ΑΕΚ : Ήρθε Μπακασέτας, έγινε «Μπακασέταρος», θα ανανεώσει ως… Τάσος

ΑΕΚ : Ήρθε Μπακασέτας, έγινε «Μπακασέταρος», θα ανανεώσει ως… Τάσος

Η πρωτοβουλία του διεθνή μέσου να καθίσει ξανά στο τραπέζι των συζητήσεων με την ΑΕΚ και η στάση των δύο πλευρών που δείχνει… πολλά.

Η ανατροπή των δεδομένων στην υπόθεση του Τάσου Μπακασέτα και της ΑΕΚ δείχνει μετά τις τελευταίες εξελίξεις κάτι παραπάνω από πιθανή. Από τη στιγμή που η Ένωση ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία που πήρε στις πρώτες μέρες του νέου έτους ο διεθνής άσος, τα πράγματα φαίνεται να παίρνουν τον δρόμο τους.

Η πρόταση που είχε καταθέσει εξαρχής στον παίκτη ο Δικέφαλος επέστρεψε στο τραπέζι και όπως προκύπτει από όλες τις πλευρές, ο Μπακασέτας είναι πολύ κοντά στο να πει το «ναι». Να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ, να επιστρέψει άμεσα στα αγωνιστικά πλάνα του Μαρίνου Ουζουνίδη και να δώσει συνέχεια στην πορεία του με τα κιτρινόμαυρα. Που μέχρι και τα γεγονότα του Νοεμβρίου και της επίσκεψης του Δημήτρη Μελισσανίδη στα Σπάτα, ήταν συνεχώς ανοδική.

Ο Μπακασέτας εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε με την μεταγραφή του από τον Πανιώνιο στην ΑΕΚ, δείχνοντας πως είναι ένας παίκτης που όχι απλά μπορεί να αντέξει το βάρος του πρωταθλητισμού, αλλά να αποκτήσει και ρόλο πρωταγωνιστή. Όπως έκανε κατά την περυσινή σεζόν, αλλά και στο διάστημα που αγωνίστηκε φέτος. Εκεί όπου από «Μπακασέτας» έγινε… Μπακασέταρος, φτάνοντας με την αξία του και απόλυτα δικαιολογημένα, να θεωρείται παίκτης-«κλειδί» για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Η περίπτωση του 25χρονου μεσοεπιθετικού δεν κρύβω πως ήταν η πρώτη που θα επέλεγα να κλείσει θετικά -αν ήταν στο χέρι μου- από τις τρεις που βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων το προηγούμενο διάστημα. Ο Μπακασέτας είναι ένας παίκτης που δείχνει να έχει ακόμα περαιτέρω περιθώρια εξέλιξης, είναι Έλληνας διεθνής, με μεταπωλητική αξία και αποδεδειγμένα με ηγετικές ικανότητες. Διαθέτει δηλαδή ένα «πακέτο» που η ΑΕΚ δεν είχε τον παραμικρό λόγο να αφήσει… έτσι, ειδικά από τη στιγμή που φάνηκε πως δεν απαιτούνταν και ιδιαίτερες υπερβάσεις ώστε να κρατήσει κοντά της.

Η θετική κατάληξη της συγκεκριμένης υπόθεσης λοιπόν, που δείχνει πως ήδη έχει δρομολογηθεί, αναμφίβολα βρίσκει κερδισμένη την Ένωση. Που ενδεχομένως χειρίστηκε κάπως βιαστικά και… άγαρμπα το ζήτημα του Μπακασέτα. Ο παίκτης δεν είχε απορρίψει άλλωστε την αρχική προσφορά που του είχε κατατεθεί, με την επιθυμία του για μια ελαφρώς ανεβασμένη οικονομικά πρόταση να φτάνει στα αυτιά της ΑΕΚ όχι από τον ίδιο, αλλά μέσω… φημών.

Το πιο σημαντικό είναι πως έστω και έτσι, ΑΕΚ και Μπακασέτας παίρνουν κατά τη φαινόμενα στην ορθή απόφαση. Με τον παίκτη να προσεγγίζει ξανά την ΑΕΚ και την ομάδα να τον αντιμετωπίζει και πάλι σαν… Τάσο. Όπως τον υποδέχθηκε πριν από 2,5 χρόνια, όταν με αποφασιστικές κινήσεις πίστεψε στον νεαρό τότε άσο, δίνοντάς του την ευκαιρία να κάνει το όνειρο που είχε από παιδί πραγματικότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ