Η Αλίκη, ο Αλέξης και το Athens Alive

Η Αλίκη, ο Αλέξης και το Athens Alive

Από το ένα Πάσχα στο άλλο πάει το Athens Alive. Κι ο Κώστας Καίσαρης σχολιάζει την ικανότητα του πρωθυπουργού να εγκαινιάζει ανύπαρκτα έργα και να χτίζει γήπεδα με το στόμα.

ΑΛΑ ούνα, αλά ντούε, αλά τρε. Οι ταχυδακτυλουργοί, βγάζουν λαγούς από τα καπέλα. Καταπίνουν φλόγες και σπαθιά. Ο Αλέξης κάνει τα δικά του ζόρικα κόλπα. Εγκαινιάζει το ανύπαρκτο Μετρό Θεσσαλονίκης. Ιδρύει το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος που δεν υπάρχει. Μάγοι και πρωθυπουργοί στην Ελλάδα ασκούν την ίδια τέχνη. Της εξαπάτησης. Το κοινό που απευθύνονται άλλωστε δεν έχει μεγάλη διαφορά. Τα παιδιά που είχε για πελατεία ο περιβόητος Ξανθός Μάγος που έκανε καριέρα στις εκπομπές της Ανίτας Πάνια και οι ψηφοφόροι που είναι το target group του περίφημου Αλέξη, το ίδιο μυαλό κουβαλάνε. Ότι τους σερβίρεις το καταπίνουνε αμάσητο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ επιτυχία του αδάμαστου Αλέξη, το ένα ακόμα βήμα στην ολοκλήρωση του ονείρου του Athens Alive. Με τη κρίσιμη περίοδο να προσδιορίζεται μέχρι το Άγιον Πάσχα. Είναι ο ίδιος Αλέξης, που εν χορδές και οργάνοις είχε ανακοινώσει το καινούργιο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδί. Κι είχε δεσμευθεί μάλιστα ότι οι άδειες θα είχαν εκδοθεί μέσα στο 2018. Να ‘χαμε να λέγαμε. Είναι η ίδια κυβέρνηση που χειρίστηκε και πλάσαρε στα ΜΜΕ τον παραμύθι-φούρναρη, επενδυτή από τη Ταϊλάνδη, ονόματι Παϊροζ Πιεγκμποσάντ. Είναι οι πρόθυμοι στο αναπαράγουν το οποιοδήποτε παραμύθι, αθλητικοί συντάκτες.

ΟΤΑΝ η συμπαθής τάξη των αθλητικογράφων είχε σηκώσει στις πλάτες της τον υπέρβαρο Τσάκα, θα κωλώσει στα σότα που μοιράζει Βασιλειάδης; Όταν είχαν εμφανίσει για αληθινό, τον πρίγκηπα που θα ερχόταν καβάλα στο άλογο, να σώσει τον Παναθηναϊκό, θα κωλώσουν να πλασάρουν τα παραμύθια της Χαλιμάς του Μαξίμου; Για το ΣΕΦ που θα δινόταν για 49 χρόνια στους αδελφούς Αγγελοπουλους. Το κλειστό το ΟΑΚΑ για 49 επίσης χρόνια στον Δημήτρη. Μέχρι και γήπεδο στον Εθνικό είχαν τάξει οι αθεόφοβοι. Έγινε τίποτα απ όλα αυτά; Στο μιλητό ήτανε όλα. Στο κουβεντιαστό.

ΟΣΟ για το γήπεδο μπάσκετ της ΑΕΚ, ούτε καρούλια, να είχε. Μία από δω, το πηγαίνουν, μία από κει: Από το Γαλάτσι, στα Λιόσα. Κάποια στιγμή με εντολή Βασιλειάδη, που είχε στα χέρια του, τις στατικές μελέτες, πήγε στο Τένις στο ΟΑΚΑ. Γιά να μεταφερθεί στη συνέχεια στο Ποδηλατοδρόμιο. Τελικά έκοψε το αυγολέμονο, χάλασε η σούπα και το μόνο που έμεινε ήταν τα πεπέ πρωτοσέλιδα. Λες κι έχει κάθε μέρα πρωταπριλιά. Να κάνει δηλαδή γήπεδο μπάσκετ 8.000 θέσεων η ΑΕΚ να γεμίζει από ποιους; Από τα 1.300 διαρκείας, σε σεζόν που η ομάδα πήρε κύπελλο Ελλάδας και Τσάμπιονς Λιγκ;

ΤΑ παλιά τα χρόνια, όταν τα περιοδικά δεν είχαν τι να βάλλουν στο εξώφυλλο κοτσάριζαν μία φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη και καθαρίζανε. Οι πωλήσεις ήταν δεδομένες. Τη σήμερον ημέρα, τα περιοδικά έχουν καταργηθεί και οι εφημερίδες πάνε σαν τον κάβουρα. Οι δε αθλητικές, άστα να πάνε. Τη θέση της Αλίκη Βουγιουκλάκη που λέγαμε έχουν πάρει τα γήπεδα. Μπας και. Μία φωτογραφία, του πάντα χαρούμενου και χαμογελαστού Αλέξη που θα το πάρει απάνω του και καθαρίσαμε. Λες και ο Τσίπρας είναι συνώνυμο της αξιοπιστίας και της φερεγγυότητας. Λες κι ο λόγος του είναι συμβόλαιο.

ΤΟ εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι η ευκολία. Η κρίσιμη λέει περίοδος, θα είναι μέχρι το Πάσχα, οπότε και «θα συνταχθούν τα ειδικά σχέδια χωρικής ανάπτυξης δημοσίων ακινήτων» κλπ κλπ. Ποιο Πάσχα όμως, δεν διευκρινίζεται. Του 2019 στις 28 Απριλίου; Η του 2020 που πέφτει στις 18 Απριλίου. Και δεν τα λέμε τυχαία αυτά. Τα ίδια ακριβώς λέγανε πέρυσι όταν είχαν διοχετεύσει το θέμα του Athens Alive. «Το ντιλ θα έχει κλείσει μέχρι το Πάσχα για να κάνει ο κόσμος του Παναθηναϊκού καλή Ανάσταση».

ΟΠΩΣ το λέω. Επί λέξη. Κι όποιος γκουγκλάρει μπορεί να το βρει. Τα Πάσχα θα έκλεινε το ντιλ. Τόσο εύκολα, ούτε ο Βαρόνος, Κάρολος Φρειδερίκος Μινχάουζεν. Από το Πάσχα λοιπόν του 2018 που θα έκλεινε το ντιλ, πήγαμε στο επόμενο Πάσχα. Σχετικά με τη γνωμοδότηση του ΣτΕ κι ένα Προεδρικό Διάταγμα που είναι στα σκαριά. Σιγά που θα αφήσουμε κάποιες ασήμαντες λεπτομέρειες να χαλάσουν μια τόσο ωραία ιστορία. Θα χαθεί δηλαδή ο κόσμος για ένα-δύο Πάσχα, διαφορά; Αν ο Μάκης Τσετσένογλου, έμεινε στην ιστορία, με το «να ‘χουμε να γκρεμίζουμε», ο Αλέξης γράφει τη δικιά του ιστορία, με το «να ‘χουμε να χτίζουμε». Με το στόμα.

Στη μουσική επιλογή Scrapper Blackwell-Nobody Knows You When You’re Down and Out.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ