδικα της περιοχής; Γιατί οι τιμοκατάλογοι γράφουν σουβλάκια και όχι καλαμάκια;»

Αρκετά καλά τα πηγαίνει και το χαρτί, στους 7 πρώτους αγώνες έχει 16 δοκάρια, θεαματική η βελτίωση σε σχέση με τη συγκομιδή της προηγούμενης χρονιάς.

Απελπιστική η πορεία για τον «ο Αρης» που μετρά μόλις ένα βαθμό, με το λαό του όμως να μην απελπίζεται, καθώς σπάει το ένα ρεκόρ προσέλευσης μετά το άλλο και κεντρικό σύνθημα «θέλουμε να πέσουμε και δεν είναι αστείο, όλα μας τα τμήματα κατηγορία δυο. Αυτή μας τη συσπείρωση δε θα την έχουν άλλοι, πλακέτες για παρηγοριά θα δίνουμε στον Γκάλη.. »
Μια νέα συμμαχία αποκαλύπτεται μέσω του facebook, με τους χρήστες του να ενημερώνονται πως «Manos the psitas και ta oneira pou perimenoun ekdikhsh στη yellow neighborhood είναι πλέον φίλοι».

Με νέα του παρέμβαση λίγο πριν μπει το 2020, ο Κώστας Καραπαπάς, ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα του Ελληνικού ποδοσφαίρου:
«Ποιος έδωσε εντολή στον Ηρώδη; Τι έγραφε το χαρτί που κρατούσε ο Αη Βασίλης ; Σε ποιον ανήκει η Καισαρεία;»

Περισσότερα του χρόνου τέτοια μέρα, με την προϋπόθεση να έχει προλάβει να με ασπαστεί ο Ιβάν, πέριξ του Λευκού Πύργου, για να έχω χρόνο να μπλοκάρω!

Καλή χρονιά σε όλους, την υγειά μας να χουμε, αν αναλογιστεί ο καθένας πόσα από αυτά που έκανε και θα κάνει, θα έμοιαζαν με μακρινό όνειρο χωρίς αυτήν, θα καταλάβαινε πόσο σημαντικό αγαθό είναι…..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ