Τελικά είχε δίκιο ο Ολυμπιακός;

Τελικά είχε δίκιο ο Ολυμπιακός;

Ρητορική και αυτή η ερώτηση καθώς άπαντες γνώριζαν πως το 13-3 της… εξυγίανσης ήταν κόντρα στον κανονισμό του ΚΑΠ. Η απάντηση άλλωστε ήρθε ηχηρά με την δικαίωση του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό που είναι πρωτίστως μια νίκη της νομιμότητας.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς έκλεινα το 2018 με μπλογκ που δεν ασχολούταν με ποδόσφαιρο αλλά με δικαστήρια. Με την ρητορική ερώτηση προς τους «ειδικούς» για το αν έχει δίκιο ο Ολυμπιακός που προσφεύγει στα δικαστήρια για να ανατρέψει την απόφαση της Λίγκας να ξεκινήσει το πρωτάθλημα από την 15η και όχι από την 16η όπως ορίζει ο ΚΑΠ.

Κανείς βεβαίως δεν «απάντησε» σε αυτό το ερώτημα. Αυτό που επικρατούσε στα αντί-Ολυμπιακά ΜΜΕ ήταν το επιβλητικό 13-3 στην ψηφοφορία της Λίγκας. Ολυμπιακός, Άρης και Πανιώνιος είχαν ψηφίσει βάσει ΚΑΠ, οι υπόλοιποι 13 βάσει… εξυγίανσης.

Έτσι τους βόλευε, έτσι ψήφισαν. Βόλευε να κάνουν στην άκρη τους κανονισμούς, βόλευε να στριμώξουν τον Ολυμπιακό με απανωτά ταξίδια στα ματς με ΠΑΟΚ και Ντιναμό Κιέβου χωρίς βεβαίως-βεβαίως να ασχολείται κανείς με το γεγονός ότι μόνο ο Ολυμπιακός έχει σώσει την χρονιά στην Ευρώπη με τους ευρω-διασυρμούς ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, βόλευε γιορτινές μέρες να πανηγυρίσουν οι εξυγιαντές για μια ακόμη επικράτηση κατά του «κακού» Ολυμπιακού.

Μια ακόμη επικράτηση καταστρατηγώντας τους κανονισμούς, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα στα χρόνια της εξυγίανσης.

Παρότι η υπόθεση ήταν φως-φανάρι πως δεν γίνεται να μην δικαιωθεί ο Ολυμπιακός κανείς δεν θέλησε να αναλύσει ενδελεχώς περιμένοντας πως το Διαιτητικό Δικαστήριο θα δεχθεί τα όσα ασυνάρτητα νομικίστικα ειπώθηκαν στην εκδίκαση.

Οι τακτικοί δικαστές όμως ξέρουν από κανονισμούς και για αυτό απλά και ωραία, μέσα σε χρόνο ρεκόρ πήραν την απάντηση τους οι… εξυγιαντές. Και έτσι έμειναν με τους γιορτινούς πανηγυρισμούς του 13-3 που περνάει στην ιστορία.

Η πραγματικότητα είναι η επιστροφή στην νομιμότητα και η εφαρμογή του ΚΑΠ. Το πρωτάθλημα ξεκινά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στην Τρίπολη να παίξει το πιο δύσκολο ματς εκτός από τα ντέρμπι χωρίς τον Πρίγιοβιτς που φοράει κελεμπία, και τον Ολυμπιακό στην Λιβαδειά.

Δεν έχει καμία σημασία τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ, αν θα χάσει βαθμούς ή όχι. Σημασία έχει πως έγινε το σωστό και το δίκαιο. Αυτό που όφειλαν να αποφασίσουν από την πρώτη στιγμή οι ομάδες το κάνει το δικαστήριο διασύροντας για άλλη μια φορά το ποδόσφαιρο μας το οποίο, ειδικά στα χρόνια της εξυγίανσης, δεν στηρίζεται στους κανόνες αλλά στα «θέλω» του κάθε ισχυρού που νομίζει ότι είναι υπεράνω όλων. Δεν είναι όμως.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ