Θα πιάσουν οι ευχές για το 2019;

Θα πιάσουν οι ευχές για το 2019;

Όσοι πιστεύουν ότι θα γίνει πράγματι συναρπαστικό το ελληνικό πρωτάθλημα ας περιμένουν την πρωταπριλιά…

Τι προσδοκίες μπορούμε να έχουμε από το νέο έτος τώρα που βγήκαμε και από τα… μνημόνια; Προφανώς και το θέμα της καλής υγείας είναι το πιο σημαντικό για όλους μας, ότι κι αν γράφει το ημερολόγιο και για όλα τα υπόλοιπα, έχει ο θεός, όπως θα έλεγε και ο Άγγελος ο Αναστασιάδης…

Κατά τα άλλα, ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει όπως και τα «πεσκέσια» από την εφορία που μας έρχονται πλέον ηλεκτρονικά και θα πληρώνουμε ακόμη και για τον χάρτινο λογαριασμό της ΔΕΗ, ενώ θα μας κοστίζουν πιο ακριβά οι πλαστικές σακούλες. Στο ποδόσφαιρο τι μπορεί να αλλάξει; Μετά την απόφαση… σταθμό που έλαβε η Σούπερ Λίγκα για το πρόγραμμα των αγώνων είναι σαφές ότι κανείς από τους εμπλεκόμενους με το άθλημα δεν σκέφτεται πέρα από το στενό του συμφέρον και οι πιο πολλές από τις ομάδες βρίσκονται σε καθεστώς εξάρτησης.

Συνεπώς, το πιο ενδιαφέρον και συναρπαστικό πρωτάθλημα που έταξε στον κοσμάκη αυτή η κυβέρνηση είναι κάτι σαν τα εγκαίνια του μετρό στην Θεσσαλονίκη που έγιναν χωρίς συρμό. Με τα σημερινά δεδομένα είναι από δύσκολο έως απίθανο να πιάσουν οι ευχές μας για το 2019 για να δούμε κάτι καλύτερο και πιο «αληθινό» στα δικά μας γήπεδα, αφού η Παναγιά δεν μπορεί να παρέμβει στην επιτροπή του Περέιρα για να ορίζονται διαιτητές που να μην κάνουν «ανθρώπινα λάθη» προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Αυτό που πιάνει σίγουρα πέρα από τις ευχές είναι η (καλή) δουλειά που μπορεί να κάνει ο καθένας μας, καθώς άλλος δρόμος για την επιτυχία δεν υπάρχει, κι αυτό ισχύει ακόμη κι όταν κάποιος ή κάποιοι βρεθούν σε περίοπτη θέση, λόγω της συγκυρίας. Η διάρκεια είναι αυτή που σε καταξιώνει, είτε ως άτομο, είτε ως ομάδα και από αυτήν κρίνονται οι πάντες.

Ακόμη και οι πρωταθλητές έρχονται… τελευταίοι αν δε σεβαστούν τους κανόνες της μπάλας, αλλά αυτοί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο γκολ μπορούν να σκοράρουν τρεις φορές απέναντι σε ιταλική άμυνα και να διαψεύσουν τα προγνωστικά. Ο Ολυμπιακός το δείχνει το δρόμο και όπως φαίνεται θα τον ακολουθήσει… μόνος του.
Από τη στιγμή που οι ανταγωνιστές του απολαμβάνουν τις «αβάντες» του «ανταγωνιστικού πρωταθλήματος» (με κάτι τέτοια αναρωτιέσαι αν είχαμε πρωτοχρονιά ή πρωταπριλιά…) δεν έχουν κανένα λόγο να μπούνε στη διαδικασία να φτιάξουν ομάδες που να αντέξουν στο χρόνο.

Μόνον που το βιβλίο της ιστορίας κάθε συλλόγου ανάλογα με τις σελίδες που του προσθέτεις γίνεται τόμος ή παραμένει ένθετο από αυτά που είδαμε στις εφημερίδες τις ημέρες των εορτών. Θέμα επιλογής είναι του καθενός και μακάρι να δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο σε αυτήν τη χώρα, αν και δεν υπάρχει τίποτα που να μας προϊδεάζει ότι θα μας προκύψει κάτι τέτοιο. Παρά ταύτα ας το ευχηθούμε, κι αν πιάσει, έπιασε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ