Πρώτα ο ιδρώτας,  μετά το «όνομα»!

Πρώτα ο ιδρώτας, μετά το «όνομα»!

Ο Σολδάνο και ο Μασούρας θα πρέπει να ακολουθήσουν το δρόμο που έχει χαράξει ο Μαρτίνς για τους «νεοσύλλεκτους» στο Ρέντη…

Πως θα διαχειριστεί ο Πέδρο Μαρτίνς τους Σολδάνο και Μασούρα, που προέκυψαν ως «πακέτο ενίσχυσης» για τον Ολυμπιακό στην εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο;

Αξίζει τον κόπο να μπει κανείς στη διαδικασία της «αναζήτησης», αν αναλογιστεί μάλιστα τη συμπεριφορά του Πορτογάλου τεχνικού στο διάστημα του καλοκαιριού και στην εκκίνηση της σεζόν. Ήταν τότε που δεχόταν την «πίεση», μέσω της κριτικής, για να βάλει στην ενδεκάδα τους Γκιγιέρμε και Νάτχο, οι οποίοι είχαν έρθει στο Ρέντη με το σκεπτικό ότι πέραν από την ποιότητά τους θα μπορούσαν να βρεθούν και άμεσα στην ενδεκάδα, λόγω της εμπειρίας τους, πλην όμως ο Μαρτίνς έπαιξε… άμυνα, επιμένοντας για τον άξονα στο δίδυμο με τους Καμαρά και Μπουχαλάκη.

Με αυτούς, ως βάση, πέρασε με επιτυχία τη διαδικασία της προκριματικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ και κάπως έτσι έβαλε τα θεμέλια για να φτιάξει ομάδα με την κανονική έννοια του όρου. Το κατάλαβαν δηλαδή και οι παίκτες ότι θα έχει προτεραιότητα αυτός που δουλεύει και όχι αυτός που απλά έρχεται με μεταγραφή. Πρώτα ο… ιδρώτας και μετά το όνομα.

Βεβαίως από ένα σημείο και μετά μπήκαν στο κόλπο και ο Γκιγιέρμε και ο Νάτχο. Ειδικά ο πρώτος ήταν από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού στο τελευταίο δίμηνο, ενώ ο δεύτερος δεν είναι εύκολο να ρίξει άγκυρα στην ενδεκάδα, από τη στιγμή που υπάρχει σε αυτά τα τετραγωνικά ο Κώστας Φορτούνης και μάλιστα σε τοπ φόρμα.

Απομένει να δούμε λοιπόν πώς θα ενσωματωθούν ο δύο «καινούργιοι» της επίθεσης, έχοντας υπόψη μας ότι επιστρέφουν και οι Λάζαρος-Χασάν, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μας προκύψει και «τρίτο πρόσωπο» στο πακέτο των προσθετικών κινήσεων.

Ο Μασούρας έχει το πλεονέκτημα ότι ξέρει καλύτερα τη «γειτονιά», τέθηκε νωρίτερα στη διάθεση του Μαρτίνς και έχει πραγματοποιήσει ήδη αρκετές προπονήσεις με τους νέους του συμπαίκτες. Για τον Σολδάνο ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ πιο υψηλός, αφού αλλάζει… ήπειρο, σχολή και συνήθειες και με την πρώτη εκτίμηση-και την κοινή λογική- θα χρειαστεί το χρόνο του. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο Μαρτίνς μας έδειξε ακόμη σε ένα ματς όπως αυτό με την Μίλαν ότι μπορεί να βρει τα γκολ μετακινώντας στην πράσινη σκακιέρα και τον Κώστα Φορτούνη.

Ο Γενάρης με τα αρκετά εκτός έδρας ματς για τους ερυθρόλευκους μπορεί να λειτουργήσει ως περίοδος «μίνι προετοιμασίας» για να βάλει στο παιχνίδι ο προπονητής και τους Σολδάνο-Μασούρα (και όποιον άλλον προκύψει), καθώς ο Φλεβάρης θα είναι ο πιο σημαντικός μήνας, αφού περιλαμβάνει τα ντέρμπι στην Σούπερ Λίγκα και τα ρανετεβού με την Ντιναμό Κιέβου στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Κάτι σαν … βουτιά στα βαθιά!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ