Ομάδα παντός καιρού

Ομάδα παντός καιρού

Ο Ολυμπιακός χωρίς Μιλουτίνοφ, με κακό Σπανούλη, αλλά απίστευτο Παπανικολάου πέτυχε τεράστια νίκη.

Πάνω που λέγαμε ότι… χιόνισε στο ΣΕΦ, πάνω που ψάχναμε να δούμε αν θα αντέξει το + της Βιτόριας ή θα υποστεί διπλή ήττα ο Ολυμπιακός, ήρθαν τα πάνω κάτω. Ο Παπανικολάου με τρίποντο (με ταμπλό) «σφράγισε» την καλύτερη φετινή του απόδοση κι έδωσε το έναυσμα για να πετύχουν οι  «κόκκινοι» κάτι που στη ροή του αγώνα έμοιαζε αδύνατο.

Η απουσία του Μιλουτίνοφ έκανε την ομάδα του Μπλατ να μοιάζει… γυμνή στο «ζωγραφιστό». Δεν ήταν μόνο ο Πουαριέ που έπαιζε άνευ αντιπάλου, ήταν ο καθένας που έμπαινε δίχως να νιώθει απειλή. Πώς μεταφράστηκε αυτό σε νούμερα; Η Μπασκόνια είχε 16/18 δίποντα στο πρώτο μισό, ήτοι 88%! Δεν ήταν, βέβαια, μόνο η έλλειψη του ψηλού, αλλά κι η απουσία άμυνας.

Όταν οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν να βάλουν πιο δυνατά τα κορμιά τους έκλεισαν την ψαλίδα, όμως το τρίποντο του Βιντόζα στο 39’ έμοιαζε να τελειώνει το ματς. Ο Παπανικολάου με 6/7 τρίποντα (και 4/4 κρίσιμες –και χρήσιμες- βολές) ήταν ο άνθρωπος του αγώνα, αυτός που έστειλε το ματς στην παράταση, με τρίποντο… προσευχή κι αυτός που ξεκίνησε τη μέτρηση στο έξτρα πεντάλεπτο (κι αυτό με ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες).

Ο Σπανούλης είχε… λευκή νύχτα, όμως ο Μπλατ είχε τέσσερις σωματοφύλακες. Δίπλα στον Παπανικολάου στάθηκε ο εξαιρετικός ΛεΝτέι, των 23 πόντων, των 9 ριμπάουντ, ο σπουδαίος Πρίντεζης των 19 πόντων, των 4 ριμπάουντ και των 5 ασίστ, αλλά κι ο καθοριστικός Γκος των 17 πόντων και των 6 ασίστ. Προσθέστε και τον πολύ καλό αμυντικά (βάλε κι ένα σουτ ρε Βαγγελάκη) Μάντζαρη κι έχετε όλη την εικόνα.

Η Μπασκόνια είχε σημαντικές απουσίες, αλλά όταν πετυχαίνει 19 πόντους ο Βιντόζα, 17 ο Χουέρτας, 10 (με 10 ριμπάουντ) ο Βόιτμαν, 17 (με 12 ριμπάουντ) ο Πουαριέ περιμένεις να φύγει με αποτέλεσμα. Η λογική, οι αριθμοί, η εικόνα της αναμέτρησης έλεγαν «διπλό», αλλά ο Ολυμπιακός ήταν πολύ σκληρός για να παραδοθεί.

Το είχα γράψει και πριν το ματς, επιμένω και τώρα: Ήταν, δεδομένων των βαθμολογικών συνθηκών, η μεγαλύτερη νίκη. Τεράστιας σημασίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ