Η πατρίς τους ευγνωμονεί

Η πατρίς τους ευγνωμονεί

Ο Έλληνας πρόξενος στο Καράκας. Η Πατούλενα, ο Βασιλειάδης και η αστυνομία Ρεθύμνου. Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τους ήρωες της καθημερινότητας.

ΤΙΜΗ και δόξα στον Ελληνα πρόξενο στη Βενεζουέλα. Εντάσσεται στη χορεία των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Άξιο τέκνο της πατρίδας. Στα 55 του χρόνια έπεσε κατά τη διάρκεια της μάχης. Σε δωμάτιο του ξενοδοχείου Altamira Suites στο Καράκας. Πεντάστερο παρακαλώ. Αν κάνεις κάτι να το κάνεις σωστά. Όπως πρέπει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο γυναίκες που τον συνόδευαν δήλωσαν ότι αισθάνθηκε πόνους στο στήθος μετά από κατανάλωση αλκοόλ. Με τον θάνατό του να αποδίδεται σε εγκεφαλικό οίδημα ύστερα από καρδιακή προσβολή. Αναμένεται ωστόσο σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών το επίσημο πόρισμα για την αιτία θανάτου του. Η οποία θα πρέπει να πούμε μικρή σημασία έχει. Αυτό που μετράει είναι η χειρονομία της πράξεώς του. Κοντά στα δέκα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα (για την ακρίβεια 9.366) σήκωσε ψηλά το λάβαρο. Αγωνίστηκε υπέρ βωμών και εστιών. Το να πεθάνεις σε κρεβάτι νοσοκομείου, είναι ρουτίνα. Το να πεθάνεις σε κρεβάτι ξενοδοχείου στην ώρα του καθήκοντος, σε μάχη δύο εναντίον ενός, συνιστά υπέρβαση. Το παράδειγμά του πρόξενου θα φωτίζει τις νέες γενιές. Η θυσία του θα δείχνει τον δρόμο. Οι απανταχού μερακλήδες κλείνουν ευλαβικά το γόνυ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Άξιος.

ΤΙΜΗ και δόξα στην περιβόητη Μαρίνα Πατούλη. Η οποία έβαλλε πάνω από τις προσωπικές της φιλοδοξίες την ενότητα της παράταξης. Αποσύροντας την υποψηφιότητά της για το Δήμο Αμαρουσίου. Για το καλό της πόλης αλλά και της οικογένειάς της, όπως αναφέρει στη λιτή αλλά πλήρη νοημάτων συναισθημάτων και μηνυμάτων ανακοίνωσή της. Μία ήταν ο Μπουμπουλίνα κι άλλη μία η Πατούλενα. Λαμπρό παράδειγμα μεγαλείου ψυχής. Ανιδιοτελούς θυσίας. Αν οι Σουλιώτισσες θυσίασαν τη ζωής τους, η Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη θυσίασε την καριέρα της στην αυτοδιοίκηση. Το όνομά της θα γραφτεί με χρυσά γραβάτα στην προσωπική VIP ξαπλώστρα που διατεθεί στη Ψαρρού. Η Νέα Δημοκρατία την ευγνωμονεί.

ΤΙΜΗ και δόξα στον Γεώργιο Βασιλειάδη. Που έδωσε το παρών στη συνάντηση των ποδοσφαιρικών φορέων για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Για να κρατάει τα μπόσικα. Για να διαβεβαιώσει τους διαιτητές ότι η Πολιτεία είναι στο πλευρό τους. Στο πρόσωπο του Βασιλειάδη, τιμάται ο κάθε αργόσχολος πολιτικάντης. Που κάνει οτιδήποτε άλλο, πλην των καθηκόντων του. Όσο είναι ο Πολάκης υφυπουργός Υγείας, άλλο τόσο είναι ο Βασιλειάδης υφυπουργός Αθλητισμού.

ΤΙΜΗ και δόξα στην ελληνική αστυνομία. Σε μια επιχείρηση-αστραπή συνέλαβαν 12 άτομα που έπαιζαν πόκερ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο καταστήματος στο Ρέθυμνο. Κατασχέθηκαν τρεις τράπουλες και το χρηματικό ποσό των 595 ευρώ. Από ένα πενηντάρι δηλαδή έκαστος. Έτσι πάει. Ο τζόγος είναι ελεύθερος μόνο αν έχει μερτικό το κράτος. Πήγαινε στο καζίνο παίξε και χάσε το σπίτι σου. Παίξε στο Στοίχημα το γάλα των παιδιών σου. Κανένα πρόβλημα. Αν μαζευτούμε να παίξουμε μεταξύ μας, μ’ ένα πενηντάρι όλο κι όλο στην τσέπη συνιστά ποινικό αδίκημα. Σύλληψη, διανυκτέρευση στο αστυνομικό τμήμα, αυτόφωρο την άλλη μέρα το πρωί. Όπως αρμόζει σε τέτοιου είδους εγκληματίες. Που παίζουν τα λεφτά τους κατά μόνας και στερούν από το κράτος φορολογητέα ύλη. Πώς θα πληρώνονται κάθε τέλος του μηνός οι συντάξεις, αν οι τζογαδόροι παίζουν μεταξύ τους και δεν τα ακουμπάνε στα θεσμοθετημένα παιχνίδια; Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της δήθεν Δημοκρατίας θα παρασημοφορήσει σε ειδική εκδήλωση τους γενναίους άνδρες του αστυνομικού τμήματος Ρεθύμνου. Για το μεγαλείο της πράξεώς τους και τη προφορά τους στη πατρίδα. Η οποία και τους ευγνωμονεί.

Στη μουσική επιλογή Roy Buchanan- Roy’s Bluz

https://www.youtube.com/watch?v=DDOIL5OqvYs

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ