Γεμάτα αναντικατάστατους τα νεκροταφεία, προέχει η ομάδα

Γεμάτα αναντικατάστατους τα νεκροταφεία, προέχει η ομάδα

Παίκτη που θέλει να φύγει δεν τον κρατάς ούτε δεμένο και το συμβόλαιο στον Πρίγιο είναι εξωπραγματικό...

Με την ίδια ευκολία που είχα στιγματίσει τη συμπεριφορά μερίδας φίλων του ΠΑΟΚ για τη στάση τους μετά τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό, που έδειξαν πως περίμεναν τη στραβή για να βγάλουν κόμπλεξ, οφείλω να υποκλιθώ στην σύνεση με την οποία αντιμετώπισαν τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ωρών στο θέμα Πρίγιοβιτς.

Δεν είναι και τόσο εύκολο να είσαι καβάλα στ  άλογο στην κούρσα του πρωταθλήματος κι εκεί που περιμένεις να γίνουν κάποιες βελτιωτικές προσθήκες στο ρόστερ, να διαβάζεις ξαφνικά πως ο καλύτερος παίκτης σου είναι υπ΄ατμόν. Ναι μεν ο Σέρβος είχε την τιμητική του εδώ και καιρό στα ρεπορτάζ, βρείτε μου όμως μια μεταγραφική περίοδο που δεν την είχε…

Η τελευταία ηχηρή πώληση του ΠΑΟΚ ήταν αυτή του Ροντρίγκεζ, τη μέρα που έσκασε η είδηση πως ο παίκτης είναι ένα βήμα πριν την έξοδο, κόντευε να γκρεμιστεί το σύμπαν. Υπόψιν πως ο τελευταίος δεν ήταν Πρίγιοβιτς και πως ο ΠΑΟΚ απείχε κάποιους βαθμούς από την κορυφή.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ο Πρίγιο παραμένει παίκτης του ΠΑΟΚ, μικρή σημασία έχει όμως.

Τη σήμερον ημέρα έχεις έναν αθλητή που τον θεωρείς δικό σου, επειδή τον έχεις δεμένο με συμβόλαιο. Ταυτόχρονα όμως υπάρχει ρήτρα, που σημαίνει πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να κουνήσει μαντηλάκι.

Άρα δεν είναι δικός σου….

Από την άλλη έχεις έναν δανεικό που δε σου ανήκει, στην ουσία όμως είναι δικός σου, αφού μπορείς να πληρώσεις τη συμφωνημένη ρήτρα και να τον αποκτήσεις.

Οξύμωρα και αντιφατικά τα παραπάνω, είναι η πραγματικότητα όμως με την οποία οφείλεις να συμβιβαστείς. Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται το τοπίο που ζει, θα έχει ο ίδιος πρόβλημα πρωτίστως.

Στην ουσία βέβαια, η ρήτρα είναι κάτι τυπικό, που δίνει έναν μπούσουλα, το πιο σημαντικό όλων είναι η επιθυμία του παίκτη.

Το ότι όπως γράφεται η Σαουδάραβες πληρώνουν κασέρι τα 10εκ στον ΠΑΟΚ οπότε δεν του ζητούν την άδεια, μπορεί να είναι η αφορμή ώστε να ισχυριστεί ο καθένας πως δεν είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ, η αλήθεια όμως δεν είναι ακριβώς έτσι.

Σε περίπτωση που έδιναν 8, μπορούσε λέτε να μπλοκάρει τη μεταγραφή ο ΠΑΟΚ, με δεδομένη την επιθυμία του αθλητή;

Ούτε μια στο εκατομμύριο απαντώ, παίκτη που θέλει να φύγει δεν τον κρατάς ούτε δεμένο, εκτός αν το θέμα είναι 100% οικονομικό και του προσφέρεις ανάλογο συμβόλαιο. Κάτι που στην περίπτωση Πρίγιο δε μπορεί να συμβεί, το ποσό είναι εξωπραγματικό

Οι εποχές με τα δελτία που οι βαρύμαγκες πρόεδροι κάρφωναν στα ταβάνια έχουν παρέλθει, σε κάθε ομάδα μένουν όσοι θέλουν, ή εκείνοι που δεν έχουν κάπου καλύτερα να πάνε.

Η Γαλατά δεν πλήρωσε ολόκληρη τη ρήτρα του Ροντρίγκεζ, όπως και η Βόλφσμπουργκ του Βιειρίνια, ούτε η Έβερτον του Μιραλάς. Απλώς οι παίκτες ήθελαν να φύγουν και οι ομάδες ήξεραν, πως με το ζόρι δε μένει κανείς. Κρατώντας έναν παίκτη με το στανιό που θα πηγαίνει μουτρωμένος στην προπόνηση, το πιο σίγουρο αποτέλεσμα είναι πως θα αναθεματίζεις την ώρα και τη στιγμή που δεν τον πούλησες, έστω και με τα μισά της ρήτρας του.

Κι επειδή οι πέριξ του αγωνιστικού τμήματος που συνήθως είναι πρώην ποδοσφαιριστές το ξέρουν καλύτερα από τον καθένα, η εξ΄ολοκλήρου κάλυψη της ρήτρας, δεν είναι τόσο σύνηθες…

Η φάση που περνάει ο ΠΑΟΚ δεν είναι και από τις πιο ευχάριστες, ίσα ίσα θα την έλεγα και σοκαριστική, περιγράφεται όμως από το απόφθεγμα του Ντε Γκωλ, πως «τα νεκροταφεία είναι γεμάτα αναντικατάστατους».

Μετά το σεισμό που είχε προκαλέσει η αποχώρηση του Ροντρίγκεζ ήρθε ο Ενρίκε και σε χρόνο dt η Τούμπα βρήκε νέο ίνδαλμα. Με τον πρώτο μάλιστα να αντιμετωπίζει προβλήματα προσαρμογής αρχικά στην Τουρκία, τα δημοσιεύματα περί επιθυμίας επιστροφής του στον ΠΑΟΚ, έγιναν δεκτά από εκείνους που έκαναν τον κακό χαμό όταν έφυγε, με ευγενείς ατάκες του τύπου «να μείνεις εκεί που είσαι, ρε, δε σε θέλουμε».

Τον ίδιο Γενάρη ήρθε και ο Πρίγιοβιτς μάλιστα, ικανός σκόρερ, με καλές προοπτικές, καμμία σχέση όμως με όσα έδειξε στον ΠΑΟΚ.

Στον ΠΑΟΚ τα έδειξε λοιπόν εδώ εκτόξευσε την αξία του, οπότε όπως έγινε με κάποιον Πρίγιο που σήμερα μας αναστατώνει, το ίδιο θα συμβεί και με κάποιον άλλον τάδε, που θα έρθει ως ερωτηματικό ή άγνωστος μεταξύ αγνώστων.

Ίσως είναι η ιδανική ευκαιρία για να επαναλάβω το δόγμα μου, πως πάνω απ΄ όλα είναι η ομάδα, αυτή αναδεικνύει τους παίκτες, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι γρανάζια μιας μηχανής.

Άλλος κάνει το σέρβις και την οδηγεί.

Μακάρι να μείνει ο Πρίγιο, θα ήταν ότι καλύτερο, πρώτος στη βαθμολογία όμως είναι ο ΠΑΟΚ, όχι ο Πρίγιοβιτς. Την αξία του τελευταίου μάλιστα την εκτόξευσε ο Λουτσέσκου, από τη Λέγκια ήρθε με 13 γκολ σε 44 συμμετοχές, όσα σκόραρε φέτος σε μισή σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ επίσης, είναι πρωτοπόρος με 10 βαθμούς περισσότερους από τον δεύτερο στο χόρτο, επειδή έχει την καλύτερη ομάδα, στέλεχος της οποίας και μάλιστα βασικότατο ήταν ο Πρίγιο, τους τίτλους όμως τις κατακτούν οι ομάδες! Αυτές, που φτιάχνουν και τους παίκτες, άλλωστε.

Εν κατακλείδι, η ενδεχόμενη αποχώρηση του Πρίγιοβιτς θα είναι μεγάλη απώλεια, αν είναι να έρθει η συντέλεια του κόσμου όμως, να βάλουμε το πρόσωπο του στη θέση του δικέφαλου αετού και να μετονομαστούμε, σε ΠΑΕ Πρίγιοβιτς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ