Η υπόκλιση στον αρχηγό και το παράδειγμα του Τίμα

Η υπόκλιση στον αρχηγό και το παράδειγμα του Τίμα

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει καταφέρει τα πάντα και είναι έτοιμος να σπάσει κι άλλα ρεκόρ, την ώρα που ο Λετονός αποθεώθηκε από τον προπονητή του για την επιμονή και την υπομονή του.

Τα λόγια έχουν στερέψει για το μεγαλείο του. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι μύθος για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, με μία ακόμα ασίστ του πάτησε την κορυφή των πασέρ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τι άλλο θα δούμε από τον αρχηγό του Ολυμπιακού; Το μόνο που απομένει είναι η κορυφή των σκόρερ της Ευρωλίγκας. Ένα όνειρο διόλου απατηλό. Στόχος που μπορεί να τον πετύχει, αφού το κορμί του δεν θυμίζει 36 χρονών αθλητή, ενώ και ο ίδιος ξέρει απόλυτα το πώς να το διατηρεί σε εξαιρετική κατάσταση.

Κακά τα ψέματα, ο Βασίλης Σπανούλης δεν έχει οριοθετήσει το πότε θα σταματήσει να παίζει μπάσκετ. Οπότε όσο πατάει τα αγαπημένα του παρκέ, όλοι εμείς μπορούμε να καθίσομε στην θεσούλα μας και να απολαύσουμε τα πεπραγμένα του και τα κατορθώματά του. Ο χρόνος σίγουρα δεν κάμπτεται και είναι σκληρός με όλους μας, όμως αυτός έχει βαλθεί να διαψεύσει και αυτόν. Άρα υπομονή και προσμονή…

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ έγινε κατανοητή για άλλη μία φορά η διαφορά κλάσης των δύο ομάδων. Η ομάδα του Μπάνκι είναι υπολογίσιμη δύναμη, όμως απέναντι σε ομάδες Ευρωλίγκας αποδεικνύει την ποιότητα που δεν υπάρχει στο Champions League της FIBA. Η καλύτερα δείχνει το πώς η Ευρωλίγκα είναι μία σκάλα πάνω από το πρωτάθλημα το οποίο συμμετέχει η Ένωση, χωρίς να θέλω ούτε σε ένα βαθμό να υποβαθμίσω το περσινό κατόρθωμα των Κιτρινόμαυρων. Εξάλλου η περσινή της ομάδας, δεν διαθέτει τους παίκτες που έκαναν ζημιά στον Ολυμπιακό, με το 101-75 να είναι ένα σκορ απόδειξη της διαφοράς κλάσης.

Όπως έγινε και στο ΟΑΚΑ μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Και αυτά είναι μαθήματα και για την ίδια την ομάδα και για την διοίκησή της, η οποία πρέπει να καταλάβει ότι παρότι έχει κάνει άλματα από την επιστροφή της και έπειτα, όμως οφείλει αργά και μεθοδικά να «χτίσει» για την πρόοδό της. Η κίνηση να φέρει πίσω τον Τζέιμς και η απόκτηση του Θίοντορ δίνει ελπίδες ανάκαμψης. Είναι κινήσεις ουσίας που από το καλοκαίρι έπρεπε να γίνουν εάν ήθελε να έχει συνέχεια η περσινή σεζόν..

ΝΙΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΠΛΕΟΝ

Στα τελευταία παιχνίδια, αυτό που βγάζει… μάτια, είναι το ροτέισον και η αποτελεσματικότητα όσων περνούν στο παρκέ. Από τον Μάντζαρη που σιγά σιγά προσπαθεί να επανέλθει στα επίπεδα που τον θυμόμασταν, από τον Τίμα που τελείωσε με 17 πόντους το ματς με την ΑΕΚ, ενώ έπαιξε και πολύ καλά στην άμυνα σε πολλές στιγμές το απόγευμα της Κυριακής. Ο Μπλατ έχει καταφέρει να συσπειρώσει για τα καλά την ομάδα του και να κάνει όσους παίζουν να νιώθουν σημαντικοί.

Η ατάκα… απόλαυσή του για τον Λετονό φόργουορντ ήταν αφοπλιστική. «Πραγματικά πιστεύω πως ο Τίμα δεν έχει παίξει αυτό που μπορεί ίσως να μην είχε τα απαραίτητα λεπτά να το κάνει. Και αυτό πάει πιο πολύ σε μένα. Και όταν έχεις ένα ρόστερ από πολύ καλούς παίκτες, 1-2 παίκτες ίσως να μην παίρνουν τα λεπτά που πρέπει. Σε αυτό το κομμάτι χρειαζόμαστε παίκτες με χαρακτήρα, να περιμένουν την ευκαιρία τους. Όπως ο Τίμα, που είναι εκπληκτικός χαρακτήρας και πολύ καλός παίκτης».

Ο Τίμα έχει μεταπτώσεις στην απόδοσή του και αυτό είναι εμφανές σε όλη της σεζόν. Όμως οι δηλώσεις του προπονητή του έχουν βάση, καθώς ο Ολυμπιακός έχει 13 παίκτες που μπορούν άμεσα να προσφέρουν, οπότε η διαχείρισή τους είναι ένας –ευχάριστος- πονοκέφαλος.

Με τη νέα διπλή αγωνιστική να είναι προ των πυλών, ο Μπλατ θα κληθεί να τους έχει όλους στο 100%. Γιατί η «μάχη» με την Μπασκόνια στο ΣΕΦ και η Ρεάλ στην Μαδρίτη, χρειάζονται τεραστια αποθέματα ενέργειας και όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι για να προσφέρουν.

ΥΓ1 Δεν τίθεται θέμα διαιτησίας σε ματς 26 πόντων. Όμως είναι φορές που πετάγεσαι από την θέση και απλά φωνάζεις: ΕΛΕΟΣ… Το φάουλ του Βεζένκοφ στο τρίποντο ειδικά; Ε δεν γίνεται τρία ζευγάρια μάτια να μην το έχουν δει. Χαράς το κουράγιο του Μπλατ…

ΥΓ2 Εάν μου έλεγες να διαλέξω έναν παίκτη από την ΑΕΚ σίγουρα αυτός θα ήταν ο Χάντερ. Σκληρός, αθλητικός, έχει φτιάξει και τα σουτ του από μέση απόσταση και συλλέκτης ριμπάουντ.

ΥΓ3 Υπάρχει μία φημολογία για κίνηση του Ολυμπιακού για απόκτηση παίκτη. Μέχρι τότε έχουν προταθεί άπειροι παίκτες στους Ερυθρόλευκους. Ας περιμένουμε… Εξάλλου σε λίγο καιρό τελειώνει και η ιστορία με τα two way contracts στο ΝΒΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ