Όσο υπάρχουν δάσκαλοι, θα βγαίνουν μαθητάδες!

Όσο υπάρχουν δάσκαλοι, θα βγαίνουν μαθητάδες!

Ο Ολυμπιακός φτιάχνει καριέρες ποδοσφαιριστών επειδή εμπιστεύεται και τους πλέον αξιόπιστους προπονητές…

Ο Κούτρης είναι το αποτέλεσμα που βλέπουμε όλοι μας στη βιτρίνα. Για να φτάσει όμως σε τόσο υψηλό επίπεδο ένα παιδί που βρέθηκε από τον Εργοτέλη στα Γιάννινα και από εκεί στον Ολυμπιακό έχουν γίνει πολλά περισσότερα από όσα μπορούμε να αντιληφθούμε…

Πρώτα από όλα τον έχει εντοπίσει κάποιος από το τμήμα σκάουτινγκ. Ο Μοντέστο στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο οποίος «βλέπει» παίκτες και εδώ στην Ελλάδα και δεν έχει μόνον την καλή ενημέρωση από την Γαλλία, όπως μας δείχνουν οι περιπτώσεις των Σισέ και Καμαρά.

Σημαντικός αυτός ο τομέας, αλλά υπάρχει κι ένας ακόμη με μεγαλύτερη σπουδαιότητα.  Αυτός του προπονητή που δουλεύει τους παίκτες και φτιάχνει ομάδα. Όσο υπάρχουν δάσκαλοι, θα βγαίνουν μαθητάδες, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Στράτος Διονυσίου, την περίοδο που τα νυχτερινά κέντρα στην Αθήνα είχαν ρεπό μόνον τη Δευτέρα, ενώ τώρα ανοίγουν μόνο για τις νύχτες της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Ο καπετάνιος είναι σπουδαία υπόθεση σε κάθε καράβι και αυτό το έχει διαπιστώσει ο Ολυμπιακός στα περισσότερα από τα ταξίδια του. Και τα τελευταία χρόνια οι ερυθρόλευκοι έχουν συνεργαστεί με τεχνικούς επιπέδου Βαλβέρδε και Μίτσελ από την Ισπανία, ενώ έχουν αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό την ιδιαίτερα αξιόπιστη σχολή της Πορτογαλίας.

Από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, τον Βίτορ Περέιρα, τον Μάρκο Σίλβα, τον Πάουλο Μπέντο και τώρα τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο πρώτος ήταν αυτός που έβαλε στο κέντρο της άμυνας το δίδυμο με τους Μανωλά και Σιόβα και η συνέχεια της ιστορίας είναι γνωστή σε όλους μας. Ο δεύτερος πέρασε για ένα εξάμηνο και απλά πήρε το νταμπλ, προσπερνώντας τον ΠΑΟΚ του Άγγελου Αναστασιάδη,  ενώ με τον Σίλβα αναδείχθηκε ο Φορτούνης και έβαλε την υποθήκη για καριέρα στην Αγγλία ο Μιλιβόγεβιτς. Ο Μπέντο έκανε την «επανάσταση» με τους παίκτες από την Ακαδημία, από την οποία προέκυψε η μεταγραφή ρεκόρ για Έλληνα ποδοσφαιριστή όπως αυτή του Παναγιώτη Ρέτσου και τώρα έρχεται ο Μαρτίνς για να μας επιβεβαιώσει το υψηλό επίπεδο των  Πορτογάλων προπονητών.

Για να καταλάβει κανείς το πόσο σημαντικός είναι σε μία ομάδα ο προπονητής δεν έχει παρά να κάνει τη σύγκριση ανάμεσα σε αυτούς του Ολυμπιακού και των αντιπάλων του, όχι μόνο στο σήμερα, αλλά και στο χθες και θα καταλάβει πολλά. Με τη δουλειά ανεβάζεις την ομάδα και αποκτάς της δυνατότητα να αναδεικνύεις παίκτες κι αυτό δεν μπορεί να το σταματήσει ή να το αλλάξει κανένα λάθος της διαιτησίας, ούτε οι καλές σχέσεις με τις άλλες ομάδες στη Λίγκα. Το ποδόσφαιρο είναι πάνω από όλους κι από όλα κι αυτός που θα τα βάλει μαζί του θα χάνει πάντα, όποιος κι αν είναι. Κι αυτό είναι και το σωστό και το δίκαιο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ