Μήπως άργησαν και πάλι οι μεταγραφές στον ΠΑΟΚ;

Μήπως άργησαν και πάλι οι μεταγραφές στον ΠΑΟΚ;

Το «ισοζύγιο» των επιλογών του ΠΑΟΚ στο μεταγραφικό παζάρι δεν ήταν θετικό τον τελευταίο χρόνο.

Στις προηγούμενες δύο μεταγραφικές περιόδους (Ιανουάριος και καλοκαίρι 2018) το «ισοζύγιο» των επιλογών του ΠΑΟΚ δεν ήταν θετικό. Και τώρα ενώ έχουμε μπει πλέον στον Ιανουάριο του 2019, ο Δικέφαλος ακόμη δεν έχει ανακοινώσει κάποια μεταγραφική κίνηση.

Θα κάνει σίγουρα κάποιες διορθωτικές κινήσεις και προσθήκες ενίσχυσης, αλλά μήπως άργησε και πάλι; Μήπως δεν ήταν και πάλι τόσο έτοιμος; Πότε θα μας δείξει τι «ψάρια» πιάνει και ο Μάριο Μπράνκο, ο νέος αθλητικός διευθυντής της ομάδας μετά την αποχώρηση του Λούμπος Μίχελ;

Πολλά ερωτήματα μαζεύονται και αυτό σίγουρα δεν είναι καλό για μια ομάδα που πάει για να πάρει το πρώτο νταμπλ της ιστορίας της και το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια. Η ομάδα είναι καλή, αλλά ως γνωστόν εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και αυτός είναι ο στόχος κάθε μεταγραφικής περιόδου: να γίνεται η ομάδα καλύτερη.

Προφανώς αυτό δεν επιτυγχάνεται πάντα.

Οι περισσότερες από τις μεταγραφές που έγιναν στον ΠΑΟΚ εδώ και ένα χρόνο δε «βγήκαν», δεν έπιασαν και δεν προσέφεραν ουσιαστική βοήθεια στην ομάδα.

Πέρυσι τον Ιανουάριο ο Δικέφαλος είχε πάρει Μουλέν, Μιχόγεβιτς και Αζεβέδο (δανεικό για έξι μήνες), ενώ το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκαν οι Χατσερίντι, Ζαμπά, Βέρνμπλουμ, Ακπόμ και ήρθαν δανεικοί ο Τόσκα και ο Καρέλης. Επίσης επέστρεψαν από δανεισμό ο Ουάρντα και ο Κίτσιου.

Από αυτούς του 11 παίκτες κανείς δεν έχει πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του. Ο ένας αποτελεί παρελθόν (Αζεβέδο) από το περασμένο καλοκαίρι, δύο έφυγαν δανεικοί (Μουλέν και Μιχόγεβιτς), δύο είναι υπ’ ατμόν (Χατσερίντι και Καρέλης), ο ένας μέχρι να φτάσει να διεκδικεί θέση βασικού τραυματίστηκε σοβαρά (ρήξη αχίλλειου τένοντα) και θα χάσει την υπόλοιπη σεζόν (Βέρνμπλουμ), ο Τόσκα είναι ξεκάθαρα back up του Βιεϊρίνια ή για το κέντρο της άμυνας (και μάλλον δεν είναι στο επίπεδο που θα ήθελε ο ΠΑΟΚ για βασικό).

Ο Κίτσιου είναι back up του Μάτος, ο Ακπόμ δίνει ορισμένες λύσεις, αλλά βρίσκεται στη σκιά των φοβερών επιδόσεων του Πρίγιοβιτς και αποτελεί περισσότερο επένδυση για το μέλλον και ουσιαστικά μόνο ο Ζαμπά και ο Ουάρντα αγωνίζονται, αλλά όχι πάντα βασικοί έως τώρα.

Ο Λέο Ζαμπά αποτελεί τεράστια επένδυση για το μέλλον (είναι 20 ετών), έχει κάνει κάποια καλά ματς δείχνοντας μεγάλες δυνατότητες μετράει τρία γκολ και έξι ασίστ σε 21 συμμετοχές, αλλά του λείπει η εμπειρία και κυρίως η σταθερότητα.

Ο Ουάρντα επέστρεψε στον ΠΑΟΚ μετά την φοβερή περσινή σεζόν που έκανε με τον Ατρόμητο (αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος και είχε 11 γκολ και 8 ασίστ σε 28 ματς!), αλλά φέτος στον Δικέφαλο έχει παίξει 21 ματς, μόνο 5 φορές ήταν βασικός και έχει μόνο ένα γκολ και μια ασίστ.

Είναι σαφές ότι για να κερδίσει κάποιος θέση βασικού στον σημερινό ΠΑΟΚ που χτίζεται εδώ και τρία χρόνια (από το καλοκαίρι του 2016) είναι πολύ δύσκολο, γιατί η ομοιογένεια των παλιών παικτών της ομάδας είναι ένα από τα στοιχεία που της δίνει υπεραξία.

Ο ΠΑΟΚ θα πάρει σίγουρα έναν χαφ μετά τον τραυματισμό του Βέρνομπουμ, και τα χαρακτηριστικά που θα έχει θα επηρεάσουν την παραμονή του Κάνιας ή του Σάκχοφ (ένας από τους δύο θα μείνει…).

Ο Δικέφαλος θα πάει και για έναν κεντρικό αμυντικό καθώς ο Χατσερίντι δεν ήταν αυτός που περίμεναν στην ομάδα και βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου.

Από εκεί και πέρα μπορεί να γίνουν και κάποιες ακόμη κινήσεις ως επενδύσεις και για το μέλλον, όπως έγινε και με την περίπτωση της απόκτησης του Μελιόπουλου από την Ξάνθη.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πετύχει τους στόχους του φέτος και να πάρει το νταμπλ, χωρίς καμία άλλη μεταγραφή, αλλά καλό είναι να μπορέσει να κάνει 2-3 διορθωτικές-ενισχυτικές κινήσεις για να έχει περισσότερες λύσεις και να ανεβάσει ακόμη περισσότερο όλο το επίπεδο του ρόστερ.

Είπαμε εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο…

ΥΓ: Μήπως εκτός από τις μεταγραφές έχουν αργήσει και κάποιες σημαντικές ανανεώσεις; Μήπως ειδικά οι ανανεώσεις έπρεπε να είχαν κλείσει νωρίτερα και όχι να συνετίζονται οι επαφές ενώ η ομάδα μπαίνει στην τελική ευθεία της διεκδίκησης των στόχων της; Ο ΠΑΟΚ θα κρατήσει τελικά αυτούς που πραγματικά θέλει (όχι σαν την ΑΕΚ πέρυσι και φέτος που έγινε ανέκδοτο και σε αυτό το θέμα…) αλλά θα έπρεπε να έχει ήδη κλείσει τα περισσότερα ανοιχτά μέτωπα των ανανεώσεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ