Ο Παναθηναϊκός πρέπει να γουστάρει τα δύσκολα

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να γουστάρει τα δύσκολα

Το ματς με τη Λαμία αποτελεί μία ακόμα ευκαιρία να δείξουν οι «πράσινοι» τις δυνατότητές τους. Ξαφνικά απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ’ όσο πραγματικά έχει.

Η αγωνιστική σεζόν που εξελίσσεται είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Δεν γνωρίζω αν μπορεί να εξηγηθεί, αλλά σε κάθε παιχνίδι μοιάζει να υψώνεται ένα επιπλέον εμπόδιο, απ’ αυτό που πραγματικά ισχύει. Λες και το κάνει για να δοκιμάσει τον Παναθηναϊκό. Τις αντοχές παικτών και προπονητή, τα όριά του.

Ο Παναθηναϊκός ανοίγει τις υποχρεώσεις του το 2019 με τη Λαμία για το κύπελλο. Οι μετεωρολόγοι υποστηρίζουν ότι θα βελτιωθεί ο καιρός, άρα είναι πιθανό να διεξαχθεί το ματς. Σε περίπτωση, πάντως, που ο αγωνιστικός χώρος είναι παγοδρόμιο όπως πέρσι, αυτή τη φορά οι «πράσινοι» θα πρέπει να είναι πιο πιεστικοί κι ελπίζουμε και ο διαιτητής να μην βάλει σε κίνδυνο τους αθλητές και των δύο ομάδων. Ας πάρουμε, λοιπόν, ως δεδομένο ότι το ματς γίνεται.

Θεωρώ ιδανικό αντίπαλο στη φάση των «16» του θεσμού την ομάδα της Φθιώτιδας και το ανέλυσα τη μέρα που έγινε η κλήρωση. Καίγεται περισσότερο για το πρωτάθλημα και την παραμονή της και δεν θα κυνηγήσει τη διάκριση στο κύπελλο. Επίσης, ο Παναθηναϊκός την πάτησε πέρσι και δεν θέλει να συμβεί και φέτος το ίδιο. Θα πάει υποψιασμένος, είναι καλύτερος ως ομάδα από πέρσι, οπότε απλώς θα πρέπει να επιβεβαιώσει τον ρόλο του φαβορί.

Σε αντίθεση με τη Λαμία, για τον Παναθηναϊκό το κύπελλο είναι μεγάλος στόχος. Ως εκ τούτου, το ενδιαφέρον είναι σημαντικό για τους παίκτες, τον προπονητή, τον κόσμο. Υπό κανονικές συνθήκες, το μόνο αρνητικό για το «τριφύλλι» είναι ότι έχει να παίξει από τις 16 Δεκεμβρίου. Κανείς δεν γνωρίζει πως θα παρουσιαστεί έπειτα από 25 μέρες. Θα πει κάποιος «μα και για τη Λαμία και για όλες τις ομάδες ισχύει αυτό». Φυσικά. Απλώς όταν  πρέπει εσύ να επιβάλεις τον ρυθμό σου, όταν όλα εξαρτώνται από σένα, είναι επίσης λογικό να φανεί περισσότερο αν έχεις επηρεαστεί από την αποχή. Κι όχι η Λαμία που δεν έχει την πίεση της διάκρισης κι απλώς θα μπει να κάνει το παιχνίδι της κι ό,τι προκύψει.

Ξαφνικά, λοιπόν, προέκυψαν περισσότερα εμπόδια. Ο βασικός φορ, ο Μακέντα ακόμα έχει ενοχλήσεις στον αστράγαλο και δεν θα παίξει. Ο βασικός μεσοεπιθετικός, ο Μπουζούκης, ο οποίος παίζει μεγάλο ρόλο στην οργάνωση του παιχνιδιού μπήκε στο νοσοκομείο ταλαιπωρημένος από ίωση και επίσης τέθηκε νοκ άουτ. Πολλές προπονήσεις έχασε κι ο αναπληρωματικός φορ, ο Καμπετσής, ο οποίος κι αυτός μπήκε στο νοσοκομείο, εξαιτίας της ίωσης. Το ίδιο και ο τεχνικός Γιώργος Δώνης. Προσθέστε κι όλους όσοι έχασαν προπονήσεις από την ίωση.

Συμπληρώστε ότι έμπειροι παίκτες έχουν ακόμα περισσότερο χρόνο να αγωνιστούν. Ο Κουρμπέλης τελευταία φορά έπαιξε εναντίον του ΟΦΗ (9/12) και μπήκε στις προπονήσεις μετά την Πρωτοχρονιά.  Έχει να παίξει έναν μήνα. Δύο μήνες εκτός δράσης είναι ο Μουνιέ που μπήκε με την ομάδα λίγο πριν τα Χριστούγεννα και περίπου 1,5 μήνα ο Κουλιμπαλί. Εκεί που ήλπιζε ο Δώνης να τους έχει όλους στη διάθεσή του και μοναδικό απόντα τον Κότσαρη, ξαφνικά τα προβλήματα αυξήθηκαν.

Όλα αυτά φυσικά κάνουν το εμπόδιο της Λαμίας πιο μεγάλο, πιο ψηλό. Σαν να πήγε κάποιος να τοποθέτησε ένα ακόμα τείχος. Μία μεγαλύτερη πρόκληση για τον φετινό Παναθηναϊκό, για το φετινό ρόστερ. Αν είχε μπάτζετ 30 εκατ. ευρώ, ίσως αυτά τα προβλήματα να έμοιαζαν ασήμαντα. Και μπορεί ο Δώνης να έχει φτιάξει φέτος μία πραγματική ομάδα, αλλά δεν και το πιο εύκολο αυτό το «τριφύλλι» να στερείται τον βασικό φορ, τον βασικό μεσοεπιθετικό, να έχει χωρίς ρυθμό τον αρχηγό και άλλους ποδοσφαιριστές και να καλείται να παίξει σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, ένα ματς στο πλαίσιο ενός μεγάλου στόχου.

Αλλά ο Παναθηναϊκός, έτσι όπως χτίζεται και γενικά ως μέγεθος, αυτές τις προκλήσεις πρέπει να τις γουστάρει. Τα δύσκολα, τα υψηλά εμπόδια τα φοβούνται οι αδύναμοι. Το «τριφύλλι» με τέτοιες συνθήκες θα πρέπει να σκληραγωγείται. Ως γκρουπ δεν έχει τεράστια εμπειρία, οπότε είναι καλό που ξεπηδούν περισσότερα εμπόδια. Θα μεγαλώσει, θα εξελιχθεί πιο γρήγορα η ομάδα. Δείτε το ματς με τον Ατρόμητο. Δύσκολο εξαρχής. Λείπει ο Κουρμπέλης, τραυματίζεται ο Μακέντα στο ημίχρονο, πρωταγωνιστεί και ο Σιδηρόπουλος. Πάει στον ΟΦΗ που καίγεται χωρίς δεξί μπακ. Πάει στον Άρη, βλέπει να μένει πίσω από διαιτητικό λάθος, χάνει και τον Γιόχανσον. Στο Φάληρο έχασε τον Διούδη και τον Μουνιέ, που είχε μπει αλλαγή! Είπαμε, όμως, έτσι χτίζεις χαρακτήρα. Με το σκονάκι και το φροντιστήριο μόνο, δεν μαθαίνεις. Πρέπει να δίνεις συνεχώς εξετάσεις με τις δυνάμεις σου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ