Όταν ο ΠΑΟΚ πιάστηκε απροετοίμαστος…

Όταν ο ΠΑΟΚ πιάστηκε απροετοίμαστος…

Οι οπαδοί της ομάδας, που στερημένοι από πρωτάθλημα τριάντα τέσσερα συναπτά έτη, βλέπουν το… σκοτεινό αντικείμενο του πόθου να πλησιάζει, θέλουν -για να διασκεδαστούν οι ανησυχίες τους- να έρθει στην θέση Πρίγιοβιτς, κάποιος άλλος που σαν όνομα να αντέχει στην σύγκριση.

Τέτοια εποχή το ποιο δύσκολο πράγμα είναι να βρεις σέντερ φορ που να τα «κολλάει». Είναι δύσκολο, ειδικά όταν πιάνεσαι απροετοίμαστος, να βρεις παίκτη που να καλύψει κενό σαν αυτό που αφήνει ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς εφόσον τελικά μετακομίσει στην Σαουδική Αραβία. Στην προκειμένη περίπτωση ο ΠΑΟΚ μοιάζει να πιάνεται απροετοίμαστος. Οι Σαουδάραβες δεν έχουν πρόβλημα να καταθέσουν στα ταμεία της ΠΑΕ τα δέκα εκατομμύρια που είναι η ρήτρα για τον διεθνή Σέρβο. Το θέμα είναι ότι δεν έχουν πρόβλημα να κάνουν συμβόλαιο στον Πρίγιοβιτς με πεντέμισι εκατομμύρια το χρόνο την ώρα που από τον Σαββίδη παίρνει περίπου ενάμιση. Είναι μεγάλη η διαφορά και δεν καλύπτεται.

Όσο και να το τραβήξει ο Ιβάν δεν μπορεί να τα σκάσει τόσο χοντρά στον Σέρβο γιατί πέρα από όλα τα άλλα θα τινάξει στον αέρα τις ισορροπίες στα αποδυτήρια. Για σκεφτείτε λίγο πως έχει τώρα η κατάσταση στον ΠΑΟΚ: Το καλοκαίρι λήγουν ένας σωρός συμβόλαια και τέσσερις μήνες πριν πετάξει το πουλάκι ούτε ο Μπίσεσβαρ ούτε ο Βαρέλα ούτε ο Πασχαλάκης ούτε ο Κρέσπο έχουν βάλει υπογραφές ανανέωσης. Φαίνεται ότι με τον Μπράνκο στο τιμόνι η κάνουλα δεν έχει βέβαια στερέψει αλλά δεν τρέχει κιόλας. Την ώρα λοιπόν που θεωρητικά καθένας από τους προαναφερόμενους μπορεί να βάλει την υπογραφή του για να συνεχίσει σε άλλη ομάδα από τα ερχόμενο καλοκαίρι, ο ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένος να χάσει τον καλύτερο και πιο παραγωγικό παίκτη του, το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο του.

Να συνεχίσει με Καρέλη και Ακπόμπ είναι μια λύση. Να τραβήξει πίσω από τον Ατρόμητο τον Κουλούρη μια άλλη. Οι οπαδοί της ομάδας που στερημένοι από πρωτάθλημα τριάντα τέσσερα συναπτά έτη, βλέπουν το… σκοτεινό αντικείμενο του πόθου να πλησιάζει, θέλουν για να διασκεδαστούν οι ανησυχίες τους να έρθει στην θέση του μεγάλου σκόρερ κάποιος άλλος που σαν όνομα να αντέχει στην σύγκριση. Τέτοια εποχή όμως, και χωρίς να έχεις προετοιμαστεί τα πράγματα, δεν είναι εύκολα.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει επιδείξει μέχρι τώρα ανάλογα αντανακλαστικά. Πέρσι έχασε τέτοιο καιρό τον Τσίμιροτ και τα καλοκαίρι βασανίστηκε μέχρι να βρει τον Βέρνμπλουμ χωρίς μέχρι τον τραυματισμό του, να έχει πάρει αυτά που προσδοκούσε. Η ρήτρα των δέκα εκατομμυρίων αντιπροσωπεύει σε γενικές γραμμές την τρέχουσα αξία του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο ΠΑΟΚ για πρώτα φορά έστω και χωρίς την θέλησή του πουλά παίκτη του τόσο ακριβά και υπό μία έννοια μπαίνει στον ευρωπαϊκό χάρτη των αγοραπωλησιών με νούμερο οκταψήφιο.

Ανησυχία για την εξέλιξη αυτή δεν θα υπήρχε ανάμεσα στους οπαδούς αν η ομάδα δεν είχε στόχους στο πρωτάθλημα ή αν είχε ήδη εξασφαλίσει την κατάκτησή του. Το πρώτο δεν συμβαίνει αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι ότι δεν συμβαίνει ούτε το δεύτερο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ